Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2015 - Anul XX, nr. 142 (5954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Elevi suceveni de la Palatul Copiilor, premiaţi la mai multe concursuri naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 18-20 iunie s-a desfăşurat la Moreni – Dâmboviţa cea de a VII-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Muzică Uşoară şi Muzică Populară şi a Atelierelor de Creaţie - Artă Populară, la care Palatul Copiilor Suceava a fost reprezentat de elevele Agata Gazda, Mălina-Maria Rusu şi Ana-Maria Nichifor, la secţiunea muzică uşoară, îndrumate de prof. Mihai Lungoci, de eleva Roxana Lupu-Moroşanu, la secţiunea muzică populară, însoţită de prof. Daniel Aneculăesei, şi de elevii Nicolae Ungureanu, Delia Ochiană şi Mihaela Schipor, la secţiunea creaţie artă populară, coordonaţi de prof. Petronela-Elena Rusu şi Dan Jaucă.

Competiţia extrem de grea, cu un juriu de înaltă clasă, format din Titus Andrei (preşedinte), Mihai Constantinescu, Laurenţiu Cazan, Adrian Daminescu, Viorel Gavrilă şi alte personalităţi din lumea muzicii şi a artei, le-a dat mari emoţii concurenţilor, dar juriul le-a dat elevilor suceveni multe sfaturi utile.

Profesoara Biatrice - Liliana Choleva, directoarea Palatului Copiilor Suceava, ne-a spus că „îndrăgiţii interpreţi Mihai Constantinescu, Laurenţiu Cazan şi Adrian Daminescu au fost fascinaţi de copiii suceveni, încercând să stea cât mai mult în preajma echipajului de la Palatul Copiilor Suceava, lăudând şi apreciind munca profesorilor, strădania şi talentul copiilor, dar şi frumoasa Bucovină din care noi veneam”.

Din cele 33 de echipaje participante, de la cluburi şi palate ale copiilor din ţară, sucevenii de la Palatul Copiilor au obţinut Locul I la muzică uşoară, prin Agata Gazda, Locul I la muzică populară, prin Roxana Lupu-Moroşanu, Locul III la creaţie muzicală, prin Mălina-Maria Rusu, Locul I la creaţie artă populară - Mălina-Maria Rusu, Locul II la creaţie măşti populare - Nicolae Ungureanu, Locul II la creaţie artă populară - Delia Ochiană, Locul III la creaţie artă populară - Mihaela Schipor.

 

Premii la „Navomodele”

Tot în perioada 18-20 iunie s-a desfăşurat, la Râmnicu Vâlcea, Concursul Naţional de Automodele şi Navomodele „Cupa Râmnicului”, ediţia a IX-a, la startul căreia profesoara Cristina Maxim de la Palatul Copiilor Suceava s-a prezentat cu elevele Mara Maxim şi Doina Butnariuc, care au avut adversari din 21 de judeţe ale ţării, participând la mai multe probe specifice domeniului navomodele. În urma confruntărilor, echipajul sucevean a fost recompensat cu locul III pe echipă şi două locuri I, un loc II, patru locuri III şi o menţiune la individual.

În aceste zile, ne-a spus directoarea Palatului Copiilor Suceava, Biatrice - Liliana Choleva, la Constanţa se desfăşoară Concursul Naţional de Electronică, la care Suceava va fi reprezentată de profesorul Liviu Maftean şi echipajul său format din şase elevi suceveni.

La Concursul Interregional „CreativArt”, organizat recent de Palatul Copiilor Suceava, acţiune cuprinsă în Calendarul Concursurilor Extraşcolare 2015, au participat 18 unităţi şcolare din şapte judeţe, mai precis 263 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani. Juriul concursului, format din profesoarele Marcela Olga Reuţ, Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, Petronela-Elena Rusu şi Ileana Voinoiu, de la Palatul Copiilor, a avut de jurizat foarte multe lucrări, în final acordând 118 premii la secţiunile Artă textilă, Artă decorativă, Tapiserie, Pictură şi Grafică, Cusături, Colaje, Design vestimentar, Origami şi Quilling, Creaţie vestimentară şi Fotografie. Lucrările premiate au fost expuse în holul Iulius Mall Suceava, partener la această competiţie, unde au putut fi admirate de vizitatori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni de la Palatul Copiilor, premiaţi la mai multe concursuri naţionale.
 Vizualizări articol: 1650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi suceveni de la Palatul Copiilor, premiaţi la mai multe concursuri naţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior de leac din nucă verde, ca la Mănăstirea Dintr-un Lemn Pe sub deal, pe sub pădure... mergem nu după mure, ci, de data asta, după nuci verzi. E anotimpul lor, şi, cel puţin în Subcarpaţi, mirosul de iod împrospătează aerul şi-l face tare şi bun pentru plămâni. E și vremea... Citeşte