Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Contestaţii

Val de nemulţumiri la examenul de evaluare naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce au aflat rezultatele de la examenul de evaluare naţională, elevii suceveni au depus 675 de contestaţii, toţi sperând că după recorectarea tezelor vor obţine note mai mari.

455 dintre contestaţii vizează calificativele lucrărilor de la limba şi literatura română, iar 220 de contestaţii vin din partea elevilor care speră să primească note mai mari la matematică.

Reevaluarea lucrărilor se realizează până luni, 29 iunie, urmând ca marţi să fie afişate rezultatele finale. Potrivit Inspectoratului Şcolar Suceava, tezele nemulţumiţilor sunt reevaluate la Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava.

În 2014, 626de contestaţii au fost depuse de elevii din judeţ care au susţinut evaluarea naţională, 161 la matematică şi 465 la limba română.

Reamintim că la nivelul judeţului, 80% (5.614) dintre examinaţi au reușit să obțină medii peste 5. Atât pentru ei, cât şi pentru cei care nu au promovat acest examen, urmează admiterea la liceu. În calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională reprezintă 75%, faţă de 50% în anii trecuţi, scăzând astfel la 25% ponderea notelor din ciclul gimnazial. Elevii vor intra la liceu în urma unei repartizări făcute de calculator, în funcție de opțiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Repartizarea la liceu se va face în data de 14 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de nemulţumiri la examenul de evaluare naţională.
 Vizualizări articol: 3015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Val de nemulţumiri la examenul de evaluare naţională1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TANTALAI! trimis de
(29 iun 2015, 16:08:28
Pe vremea lui Ceausescu, cand am dat capacitatea era direct in liceu! Treapta a 2-a, din 15 clase au ramas 5. Am terminat LRV- ROMAN, nimeni nu poate spune ca n-am invatat o meserie. Ma c.c.a.a.c.c. unde vreti pe scoala voaastra!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei