Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2015 - Anul XX, nr. 160 (5972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reuşită

Un tânăr sucevean este şef de promoţie al Universităţii Politehnice din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Ştefan Lazăr Gabriel Belţic a absolvit cu 10 curat Facultatea de Științe Aplicate, specializarea Matematică şi Informatică aplicată în inginerie,din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. De la primul examen din anul I, până la evaluarea dinaintea absolvirii, Ştefan a fost notat doar cu 10, la toate disciplinele de studiu. Drept recompensă pentru rezultatele sale, Ştefan a fost premiat în cadrul festivităţii de absolvire a promoției de ingineri 2015 „Șerban Salacolu”, eveniment ce a avut loc la finele săptămânii trecute, la Sala Palatului din București, şi la care au participat Sorin Cîmpeanu – ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu - președintele Senatului Universității Politehnice, Mihnea Costoiu - rectorul instituției.

Ştefan Belţic este absolvent al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, profilul matematică-informatică. Pentru prima dată, în acest an, la festivitatea de absolvire au fost invitaţi şi reprezentanţi din liceele absolvite de şefii de promoţii. Profesorul Sorin Golda a participat la ceremonie, acesta primind diploma Honoris Causa, acordată colegiului sucevean „ca semn al preţuirii dascălilor şi elevilor şcolii pentru performanţele profesionale”.

„Am încercat ca la toate materiile să acumulez încă din timpul cursurilor, am studiat constant. Am luat doar 10, nu am avut nici un 9, nu am fost la nici un examen de mărire de notă”, mărturiseşte tânărul.

Cât despre calea pe care o va alege după finalizarea studiilor universitare, Ştefan a menţionat că are în vizor trei variante – fie să-şi continue studiile în cadrul Politehnicii, oferta fiindu-i deja lansată de conducerea instituţiei, fie să aleagă unul din joburile cu care a fost ofertat, fie să părăsească România.

„Aş vrea ca într-un an, poate doi, să încerc şi o experienţă în afara ţării, să urmez acolo studiile postuniversitare. Canada este o variantă”, a spus suceveanul.

În calitatea sa de şef de promoţie, Ştefan a transmis şi un mesaj profesorilor şi colegilor săi în cadrul festivităţii de absolvire, după care a rostit Jurământul inginerului.

 

Apreciat de profesori

„Ştefan este o minte sclipitoare, cu o aplecare deosebită spre matematică şi informatică”, ne-a mărturisit profesorul Golda. Iar cele spuse de acesta sunt confirmate de numeroase distincţii adjudecate de Ştefan atât pe parcursul liceului, cât şi pe durata facultăţii în cadrul competiţiilor de specialitate.

„Ştefan este din Plopeni, dintr-o familie numeroasă, cu nişte copii foarte buni şi silitori. Pe Ştefan l-am pregătit pentru olimpiadele de matematică, pentru concursuri şi mi-a adus multe satisfacţii în cei patru ani de liceu. Era un elev disciplinat, corect şi avea relaţii principiale cu elevii şi profesorii”, ne-a declarat prof. Constantin Scutaru, dirigintele lui Ştefan în anii de liceu.

Alături de Ştefan, alţi patru absolvenţi ai UPB au avut media generală 10 pe întreg ciclul de învățământ: Ana-Maria Văduva - Facultatea de Energetică, George Valentin Popescu - Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Știința Materialelor, Adrian Alexandru Pîrvan - Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor şi Cătălin Mihai Halaţi - Facultatea de Științe Aplicate. 2.540 de studenţi au absolvit Politehnica în 2015, de la 15 facultăţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr sucevean este şef de promoţie al Universităţii Politehnice din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 6424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 33 voturi
Un tânăr sucevean este şef de promoţie al Universităţii Politehnice din Bucureşti4.3533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei