Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adevăratele emoţii

Peste 6.000 de elevi din judeţ susţin astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

6.103 absolvenţii de liceu susţin astăzi, începând cu ora 9.00, prima probă scrisă din cadrul bacalaureatului, respectiv cea la limba şi literatura română.

După ce, vreme de trei săptămâni, candidaţii examenului bacalaureat au susţinut probele orale ale testării, probe ce nu le-au ridicat mari dificultăţi, începând de astăzi tinerii intră cu adevărat sub imperiul emoţiilor. Probele scrise se vor desfăşura până vineri, 3 iulie.

La nivelul judeţului, doi candidaţi vor susţine evaluarea în condiţii speciale, prin dictare. Este vorba despre un elev de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care are mâna fracturată, şi un elev de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, care prezintă deficienţă neuromotorie.

Cât despre judeţul în care vor fi corectate lucrările celor peste 6.000 de elevi suceveni, Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis că „pentru evaluarea lucrărilor, Ministerul Educaţiei a transmis precizări de ordin tehnic pentru comisia judeţeană de bacalaureat referitor la modul de colectare a lucrărilor scrise din centrele de examen, urmând ca mâine (n.r. astăzi) să fie comunicat judeţul în care acestea vor fi transportate pentru evaluare”.

În ceea ce priveşte supravegherea din sălile de examen, acestea vor fi dotate cu echipamente de video şi, în premieră în acest an, sistemele de supraveghere audio. Cei care vor încerca să fraudeze vor fi scoşi din examen, nemaiavând dreptul de a susţine examenul în următoarele două sesiuni.

 

Subiecte diferenţiate, în funcţie de specializarea urmată de candidat

Elevii care vor susţine testarea vor primi două tipuri de subiecte, unele adaptateprofilului real, vocaţional sau tehnologic şi unele adaptate profilului uman sau pedagogic. La primul subiect, notat cu 30 de puncte, liceenii vor trebui să facă analiza de vocabular a unui fragment dintr-un text. La partea a II-a a variantei extrase, notată tot cu 30 de puncte, candidaţii vor trebui să elaboreze un text de tip argumentativ pornind de la ideile sugerate de afirmaţia unui autor. La partea a III-a elevii vor trebui să realizeze un eseu de două - trei pagini.

 

Elevii vor susţine testarea în 20 de unităţi de învăţământ

În judeţul Suceava, probele scrise ale examenului de bacalaureat 2015 se vor desfăşura în 20 de centre de examen: în Suceava: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, C.N. „Mihai Eminescu”, C.N. ”Petru Rareş”, C.N. de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, C.T. „Samuil Isopescu”, C.T. „Alexandru Ioan Cuza”, C.T. de Industrie Alimentară; în Fălticeni: C.N. „Nicu Gane”, C.T. „Mihai Băcescu” şi Colegiul „Vasile Lovinescu”; în Gura Humorului: Colegiul „Alexandru cel Bun”; în Rădăuţi: C.N. „Eudoxiu Hurmuzachi”, C.T. Rădăuţi şi Colegiul „Andronic Motrescu”; în Siret: C.T. „Laţcu Vodă”; în Vicovu de Sus: Liceul Tehnologic „Ion Nistor”; în Câmpulung: C.N. „Dragoş Vodă”, Colegiul Silvic Bucovina; în Vatra Dornei: Liceul Teoretic „Ion Luca”.

Miercuri, elevii vor susţine proba scrisă obligatorie a profilului, 4.160 de candidaţi urmând să fie evaluaţi la matematică şi 1.918 la istorie.

În data de 3 iulie, 6.094 de absolvenţi din judeţ vor fi examinaţi la o materie la alegere din cadrul profilului şi specializării. 2.313 au optat pentru biologie, 2.010 au ales geografia, 1.011 – discipline socio-umane, 274 – informatică, 246 – chimie şi 240 – fizică.

Publicarea rezultatelor se va face pe 7 iulie, când se vor depune şi contestaţiile, iar rezolvarea lor se va realiza în zilele de 8-9 iulie. Data afişării rezultatelor finale este 10 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de elevi din judeţ susţin astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 6.000 de elevi din judeţ susţin astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei