Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2015 - Anul XX, nr. 160 (5972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sandrinio NEAGU

Sandrinio NEAGU


Prostul şi deştepţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Suceava lucrările efectuate pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare sunt un fiasco total. Iar disconfortul creat până acum este nesemnificativ faţă de ceea ce va urma.

Cu toţii am văzut problemele de la suprafaţă, create de firmele care au subcontractat lucrări de la Pfeiffer, antreprenorul general al lucrărilor. Că este mizerie, că nu se respectă nici cele mai elementare norme de protecţie, că unele lucrări au şi explodat deja sunt aspecte pe care le vedem cu toţii zi de zi.

Tot la fel de bine am aflat că cei de la Pfeiffer au anunţat cu nonşalanţă că nu se mai prezintă la şedinţele de la Primăria Suceava, unde au avut parte de critici pentru bătaia de joc de pe străzile oraşului. Cu alte cuvinte, nişte indivizi care ne râd în nas pe bani grei au dus sfidarea la cote neîntâlnite.

Dar, după cum spuneam, aceste lucruri sunt doar gheaţa de la suprafaţă. În interior, adică prin canalele săpate şi acoperite cu pământ de subcontractorii lui Pfeiffer, numai Dumnezeu ştie ce o fi. Mă rog, Dumnezeu şi cei care au montat conductele sau care au executat celelalte lucrări.

Unele persoane avizate susţin că pentru a acoperi valoarea contractată s-a apelat la soluţia „brevetată” de ani de zile prin toată România: s-au achiziţionat materiale de proastă calitate, chiar şi din Bazarul Suceava, care nu au nici un certificat de garanţie. Dacă aceste aspecte se confirmă nu vom afla decât peste câţiva ani în situaţia optimistă, peste câteva luni în cazul firesc.

La cum merg lucrurile pe la noi, mă gândesc că şi modernizarea podului de la Iţcani s-ar putea realiza cu materiale din Bazar, eventual să fie înlocuite elementele metalice cu ceva plastic.

Lăsând gluma la o parte, ceea ce trebuia să se numească modernizarea reţelelor de apă şi canalizare are toate şansele să devină o povară uriaşă pentru întreg oraşul. Iar asta mă duce cu gândul la zicala românească potrivit căreia un prost aruncă o piatră în apă şi zece deştepţi nu o pot scoate. Cam aşa se va întâmpla şi în Suceava, numai că sucevenii vor fi proşti de mai multe ori: o dată pentru că au de suportat lucrări realizate mizerabil, a doua oară pentru că plătesc exagerat pentru aceste lucrări, a treia oară pentru că suportă nişte indivizi care ar trebui să le dea peste nas constructorilor dar preferă să tacă şi să nu vadă, iar a patra şi a cincea oară le vom simţi pe propria piele în scurt timp. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prostul şi deştepţii.
 Vizualizări articol: 3038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Prostul şi deştepţii4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei