Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Măcar atât: fără prelungiri!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spuneam deunăzi că ar fi plictisitoare Copa America, dar ea ţine să mă contrazică, fiind mai mult decât atât: de-a dreptul nocivă. Cu această ocazie, salut cuvântul „mârşav”, folosit în titlu de Theo Jumătate pe gsp.ro, pentru a-l descrie pe fotbalistul chilian, nepomenit rămână numele său, care i-a băgat deştul în fund lui Cavani! Şi Radu Cosaşu remarcă această urâţire a fotbalului de pe respectivul continent, punându-l oarecum pe seama europenizării. Dacă-i aşa, atunci acest altoi a creat un mostru. Cu zeci de ani în urmă, când Cupa Intercontinentală se juca tur-retur, jucătorii lui Milan aveau parte de nasuri sparte şi oase rupte, ceea ce acum a ajuns să se facă organizat, tactic, ştiinţific. Aşa că sud-americanii îşi dau la gioale într-o veselie, Messi fiind avertizat chiar de arbitru că „aici nu e Europa”! Rezultă nişte meciuri fragmentate şi, pur şi simplu, urâte. Mi-am pierdut două nopţi să văd vârfurile sferturilor, Argentina-Columbia şi Brazilia-Paraguay, şi le mulţumesc din inimă organizatorilor că m-au scutit de prelungiri. M-am mai destins puţin la loviturile de departajare, cu mingile alea transformate în sateliţi de nişte băieţi care priveau apoi acuzator la... punctul cu var! Dar Brazilia, ea rămâne marea pierzătoare a acestui turneu, şi nu doar tautologic, pentru că a pierdut, ci pentru sărăcia lucie a jocului etalat, un afront la ideea de Copacabana. În absenţa suspendatului Neymar, singurul superstar-adevărat, greul a căzut pe un superstar-scăpătat (Robinho), pe un superstar-geometru (Wilian) şi pe un superstar-fundaş (Dani Alves). Dintre aceştia, primii doi nu au mai prins finalul pe teren, selecţionerul într-o Dunga scoţându-l pe Wilian la 1-0, iar pe Robinho în minutul 87, că doar era prea obosit pentru a mai executa şi el un 11 metri, acolo...

Concluzionând, jocurile par a fi făcute pentru o finală între Chile şi Argentina. Gazdele vor face tot ce trebuie pentru a-l opri pe Messi, cel care a declarat cu emfază că şi-ar ceda toate trofeele de la club pentru a câştiga Copa America. Cred că Piticu e obsedat şi el de comparaţia pe care o fac toţi între el şi Maradona, care are avantajul titlului ăla mare, Supremul, din 1986, dar fără aur olimpic şi fără Copa. Dacă ăla mare nu-i chip, sunt bune şi două mai mici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măcar atât: fără prelungiri!.
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Măcar atât: fără prelungiri!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei