Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2015 - Anul XX, nr. 142 (5954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ospitalitate

Lungu împarte astăzi 5.000 de sarmale celor veniţi să se roage la Mănăstirea „Sf. Ioan”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pelerinii veniţi din ţară să se roage la moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi întâmpinaţi astăzi cu 5.000 de sarmale calde, pâine şi 5.000 de sticle de apă minerală, de către şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Bucatele vor fi împărţite de la ora 17.30,  în zona de intrarea a Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou.

La fel ca şi anii trecuţi, edilul sucevean va împărţi sarmalele, pâinea şi apa  ajutat de soţia sa, Luminiţa.

„Ne vom organiza să dăm şi posibilitate de cazare la unităţile de învăţământ din apropiere de Centru, celor care vin de departe să participe la hramul Sucevei”, a spus primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu împarte astăzi 5.000 de sarmale celor veniţi să se roage la Mănăstirea „Sf. Ioan”.
 Vizualizări articol: 2457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 9 voturi
Lungu împarte astăzi 5.000 de sarmale celor veniţi să se roage la Mănăstirea „Sf. Ioan”1.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sarmaliada 2015 trimis de
(23 iun 2015, 12:14:18
Destul de mediatizat evenimentul. A nu știu câta oară mă uit peste articole și iar văd înșiruirea 5000...sarmale...Lungu.
În fond care e știrea, faptul că vin pelerinii să se roage, sau sarmalele edilului?
O fi trimis Lungu și la redacție ceva sarmale (plus pâine și apă) altfel nu-mi explic frecvența articolului.
La început a fost ”Lungu va împărți”, azi e ”Lungu împarte”, cred că mâine va fi
”Lungu a împărțit”.
Dar vizavi de această împărțeală, eu aștept cu nerăbdare comentariile la partea de show a evenimentului (aia cu jeep drifting), comentarii ce foarte probabil vor fi lansate de pe un SV-KEYBOARD.
2.   Sărmăluțe-n foi de...viță trimis de
(23 iun 2015, 13:24:40
Ciao Stap !
2.1  RE: Sărmăluțe-n foi de...viță trimis de
(23 iun 2015, 13:26:43
Hai la sarmaleee!!!
3.   Sarmale...lounge trimis de
(23 iun 2015, 13:31:58
Ia sarmaua-nfuriată !
4.   Sarmale trimis de
(23 iun 2015, 13:44:51
asta e traditia din stramosi ca de Sanziene ,mai marii cetatii sa dea sarmale la pelerini,de asta a fost Sf.Ioan cel Nou de la Suceava,tras cu caii prin cetatea Alba(Ackerman),ca sa imparta Lungu sarmale inainte de plimbatul oaselor prin urbe...cat de idiot poti fi domnule primar?...chiar nu ai consilieri care sa te invete ce e traditia si mai presus de asta,bunul simt?...ma rog,fa ce stii,da matale sarmale cat mai poti,am inteles ca nu faci concediul acasa anul asta,cica te iau astia si pe tine in statiunea Rahova,in curand...
5.   Sarmalele Reci trimis de
(23 iun 2015, 14:02:33
„Ah ce frumos
Viitorul luminos
li se-arată celor idioți
Deci fii supus
față de cel mai sus pus
Nu uita că țara te vrea prost !”
6.   Fresh bleeding meat – what amazing taste * trimis de
(23 iun 2015, 14:56:11
* În traducere bruteforced adicătelea: MILOGILOR, SĂ-MI BAG P**A în sarmalele voastre de post, ca să fie cu cărniță proaspătă, puternic irigată sanguin și cu un gust apetisant, numai bun pentru satiscăfüt gâtița hămesită de pomanageală a milogilor, argaților, slugilor, fricoșilor și șoșoilor din capitala Guberniei Bokowinei de Gios, fostă Cetate de Scaun a Bunicului Nost – Viteazul Voivod Ștefan Cel mai Mare, care, dacă ar vedea ce nație infectă de slugă au ajuns progeniturile răzășilor Luia, s-ar rădica din sepultură, trântind peatra de mormânt cu obidă și furie, ar grăi niște porunci pravoslavnice neconforme despre bisericile și dumnezăii mamicilor actualilor bokowineni, ar trece Marea cea Neagră înot până la Stambul să-și ieie ’napoi sabia din oțăl de Toledo dăruită de Papa Satanic (Sixt al 66-lea), șutită de osmanlâi și apoi s-ar scoborî napoi în Cetate, ca să-i scurteze de un cap pe toate lichelele și secăturile de-i fac de ocară numele și slava vecinică.
Primul dintre candidații la scurtarea trupului c-un cap fiind nimeni altul decât pârcălabul Gușă Lungă, păcătoasă și păgână națiune de ghiaur, care stă tătă zâua cu mâna băgată până la articulația scapulohumerală în lada visteriei Guberniei, ie cu japca tăt ce prinde, începând de la oul de sub cloșcă și isprăvind cu apa de la flori iar în contrapartidă le dă în batgiocură, la milogii cerșetori (de-și zic iei că-s citizeni ai cetății Suczewei) câte o sarma, o pchicătură de apă chioară îndoită cu apă de fântână, bașca câte oscobitoare înșiptă într-o măslină elină, adusă în Gubernie de niște negustori levantini neplătitori de TVA.
6.1  RE: Fresh bleeding meat – what amazing taste * trimis de
(23 iun 2015, 14:56:56
Astă metodă neobrăzată și nerușinată a Gușatului pârcălab fiind calchiată după stereotipul chrestian al conquistadorilor lui Cortez, care, la popölațiile precolumbiene, le dădeau câte un pahărel de apă de foc, dimpreună cu niscai mărgele, cioburi de oglinzi sparte și năframe din mătase de parașută, ca să-i prostească și să-i zăpăcească de cap ca să le poată smulge apoi, prin deuteronomică spoliere, tăt Haurul din Eldorado-ul sud-american.
La fel procedează și nesâmțâtul ista de Gușă-Lungă, care jupește și rade tot ce prinde în gubernie, cu o nesimțire nemaipomenită, împarte prada jafului și furtișagului cu tăt felul de derbedei systemici și eclesiastici, iar la popülime le azvârle, la mișto, câte o sarma anemică, de post Petro-Pavelian, asezonat cu o stacană de apă chioară și o binecuvântare ecumenică: „Biserica mamei voastre de prostani, nu v-ar mai muri mulți pe urmă, ca să fie turma mare în spirit gregar și slava și belșugul meu rădicate până la cer.”
Motiv pentru care, la așă stare de blegoasă atitudine de umilință, vin Io* ca să vă blagodaresc bucatele cu celebra sfeștanie „Să-mi bag P**a în sarmalele voastre, ca să fie cu carne și să vă îmbucurați sufletul și să vă îmbelșugați cugetul cu așa milostenie ipocrită, firmituri jalnice achiziționate cu câțiva firfirici zmulși din tezaurul jefuirii chimirului și pungii voastre!”
„Ptiu! Spurcată națiune de Oamini TâNpiți a mai ajuns să zămislească Cetatea de Scaun a Măritului Voievod Ștefan – bunicul nost pe linie paternă!
Ptiu, milogilor, ’tu-vă muma-n koor de prostani cu patalama ce sunteți!”
7.   AVRAM si OANCEA! Gunoierii mass media trimis de
(23 iun 2015, 15:50:24
de ce ati blocat comentariile la articolul referitor la DN 18 PORCILOR? Nu e convenabil pentru un bou si un gunoi precum NECHIFOR? Fugiti de realitate gunoaie penale cumparate la suta de grame de PSD! Rusine haimanalelor. Voi ati fost sa faceti un reportaj pe DN18? Sictir dracului.
8.   ? trimis de
(23 iun 2015, 19:23:29
Inca e liber acest jeg? Imparte sarmale? Sa isi opreasca cateva si pentru el !
9.   Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(23 iun 2015, 20:14:50
la cererea unui numeros si nerabdator public, format din mai ales si preponderent din stapler si cu voie de la stapinirea comentariilor, ne pronuntam asadar asupra acestui nobil eveniment, care a facut ca hamesitii satului sa arate asemeni lui lungu, fiind toti moace de iepuri sau magari, dupa caz, de la cind li s-au lungit urechile de foame.
fiind bagat in tunelul cu care aduce intrarea in manastire, tunel deh, ca la terasele lui nu se aseaza nici un caine, decit pentru a face ceva cu totul invers decit a bea un suc, burto-gusatul municipal incearca sa isi vada nevasta la un capat (al tunelui desigur) substituindu-se meseriei zilnice, recte cea de fripturist si o da pe sarmale.
in cadrul manifestarilor cu iz de istorie antica, unde se obisnuia piinea si circul, obtuzul personaj se ocupa de partea de paine, cea de circ fiind a lui pimen, dupa cum se poate vedea inclusiv pe tinuta acestuia.
dar lungu nu serveste painea si sarea cu care se intimpina oaspetii, ce o da pe colesteroale si alte potoale, unele pe la gioale.
se va crea buna dispozitie, dupa care cei indestulati pot lansa incantatii laudative de tipul: nu-i sarmaua ca pavela, dar nici lungu cum e stela, sa traiasca si primaru, ca-are burta cit hambaru, daca sint un pic pilit, il mai las iar la ciordit, .
de la fata locului peisajul e dezolant. hulpavi cu sarmaua pe post pe papion, ca de mese nu poate fi vorba, deci se poate minca ca la botul calului in mers, politisti in forma, pe care e mai bine sa ii sari decit sa ii ocolesti, cersetori aflati in afara razei de acoperire a politistilor, adica la vreo 2 metri mai incolo, recitind textul slagarului lansat de Dem Radulescu: haoleu, hajutati-ma si pe mine, ca mi-au murit cinci copii, trei de mici si doi de chiftele. in general baza acolo o reprezinta acesti angajati ai sucursalelor Milogu S.A. urmeaza apoi corturile din rondul manastirii ce aduc de departe cu o tabara turceasca gata sa instaleze un pasalic, ceea ce nu e departe...
10.   Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(23 iun 2015, 20:16:11
...daca guvernul s-a mutat deja la turci, ponta devenind copil de suflet al lui alah.
multi la sarmale, putini la carti, e clar, pentru la anul nu mai e nevoie de sondaje electorale. veniti la manastire si in loc de dat in bobi, dati iama prin multime si veti intelege.
asta e acum, ca miine, ehe, viata si acordeoane.
apare pimen, acest dalai gilette al sv. se iese cu sfintul inconjurat de politie, de parca e Sfintul politiei jucat de Roger Moore sau mai nou Val Kilmer. va fi promenada, consilieri transpirati carind racla, in frunte cu mititelu, craciun si alte nume pitoresti care se potrivesc situatiei ca ieremia, nu protopopul, ci ala cu oistea.
acum e in fierbere comertul, icoane 3D, ca privite din alt unghi se tot vede mereu altceva, busuioc de frupt, medicamente de post si leacuri fara leac, cintece de inima albastra sau cu cardiopatie, totul scufundat intr-o mare de gura-casca, oameni mutilati social, a caror viata nu isi gaseste orizontul decit bintuind rataciti printre tot felul de tarabe cu case de marcat wireless, ca prin fir nu am vazut nici una.
e o fala, un circ, nici urma de smerenie, doar un damf de varza acra, ca nu-i asa, dar din dar se face raiul, ia nu da sa vezi cum n-ai. asta cel mai bine stie lungu, care imparte cu mina tremurinda plocunul sperind ca din cele citeva mii de fraieri, pardon cucernici, se vor indura citiva dintre ei sa-si cumpere prastii ca sa ii intoarca serviciu pe cind va fi si el la casa lui, adica la botosani...
10.1  RE: Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(23 iun 2015, 21:51:15
Eu, numerosul public, format preponderent din mine ( laughing ), îți mulțumim pentru impresiile trimise de la locul desfășurării sarmaliadei!
Din păcate trebuie să mă mulțumesc doar cu filmulețul ce mi l-ai proiectat în minte.
Nevoia unui trai decent mă ține departe de plăieșii lui Ștefan, ce an de an au norocul de a se înfrupta din sarmalele hipocalorice marca Lungu.
Nemernicii ăștia europeni nu scot nici o sarma, cu nici o ocazie, nici să-i pici cu ceară.
Afurisiții au acasă frigideru' full de crăpelniță, iar primarii se ocupă de alte tâmpenii gen curățenia orașului, mai o îmbunătățire de infrastructură și alte chestii ce privesc gospodărirea orașului. Să sară și ei la cap cu ceva de pleașcă? Ți-ai găsit...
Dar deh...nu poți să le ai pe toate, de nevoie renunț la sarmale...

10.2  RE: Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(23 iun 2015, 23:37:24
Hai, bre compostoare, nu mai grăi prăpăstii că iești unicat în esență pură.
Dapăi n-o zâs Ziggy a lu Froid că omulețul îi alcătuit din palierele subsecvente Sine, Eu și SupraEu? *
Apăi așa și la tine, cel puțin sunteți trii entități care vă bineoclați la isprava keyboardului ot Bokowina:
- Unul – Stapler în Sine
- Altul – Agrafă de birou SineEu
- Și ultimul Ac de siguranță SupraEu.

Amu trebe de esplicat o țâră, succint (silly ) cam cum îi cu trinitatea asta psihanalitică a lu Froid:
Apăi despre Iel se știe că o fost înțarcat pe la șăpti ani cu șnaps bavarez obținut în samovar manufacturat din fontă Krupp, bașca mai pui că o dormit cu mamica luia până pe la vreo paișpe ani, așa că teoria luia nu-i genuine, ci-i calchiată din Kabbala universalis numai că-i adaptată la domeniul țâcniților și al țâcnelilor devenite, prin frecvență, regulă de la excepția comportamentului normal.
