Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2015 - Anul XX, nr. 150 (5962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Exemplare performante

Crescători de vaci, capre şi cai din judeţ, premiaţi la primul târg de zootehnie al României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescători de vaci, capre şi cai din judeţul Suceava au fost premiaţi pentru exemplare performante în cadrul primului târg de zootehnie al României - ZEFA, Expoziţia Internaţională de Animale de Rasă şi Echipamente pentru Zootehnie, desfăşurat timp de patru zile pe Aerodromul Floreni, în comuna Dorna Candrenilor. La târg au participat 50 de crescători de animale din întreaga ţară, care au înscris în competiţie peste 200 de animale de rasă. Organizatorii (Abplus Events, în parteneriat cu Agenţia Naţională de Zootehnie „Prof. dr. G.K. Constantinescu” şi Consiliul Judeţean Suceava) au acordat 23 de premii, la şase categorii de concurs: Tauri, Vaci de lapte, Vaci pentru carne, Ovine, Caprine şi Cabaline.

Premiile au fost oferite luni, 29 iunie, în a patra zi a târgului. Pe parcursul celor patru zile la târg au participat 12.000 de vizitatori.

 

Premii de peste 10.000 de euro

Juriul de specialitate a căutat genetica de vârf, exemplarele cele mai performante. Pe lângă distincţii s-au oferit şi premii, în valoare de peste 10.000 de euro.    

Dintre sucevenii care au participat la eveniment, doctorul veterinar Mihai Voloşeniuc a primit premiul special pentru „rusticitate”, pentru o vacă rasa Grauvieh, exemplar tipic de rasă de taurină de munte.

La categoria Tauri, locul I a fost adjudecat de un exemplar din rasa Charolaise, proprietar Dumitru Grigorean, din Pojorâta, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.  

La categoria Vaci de lapte, dintre suceveni, acelaşi Mihai Voloşeniuc a obţinut un loc III, pentru un exemplar din rasa Braunvieh, şi o menţiune pentru un animal din rasa Pinzgau. 

 

Toate premiile de la categoria Caprine, adjudecate de un sucevean

La secţiunea Caprine, doctorul Mihai Voloşeniuc şi-a adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, cu exemplare din rasele Alpină franceză, Carpatină şi Boer.

În fine, la ultima categorie, Cabaline, Herghelia Lucina a obţinut locul I, pentru rasa Huţul, în timp ce Herghelia Rădăuţi a primit menţiune pentru rasa Shagya Arab. 

 

Bovinele din rase de carne, promovate intens pentru fermierii care vor să se reprofileze

Directorul Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Irinel Costan, a subliniat că primul târg de zootehnie al României – ZEFA, organizat în judeţul Suceava, s-a dovedit un succes din toate punctele de vedere, de la diversitatea animalelor expuse, la premiile consistente oferite şi publicul foarte numeros.

„Au fost expuse numeroase rase de bovine cu performanţe deosebite, iar acesta a fost şi un semnal pentru crescătorii din judeţul Suceava. În condiţiile în care în multe zone ale judeţului sunt probleme cu livrarea laptelui, fermierii fiind nemulţumiţi de preţul pe care îl primesc, reorientarea spre rasele de carne se dovedeşte o alternativă cu perspective foarte bune”, a declarat Vasile Irinel Costan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescători de vaci, capre şi cai din judeţ, premiaţi la primul târg de zootehnie al României.
 Vizualizări articol: 2234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Crescători de vaci, capre şi cai din judeţ, premiaţi la primul târg de zootehnie al României1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine bucovineană cu cartofi O vară așa, ca aceasta de-acum. Și-un "dor de ducă" prin țară, căutând oameni, întâmplări și rețete noi, care să-mi descopere lumi fabuloase. O duminică împlinită în rugăciune la Mănăstirea Sucevița și de... Citeşte