Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2015 - Anul XX, nr. 150 (5962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Ca reacţie la publicarea în cotidianul dvs., la data de 27 iunie 2015, a materialului “Primarul de Fălticeni îi acuză pe aleşii liberali că pun piedici finalizării noului spital”, în cuprinsul căruia autorul îl citează pe primarul Coman: “Sunt foarte supărat şi dezamăgit pentru că cei de la PNL nu au înţeles că nu e un proiect pentru primarul Coman şi pentru PSD, ci pentru locuitorii municipiului Fălticeni şi ai zonelor limitrofe. Se continuă aceeaşi practică, şi anume că nu trebuie votat nici un proiect propus de primar, pentru ca la alegerile din 2016 să spună că nu a făcut nimic. Nu au înţeles că nu primarul pierde, ci oraşul. Ca să vadă că suntem oameni, dacă cineva dintre consilierii PNL va avea probleme de sănătate va fi tratat cum se cuvine în acest spital care va fi finalizat chiar dacă nu au vrut să pună și ei umărul printr-un vot favorabil”, precizăm următoarele:

Problema pe care Cătălin Coman o expune în presă pentru a o specula electoral a fost discutată în şedinţa consiliului local din 25 iunie. Cu trei vorbe şi multe cifre, primarul Coman a cerut consilierilor locali să aprobe suma de peste 70 de milioane de lei, valoarea la zi, susţine el, a proiectului „Lucrări de construire Spital Municipal Fălticeni”. Aşa cum a procedat cu toate proiectele de investiţii, inclusiv cu lucrările „monumentale” la strada Sucevei, primarul Coman nu a prezentat în şedinţă valoarea iniţială a lucrărilor la spital la care consilierii să raporteze valoarea actualizată, nu a prezentat un memoriu tehnic care să susţină necesitatea modificării bugetului, nu a prezentat nici o dispoziţie de şantier din care să reiasă la ce lucrări se renunţă şi de ce lucrări suplimentare este nevoie, nu a solicitat prezenţa la şedinţă a niciunei persoane care ar fi putut lămuri lucrurile, managerul spitalului, proiectantul sau dirigintele de şantier. Acestea sunt motivele pentru care consilierii liberali nu au fost de acord cu propunerea primarului. Aleşii liberali nu puteau să pună piedici finalizării noului spital, aşa cum declară Cătălin Coman, deoarece pentru acest tip de hotărâri este nevoie legal de voturile majorităţii consilierilor în funcţie, prag trecut lejer de cei 11 consilieri ai „puterii” prezenţi la şedinţă, chit că şi ei au avut parte de aceleaşi trei vorbe şi de aceleaşi multe cifre din partea primarului Coman. Probabil că, tovarăşi de atâta vreme, se înţeleg cu primarul, dacă nu din vorbe, sigur din priviri. Şi în concordia asta poate că termină de vopsit în roşu proiectele începute de primarul Vasile Tofan. Sau poate că îl întreabă pe preşedintele Cătălin Nechifor dacă mai susţine ce susţinea pe 3 septembrie 2013, că a discutat cu Victor Ponta şi că spitalul din Fălticeni trebuie să fie o secţie externă a celui din Suceava.

În fine, despre proiectul caritabil al primarului în a trata „cum se cuvine”, după tăierea panglicii la spital, problemele de sănătate ale consilierilor liberali. Mulţumim frumos, domnule Coman, sperăm să nu fie nevoie, aveţi dumneavoastră grijă să nu vi se încrucişeze ligamentele de la genunchi! De la genunchiul stâng, normal. Pentru că, apropo de 2016, mai important decât ce face un primar este cum şi cu cât face.

 

Organizaţia Municipală PNL Fălticeni

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Drept la replică3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine bucovineană cu cartofi O vară așa, ca aceasta de-acum. Și-un "dor de ducă" prin țară, căutând oameni, întâmplări și rețete noi, care să-mi descopere lumi fabuloase. O duminică împlinită în rugăciune la Mănăstirea Sucevița și de... Citeşte