Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Actualizare

Sucevenii încorporabili, inventariaţi de Centrul Militar Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii apţi de serviciul militar sunt inventariaţi de Centrul Militar Judeţean Suceava, în vederea actualizării bazei de date. Conform Legii privind pregătirea populaţiei pentru apărare, nr. 446/ 2006, acest lucru se petrece anual, până la data de 1 noiembrie. Necesitatea actualizării bazei de date cu rezerviştii şi cetăţenii încorporabili a fost prezentată, săptămâna trecută, de şeful CMJ Suceava, col. Mugurel Anton, în cadrul Colegiului Prefectural. Informaţiile pentru evidenţa militară cuprind date despre identitate, pregătirea profesională, militară şi de specialitate, ocupaţie, locul de muncă, domiciliul şi situaţia medico-militară a persoanelor încorporabile şi rezerviştilor.

Soldaţii şi gradaţii în rezervă se ţin în evidenţă până la împlinirea vârstei de 55 de ani, iar cadrele militare în rezervă până la împlinirea vârstei de 63 de ani.

Pentru a avea o imagine cât mai exactă a populaţiei apte de serviciu militar, serviciile publice de asistenţă socială din subordinea Consiliului Judeţean trebuie să transmită, până la data de 1 noiembrie, tabele cu numele sucevenilor cu handicap, având vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, pe care le au în evidenţă, precum şi rezultatele examinărilor efectuate de comisiile de expertiză medicală. Acelaşi lucru trebuie să-l facă şi Inspectoratul Școlar, care are de centralizat datele de la şcolile speciale, şcolile profesionale speciale şi centrele de reeducare, despre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care le-au urmat cursurile. La tabelele nominale vor fi ataşate rezultatele examinărilor efectuate de comisiile de expertiză medicală a persoanelor cu handicap pentru adulţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

Rezerviştii sunt obligaţi să participe la antrenamentele şi exerciţiile de mobilizare, dacă sunt solicitaţi

Potrivit raportului prezentat de col. Anton la Colegiul Prefectural, şi instanţele judecătoreşti care au dispus luarea măsurii arestării preventive ori au pronunţat pedeapsa închisorii împotriva cetăţeanului încorporabil sau a rezervistului sunt obligate să comunice centrelor militare copie de pe încheierea de şedinţă ori de pe hotărârea judecătorească definitivă, în termen de 10 zile de la data dispunerii măsurii sau de la data rămânerii definitive a hotărârii, după caz.

În cazul revocării măsurii arestării preventive ori a desfiinţării, prin exercitarea unei căi de atac, a hotărârii judecătoreşti menţionate, instanţele judecătoreşti competente sunt obligate să comunice centrelor militare, în termen de 10 zile de la pronunţare, copie de pe încheierea de şedinţă prin care s-a dispus revocarea măsurii ori a deciziei prin care s-a desfiinţat hotărârea judecătorească de condamnare la pedeapsa închisorii, după caz.

CMJ încearcă să actualizeze şi evidenţa militară a sucevenilor care sunt în străinătate pe o durată mai mare de 45 de zile, numai că, din punct de vedere practic, o situaţie exactă este mai greu de realizat.

Un aspect important precizat de col. Anton este că rezerviştii voluntari şi rezerviştii din planurile de mobilizare sunt obligaţi să participe la antrenamentele şi exerciţiile de mobilizare, la solicitarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Tinerii chemaţi la recrutare, recruţii şi militarii rezervişti care au calitatea de salariaţi şi sunt chemaţi la centrele militare pentru clarificarea situaţiei militare sau la unităţile militare pentru a participa la antrenamente/exerciţii de mobilizare au dreptul la concediu suplimentar plătit de maximum 5 zile şi sunt plătiţi de angajator pe baza unei adeverinţe eliberate de centrul militar. Legea stipulează că centrele militare pot chema recruţii şi militarii rezervişti pentru precizarea unor date în legătură cu situaţia lor militară o dată pe an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii încorporabili, inventariaţi de Centrul Militar Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 6621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Sucevenii încorporabili, inventariaţi de Centrul Militar Judeţean Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei