Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2015 - Anul XX, nr. 150 (5962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Comemorare

In memoriam dr. Dragoş Corlăţeanu, „un om care gândea în perspectivă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biserica Naşterea Maicii Domnului din municipiul Suceava, unde - cu numai câteva zile în urmă - a poposit grupul de pelerini porniţi pe urmele celor care au salvat credinţa şi demnitatea neamului românesc vizitând închisorile şi sfintele lăcaşuri care le păstrează memoria, a avut loc marţi, la ceas de seară, un moment comemorativ dedicat dr. Dragoş Corlăţeanu, unul dintre ctitorii fondatori ai acestei biserici.

 

„A fost sufletul acestei sfinte biserici”

După oficierea slujbei de pomenire de pr. paroh dr. Viorel Ioan Vârlan, pr. Laurenţiu Milici şi pr. Dumitru Airinei, a fost evocată personalitatea dr. Dragoş Corlăţeanu de către prietenii şi colaboratorii acestuia.

Dacă pr. paroh Viorel Ioan Vârlan (care a rânduit această pomenire pentru a marca 14 ani de la trecerea în veşnicie a „prietenului nostru drag şi ctitor al acestei biserici”) a rememorat momentele în care s-a constituit Fundaţia „In Memoriam” şi s-a pus piatra de temelie a sfântului lăcaş, subliniind faptul că dr. Dragoş Corlăţeanu „a fost sufletul acestei sfinte biserici”, ceilalţi vorbitori s-au referit la realizările profesionale, literare şi cetăţeneşti ale prietenului lor.

Dr. Ioan Ieţcu, care a spus că „această biserică dovedeşte că binele poate învinge răul”, a readus în atenţie greutăţile cu care s-au confruntat ctitorii fondatori pentru ridicarea bisericii, dar şi momentele înfiinţării Mişcării Ecologiste din Bucovina, la care dr. Dragoş Corlăţeanu a avut un rol important.

 

„Un entuziast, un om extrem de curat la suflet, un om care gândea în perspectivă”

Istoricul Mihai Iacobescu şi-a amintit de dr. Dragoş Corlăţeanu ca despre „un entuziast, un om extrem de curat la suflet, un om care gândea în perspectivă”, subliniind faptul că „ce poate fi mai frumos decât să vezi că un gând care s-a cristalizat cândva este preluat, amplificat şi îşi găseşte împlinirea cu ajutorul prietenilor”.

La rândul său, dr. Mircea Bilius, care a rememorat momentul în care l-a cunoscut pe dr. Dragoş Corlăţeanu la Dispensarul veterinar Dărmăneşti, a apreciat „caracterul plin de demnitate şi nobleţe” al acestuia şi a enumerat câteva din realizările sale profesionale şi literare.

Profesional, aşa cum a spus el, dr. Dragoş Corlăţeanu „a fost un adevărat apostol al medicilor veterinari în lupta pentru autonomia profesiei”, iar pe tărâm literar s-a remarcat prin volumele „Călător prin Australia” şi „Mănăstirea Humorului”, o monografie „scrisă cu cerneala profunzimii sufletului său”.

Un om deosebit, care s-a zbătut să-şi împlinească proiectele, „un om ales”, pentru că, aşa cum a spus pr. Laurenţiu Milici, „Dumnezeu lucrează cu oamenii!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului In memoriam dr. Dragoş Corlăţeanu, „un om care gândea în perspectivă”.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
In memoriam dr. Dragoş Corlăţeanu, „un om care gândea în perspectivă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   În memoria lui Dragoș Corlățeanu trimis de
( 2 iul 2015, 14:29:32
Este bine că își mai aduce aminte cineva de acel ce a fost Dr. Dragoș Corlățeanu. Am citit din acest articol ce personalități au fost la biserică. Personal am lucrat cu Omul Dr. Dragoș Corlățeanu. Poate mai trece cineva, măcar din familie pe la Mănăstirea Humorulul să vadă capela unde se odihnește acel om minunat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine bucovineană cu cartofi O vară așa, ca aceasta de-acum. Și-un "dor de ducă" prin țară, căutând oameni, întâmplări și rețete noi, care să-mi descopere lumi fabuloase. O duminică împlinită în rugăciune la Mănăstirea Sucevița și de... Citeşte