Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clasament

Topul şcolilor sucevene în funcţie de notele de la evaluarea de la clasa a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai bune note la evaluarea naţională din acest an le-au avut elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Unitatea se plasează pe locul I într-un top realizat de Ministerul Educaţiei, în funcţie de notele de la testarea de la final de gimnaziu.

Ierarhia are drept criteriu media aritmetică a tuturor notelor de la evaluarea naţională din unităţile sucevene. Topul face referire atât la şcolile gimnaziale din judeţ, cât şi la o serie de licee care organizează învăţământ gimnazial.

Colegiul “Petru Rareş”, cu o medie de 9.15, este urmat, pe locul al II-lea, de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, cu o medie a notelor de la evaluarea naţională de 8,75. Urmează, pe poziţia a III-a, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, cu o medie pe şcoală de 8,49.

Pe locurile IV şi V se plasează Şcoala Gimnazială "Teodor Bălan” Gura Humorului, cu o medie de 8,36, şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, cu media 8,43.

Top 10 este completat de Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret.

De partea cealaltă, ultimele locuri ale ierarhiei sunt ocupate de Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret, Şcoala Gimnazială Bucşoaia, Şcoala Gimnazială „Popinceanu Nicolae” Mihoveni, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăţ şi Şcoala Gimnazială „I. Ciurea” Fălticeni -  ultima clasată, cu o medie de 7,13.

 

Colegiul Naţional „Petru Rareş”, singura unitate din judeţ în Top 50 naţional

Colegiul “Petru Rareş” Suceava este singura unitate din judeţ prezentă în Topul 50 al şcolilor din ţară, cu cele mai mari note la evaluarea naţională. Colegiul se află pe poziţia 39.

La nivel naţional, şcoala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de evaluare naţională, respectiv 9,62, este Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi. Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Naţional "Gheorghe Vranceanu" din Bacău, cu media 9,61, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca, cu media 9,59.

 

Dintre promovaţii din judeţ, cei mai mulţi au medii între 6 şi 6,99

Reamintim că la nivelul judeţului, 80% (5.614) dintre examinaţi au reușit să obțină medii peste 5. Dintre aceştia, 25 au fost notaţi cu 10 atât la proba de limba română, cât şi la matematică. De partea cealaltă, 1.412 (20,1%) de absolvenţi de gimnaziu au obţinut medii mai mici de 5.

Potrivit unei centralizări a Ministerului Educaţiei, pe intervale de medii, dintre cei care au promovat, cei mai mulţi elevi (1.279) au medii cuprinse în intervalul 6 – 6.99, iar 1.164 dintre examinați au obținut medii între 7 și 7,99. 1.156 au medii între 5 și 5,99 şi 947 – între 9 și 9,99.

 

256 de medii de 10 la matematică

La proba de matematică au fost evaluaţi 7.026 de elevi. Cele mai multe note s-au încadrat între 1 şi 4,99 (1.696 de elevi). 1.524 de elevi au note între 5 şi 5,99. La polul opus, 936 de candidaţi au avut note între 9 şi 9,99, iar 256 au predat lucrări perfecte şi au fost notaţi cu 10.

La prima probă a evaluării naţionale, cea de limba şi literatura română, au fost evaluaţi 7.044 de elevi, cei mai mulţi (1.441) având note între 8 şi 8,99.

69 de candidaţi au luat nota 10. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul şcolilor sucevene în funcţie de notele de la evaluarea de la clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 9212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Topul şcolilor sucevene în funcţie de notele de la evaluarea de la clasa a VIII-a4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos, elegant, cat de cat trimis de
(29 iun 2015, 20:42:48
80 sau chiar 90 la suta din copiii "de viitor" vor ajunge "carne de mici". Restul din procent va fi recrutat sa lucreze prin strainatate in cercetare sau alte domenii performante pe niste salarii mizere in raport cu beneficiile care le aduc acelor companii. Astia fac topuri si statistici la nivel de tara, exact ca la mercurialele unde se vand vite in targurile orasenesti si satesti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei