Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


„România lucrului bine făcut”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-au împlinit şase luni de când preşedintele Klaus Iohannis s-a mutat la Palatul Cotroceni. Timpul scurt i-a dat ocazia să-şi respecte o parte din promisiuni, dar o parte nu.  Plecarea lui Traian Băsescu s-a lăsat cu o continuare a stilului băsist de a face politică. Numai că Iohannis este mai discret şi mult mai şiret. Dar sper să-şi mai aducă aminte şi de alte aşteptări din partea domniei sale. Unele promise, dar încălcate. Ar trebui să fie un preşedinte al tuturor românilor, un mediator şi nu un preşedinte-jucător cum s-a comportat la cererea de demisie adresată primului-ministru Victor Ponta chiar în ziua când PNL îşi depunea la Parlament Moţiunea de cenzură.

Cum preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat dorinţa de a prinde două mandate, ar fi cazul să nu uite de sintagma „România lucrului bine făcut”. De care s-a cam îndepărtat, insistând prea tare pe pedala forţării ajungerii la „Guvernul meu”, inclusiv pe căi nedemocratice. În campania sa prezidenţială amenda faptul că nu-i bine ca PSD, adică un singur partid, să deţină şi preşedenţia şi guvernarea. Pare să nu-şi mai amintească de aşa ceva. Să fie o nestăvilită sete de putere?

Este limpede pentru toată lumea că există o neputinţă crasă a noului PNL sau a noului PDL, cum vreţi să-i spuneţi, de a face opoziţie serioasă şi a răsturna Guvernul Ponta. Altfel, nu s-ar fi apelat la sprijinul DNA, care a pus un procuror fără experienţă să încropească un dosar pretins penal, cu fapte inventate de acum şapte-opt ani ale avocatului Victor Ponta. Aburelile respective l-au păcălit şi pe Iohannis, care s-a repezit şi a dat o declaraţie de 20 de secunde în care cerea demisia premierului Ponta, înainte de a se fi pronunţat Camera Deputaţilor, al cărei membru este primul-ministru. Acum, fie că a fost prost sfătuit, fie că a vrut să le arate celor din PNL că nu stă degeaba şi luptă pentru „Guvernul meu”, cum îi place lui să-i spună Guvernului României.

România lucrului bine făcut nu arată deloc bine, iar promisa „altfel de politică” nu diferă  cu nimic de aceea a predecesorului Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat luni, în plenul camerelor reunite ale Parlamentului, mesajul domniei sale despre Strategia Naţională de Apărare a Ţării în perioada 2015-2019. O strategie ce pare foarte serioasă, ce va impune puteri sporite preşedintelui. Dezbaterea în consultările cu partidele parlamentare, în CSAT şi în Comisiile de specialitate ale celor două camere a fost de formă. Mesajul transmis are şi un titlu pompos „O Românie puternică în Europa şi în lume”, fiind redactată de consilierii prezidenţiali într-un limbaj ce nu se depărtează prea mult de limbajul de lemn.

Singurul om politic care a dovedit curaj este Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat că documentul nu poate fi votat în forma pe care o are în  prezent şi că acesta ar face transferul unor atribuţii care aparţin Guvernului către Preşedinţie.

Regretul este că în loc să ajungem şi noi la o stare de normalitate, nu se învaţă nimic din greşelile istorice ale Regimului Băsescu sau ale Regimului Ceauşescu şi ne întoarcem tot la autoritarism. Dacă nu s-a izbutit crearea „Guvernului meu”, ce şi-a zis preşedintele Iohannis?  Ia să-l încalec pe cel în funcţiune! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „România lucrului bine făcut”.
 Vizualizări articol: 1792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„România lucrului bine făcut”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei