Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2015 - Anul XX, nr. 160 (5972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transfer

Maternitatea din Fălticeni s-ar putea muta temporar în clădirea unei şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maternitatea din Fălticeni, care în prezent funcţionează cu chirie într-un imobil retrocedat foştilor proprietari, s-ar putea muta temporar într-un corp de clădire nefolosit care aparţine Colegiului „Vasile Lovinescu”. Asta până la finalizarea noului spital municipal, undeva la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor. Propunerea aparţine primarului de Fălticeni, Cătălin Coman, şi va fi supusă aprobării în prima şedinţă a Consiliului Local. Primarul a explicat că proprietarul maternităţii, Fundaţia Caritatea, care a câştigat imobilul şi terenul aferent în instanţă în anii 2007-2008, pe vremea fostei administraţii PDL, a cedat drepturile asupra terenului către un dezvoltator imobiliar care intenţionează să construiască în acel loc un supermarket. Primăria, a spus Coman, a fost somată să elibereze maternitatea până la data de 31 mai anul curent, însă în urma discuţiilor cu proprietarul şi cu dezvoltatorul imobiliar a găsit înţelegere să o mai păsuiască până la finele acestui an, cu condiţia ca între timp maternitatea să fie transferată într-o altă locaţie. Cătălin Coman a subliniat că pentru mutarea maternităţii în clădirea şcolii situată pe strada Ion Creangă e nevoie de investiţii în acel imobil de circa 500.000 de lei. Banii, a spus primarul, ar putea proveni din vânzarea către respectivul dezvoltator imobiliar a unei suprafeţe de teren de 400 de metri pătraţi situate în vecinătatea actualei maternităţi. Bazându-se pe acordul investitorului, primarul Coman a spus că în acest sens va promova un al doilea proiect de hotărâre de consiliu local.

 

Coman le cere liberalilor să nu voteze politicianist pentru că altfel există riscul ca Fălticeniul să rămână fără maternitate

Cele două proiecte ale primarului Cătălin Coman care ar rezolva problema spaţiului pentru maternitate, cel de schimbare a destinaţiei clădirii din strada Ion Creangă din unitate şcolară în unitate spitalicească şi cel de vânzare a terenului din vecinătatea actualei maternităţi, necesită două treimi din voturi pentru a putea fi aprobate. Ca atare, primarul a cerut în special consilierilor liberali să nu trateze politic această problemă. Coman a spus că a avut discuţii cu cei 12 aleşi PSD, care au fost de acord cu varianta propusă de el, urmând să negocieze şi cu cei şase consilieri PNL. „Eu sunt dispus la orice dialog şi la identificarea altor soluţii dacă sunt viabile din partea consilierilor PNL. Vreau însă să atenţionez la modul cel mai serios că dacă vor respinge aceste propuneri fără să vină cu altele pragmatice riscăm să rămânem fără maternitate la Fălticeni. Dacă sunt şi alte soluţii viabile le accept cu plăcere, dar dacă se va vota cum s-a mai votat politicianist, atunci vom fi nevoiţi să evacuăm maternitatea, să închidem cele trei secţii şi să avem mari probleme cu personalul medical. Există riscul să pierdem cele trei secţii, să rămânem fără 80 de locuri de muncă şi un alt risc este faptul că orice secţie desfiinţată este extraordinar de greu să o reînfiinţezi”, a spus Coman, care a adăugat că „problema maternităţii este o problemă a fostei administraţii, a fostului primar Tofan şi a fostului Consiliu Local PDL-PNL pe care trebuie să o rezolve primarul Coman şi actualul Consiliu Local”. Cătălin Coman mizează totuşi pe înţelepciunea consilierilor din opoziţie că vor vota pentru fălticeneni şi nu altfel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maternitatea din Fălticeni s-ar putea muta temporar în clădirea unei şcoli.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maternitatea din Fălticeni s-ar putea muta temporar în clădirea unei şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei