Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2015 - Anul XX, nr. 160 (5972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Talent şi perseverenţă

Medalii de aur şi argint obţinute de două coruri sucevene la un concurs desfăşurat în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corul de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, coordonat de preotul prof. Lucian Tablan Popescu, s-a întors recent de la European Choir Games & Grand Prix of Nations, competiţii desfăşurate în perioada 5-12 iulie, în oraşul german Magdeburg, cu două medalii, una de aur la secţiunea „Champions Competition” şi una de argint la secţiunea „Folklore”. Aceste performanţe deosebite vin la un an după ce Corul de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, coordonat de preotul prof. Lucian Tablan Popescu, a obţinut medalia de aur - Premiul I la cel mai important concurs coral internaţional, Concursul Coral Internaţional „Franz Schubert”, desfăşurat în perioada 4-9 iunie 2014, la Viena. În Germania, în cadrul aceleiaşi competiţii, Corul „Mitropolit Dosoftei” al Seminarului Teologic Liceal Suceava, coordonat tot de preotul prof. Lucian Tablan Popescu, a obţinut medalia de aur la categoria „Open Competition”. În corul seminarului au evoluat şi pr. Răzvan Cîmpulungean, pr. arhidiacon Vasile Plămadă, prof. Ionuţ-Vichentie Ilisoi, prof. Dănuţ Ungureanu, Paul Pavel, care au adus un plus de valoare coriştilor seminarişti, dar s-au ocupat şi de organizarea deplasării, după ce au primit binecuvântare de la ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Corul „Mitropolit Dosoftei” al Seminarului Teologic Liceal Suceava este primul cor al unui liceu teologic românesc care obţine o medalie de aur la o competiţie de anvergura celei desfăşurate în Germania.

 

Confirmare

Corul de fete „Ciprian Porumbescu”, format din 39 de eleve ale Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, din clasele VII-XII, a făcut o figură foarte frumoasă şi în acest an în Germania, unde a impresionat juriul şi publicul cu repertoriul şi cu ţinutele alese. Corul „Ciprian Porumbescu” al Colegiului „Ştefan cel Mare” a luat fiinţă în urmă cu cinci ani, la iniţiativa preotului Tablan şi a profesorului Dan Popescu, directorul colegiului. Juriul şi publicul au apreciat talentul, repertoriul, ţinuta coriştilor suceveni, care au primit diplome, medalii, dar şi aplauze îndelungi drept mulţumire pentru reprezentaţiile pe care le-au avut în Magdeburg. Prof. Valentina Tablan Popescu s-a alăturat grupului de liceence talentate de la „Ştefan”, interpretând alături de ele, în concursul din Germania, câteva piese care au impresionat publicul şi juriul, mai ales la secţiunea „Folklore”.

Pe lângă diplome şi medalii, coriştii suceveni, atât cei din Corul de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare, cât şi cei din Corul „Mitropolit Dosoftei” al Seminarului Teologic Liceal Suceava, au primit invitaţia de a participa anul viitor la Soci - Rusia, la o competiţie similară, dar cu o participare mai numeroasă decât cea din Germania.

 

36 de ţări participante

Anul acesta, la European Choir Games & Grand Prix of Nations au evoluat peste o sută de coruri din 36 de ţări, concertele având loc în mai multe locaţii din oraş, în săli de spectacole, catedrale sau în aer liber, la fiecare spectacol publicul fiind numeros. Sâmbătă, 11 iulie, a avut loc şi o paradă a delegaţiilor din fiecare ţară care a participat la concursul de coruri din Germania, prilej cu care delegaţia din Suceava a purtat cu mândrie steagul României. Fetele „de aur” de la Colegiul „Ştefan cel Mare” mulţumesc tuturor factorilor de decizie care au contribuit la acest demers cultural, profesorilor de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, directorului colegiului, profesorul Dan Popescu, pr. prof. Gheorghe Brădăţanu, prof. Sofia Grigoreanu, prof. Vasile Mocanu, prof. Costică Costan, Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi părinţilor.

 

„Quod erat demonstrandum!”

Profesorul Dan Popescu, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, le-a felicitat pe elevele premiate, pentru „excelența reprezentării ţării la excepţionalele competiţi corale de la Viena şi Magdeburg”, completând că „aşa cum matematica este muzica raţiunii, se poate demonstra ştiinţific rolul muzicii în dezvoltarea spirituală a umanităţii. Evocând celebrul compozitor român, dar şi elev al colegiului nostru, minunate fete ştefaniste, coordonate de un pasionat al sunetului divin, preot profesor Lucian Tablan Popescu, au întemeiat Corala <Ciprian Porumbescu>, o altă echipă de aur a Colegiului Naţional Ştefan cel Mare Suceava.  Mulţumim tuturor celor care au încurajat şi sprijinit participarea, începând cu primarul şi consilierii municipali şi continuând cu profesorii şi elevii colegiului. Quod erat demonstrandum!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii de aur şi argint obţinute de două coruri sucevene la un concurs desfăşurat în Germania.
 Vizualizări articol: 3308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Medalii de aur şi argint obţinute de două coruri sucevene la un concurs desfăşurat în Germania5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei