Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Proiect al Organizaţiei Salvaţi Copiii, demarat la Şcoala Gimnazială Fântâna Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială ”Ion Muceleanu” din localitatea Fântâna Mare a fost una dintre şcolile selectate de Organizaţia Salvaţi Copiii România în proiectul ”Participare şi transparenţă pentru o mai bună asigurare a drepturilor copiilor”.

Proiectul reprezintă o oportunitate oferită elevilor de a-şi cunoaşte mai bine propriile drepturi şi, totodată, un cadru pentru a-şi exprima punctele proprii de vedere şi a participa la luarea deciziilor care îi afectează în mod direct. Totodată, proiectul şi-a propus să furnizeze atât informaţii teoretice privind drepturile copiilor, dar să şi dezvolte abilităţile de participare la viaţa şcolii.

Totodată, potrivit reprezentanţilor şcolii din Fântâna Mare, „elevii au colaborat eficient cu voluntarii, coordonaţi de doamna prof. Irina Biciuşcă, şi s-au implicat în activităţi, acest proiect având un impact deosebit în rândul lor”.

Copiii au fost provocaţi să identifice nevoile şcoli, să se implice în găsirea de soluţii, au înţeles ce înseamnă un buget şi cum să-l gestioneze raţional şi eficient.

Pentru fiecare sesiune de proiect s-a alocat suma de 150 de euro, bani care au fost utilizaţi în implementarea altor proiecte care să abordeze teme semnificative discutate în cadrul întâlnirilor.

„Cu ajutorul voluntarilor, elevii s-au implicat cu seriozitate în realizarea proiectelor, anticipând pe termen lung efectele acestora, conştientizând că stă în puterea lor să schimbe condiţiile şcolii în beneficiul lor şi al colegilor”, a mai transmis prof. Andreea Andrei, directoarea şcolii din Fântâna Mare.

Două din cele zece proiecte concepute de elevi (în cadrul proiectului mare) au fost declarate câştigătoare şi au primit finanţare. Pentru “Educaţie pentru viitor”, coordonat de prof. Andreea Andrei, s-au achiziţionat DVD-uri cu lecţii interactive şi documentare din diferite domenii, iar proiectul ”Multiculturalitate, nondiscriminare, toleranţă şi implicare în comunitate”, coordonat de prof. Alexandru Parasca, a obţinut finanţare pentru achiziţionarea unor jocuri interactive care vor fi folosite cu succes în activităţile extracurriculare şi nu numai.

La activitatea finală a proiectului ”Participare şi transparenţă pentru o mai bună asigurare a drepturilor copiilor” au fost prezenţi, pe lângă membrii echipelor de proiect, reprezentanţi ai Consiliului Local Fântâna Mare, reprezentanţi ai Consiliului de Administraţie al şcolii, reprezentanţi ai părinţilor şi ai Consiliului Şcolar al Elevilor. În cadrul acestei activităţi au fost evocate etapele desfăşurării proiectului, elevii au împărtăşit impresii, au fost prezentate produsele achiziţionate şi modul în care ele vor contribui acestea la îmbunătăţirea activităţilor şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect al Organizaţiei Salvaţi Copiii, demarat la Şcoala Gimnazială Fântâna Mare.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect al Organizaţiei Salvaţi Copiii, demarat la Şcoala Gimnazială Fântâna Mare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei