Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2015 - Anul XX, nr. 142 (5954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacalaureat 2015

Cei mai mulţi dintre candidaţii de la bac au competenţe medii în utilizarea calculatorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În intervalul 15-19 iunie, candidaţii sesiunii din vară a bacalaureatului 2015 au susţinut proba de evaluare a competenţelor digitale. Din cei 5.063 de elevi suceveni care au participat la cea de-a doua probă a examenului maturităţii, 32,4% au fost notaţi cu calificativul „utilizator mediu”, iar 28% au fost evaluaţi drept „utilizatori experimentaţi”.

27,7% dintre cei examinaţi au obţinut calificativul “utilizator avansat” şi 11,7% dintre candidaţi au fost notaţi cu cel mai slab calificativ “utilizator începător”.

101 elevi care iniţial se înscriseseră pentru a susţine proba D din cadrul bacalaureatului nu s-au prezentat la examen.

În cadrul probei de evaluare a competenţelor digitale, la primele două cerinţe, care cumulau 15 puncte, se cerea să se găsească fişierul de examen de pe desktop, iar candidatul trebuia să scrie într-un document datele sale personale. Cu alte cuvinte, doar pentru că au ştiut să-şi treacă numele într-un document, unii au reuşit să obţină statutul de „utilizator începător”. Fiecare cerinţă rezolvată de candidat a fost punctată conform unei grile, iar în funcţie de punctajul obţinut a fost stabilit nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează: „utilizator începător” (0-25 de puncte), „nivel mediu” (26-50 p.), „avansat” (51-74 p.) şi „experimentat” (75-100 p.).

Elevii care au certificate de competenţe digitale de tip ECDL (permisul european de conducere a computerului) au ales să îşi echivaleze rezultatele cu proba D de la bacalaureat. Prin urmare, aceştia nu au trebuit să se prezinte pentru a susţine proba de competenţe digitale, iar certificatul pe care îl deţin a fost echivalat cu calificativul „utilizator experimentat”.

În această săptămână, candidaţii sesiunii din vară a bacalaureatului 2015 susţin proba orală la o limbă străină (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai mulţi dintre candidaţii de la bac au competenţe medii în utilizarea calculatorului.
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai mulţi dintre candidaţii de la bac au competenţe medii în utilizarea calculatorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De tot rasul trimis de
(23 iun 2015, 18:38:36
Daca s-ar da calificative si pentru competente jurnalistice, autorul articolului nu s-ar incadra nici la "INCEPATOR". Si asta pentru ca s-a documentat de tot rasul pentru a scrie acest articol. Sa spui ca s-a obtinut un anumit calificativ, doar pentru ca elevul si-a scris numele, este ca si cum as spune eu, ca cei ce scriu articole in ziare au nevoie de un pix, si, gata...sunt jurnalisti de nota 10, nu de doi bani ca cel de aici. Acel nume scris intr-un fisier era cotat cu 2 puncte din 100, ceea ce transformat in nota era 0,2. Cam asta este nota ce ti-as acorda-o si tie, stimabila, care scrii tampenii.

P.S. Sper sa lasati comentariul, daca sunteti fairplay.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior de leac din nucă verde, ca la Mănăstirea Dintr-un Lemn Pe sub deal, pe sub pădure... mergem nu după mure, ci, de data asta, după nuci verzi. E anotimpul lor, şi, cel puţin în Subcarpaţi, mirosul de iod împrospătează aerul şi-l face tare şi bun pentru plămâni. E și vremea... Citeşte