Apăi să știi că iel s-o inspirat din structura celor trei planuri kabbalistice – trup, suflet, spirit, prin care esplică cam toți vânzătorii de opiu religios cum stă tărășănia cu relația spirituală dintre moritor și divinitate.
Aidoma lui Froid, să știi că șî chrestianii generici, pe cale de consecință și chrestianii pravoslavnici (ce mâine o să o pună de-o mizanscenă stradală cu teatrul Masca și Prieteni imaginari pentru prostani și piticioh go on ) s-o inspirat din tezele filosofice universale când și-o sintetizat (sincretic) teologia aia ciudată și anapoda de înțales a consubstanțialității divinității – homoousios – pre numele ei lăchinesc, prin care voiesc să argumenteze politeismul veterotestamentar printr-o scorneală monoteistă neo-testamentară.
10.3  RE: Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(23 iun 2015, 23:39:10
Noroc c-un episcop din Irish Gubernia kingdomului Ingliterei care i-o zbârnâit prin minte să asamine trinitatea cu frunza de la trifoi, c-altmintirea nu se mai pricepea niminea (dinte iobagii cu grumazul plecat, privirea în țărână și murmurând rugi de iertăciune și juruințe de supușenie față de stăpânire), să conceptualizeze cum naiba de-s trii în unu, taman ca la promoțiile de produse proaste și expirate, vândute la întreită promoție la preț de mocăială kostenlos.
Așa că, revenind la publicul numeros alcătuit din tine, tine și cu tine, și naiba mai știe câți din tine jinduiesc la țircus fără belete de intrare și cu sarmale sclifosite pe post de panem, să știi că aparenta teză paradoxală enunțată de PS2 from Bokowina devine teză verificată în toată regula stiinței demonstrative.
-----
p.s. șî zâci că burgmaisterii de prin țările cilivizate – alea saxone, de-s zămislite civilizații sub toiagul Măritului și Înțeleptului Zeu Odin / Wotan, îs așa de chitroși la educațiune că nu scapă de pomanageală milostivă nici măcar ața cu care s-o legat vreun Wurst?
Apăi se naște o maaare enigmă: dacă iia, burgmeisterii dedicați trup și suflet creșterii economice a Landului și Burgului în care lăcuiesc și nici prin cap nu le trece să se ocupe de dobândirea în creștere exponențială a euroiului, apăi atunci cum piszdele mamei lor dei dont know căpcăuni reușesc să se mai aleagă în coledzi?
10.4  RE: Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(23 iun 2015, 23:40:03
Cum de reușesc să-și reconfirme mandatele de Edili ai Burgurilor fără nica pomanageală, nica prestații sociale de-a-mpülea, nica agiutoare de încălzire a bordeiului, pachete cu crăpelniță, mici cu muștar și bere la zâlele burgului, 5000 de porții de fasole la cazan (fără ciolan dar binecuvântate identic de mine, cu … făcălețul, amu vreo 2 aniphbbbbt ), sau niscai spectacole de lumină, apă, vorbe și fum, isvorâte din cădelnițele și gurițele aprig turuitoare bolborosinde de sub bărbile răpănoase ale pochilor?
Ceva trebe să fie în neregulă cu popoarele alea DE NEBUNI de dincolo de paralela pașcinci și de dincolo de zona bizantină în care s-au vânturat, din briza Dunării, toată pleava umană și toată mizeria comportamentală a Stambulului și Fanarului.
O națiune de nebuni, cum ar zâce un iobag valah, cu chimirul gol, rupt în kur, cu izmenele kăkate în dos, cu șlapi bortiliți în picioarele înnegrite de țărână, cu mațele ghiorăind de foame ancestrală, cu ochii hămesiți, având întipăriți în privire o uitătură animalică de tip Pavlovian*.
Nații de NEBUNI!
Fugi iute de-aclo, până nu te țâcnești și tu!
10.5  RE: Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(23 iun 2015, 23:40:43
----
* Adicătelea Pavlov. Cum ar veni, rusalăul acela cu reflexul câinilor, condiționat de o firimitură de crăpelniță, nicidecum Aprig hulitorul Saul carele, după ce s-o căpătuit cu o conjunctivită acută, cică o devenit mare Apostol al Neamurilor ce trag ca boii în giug să-și înalte și ei o Catedrală A celuilalt Neam-Prost și Hapsân – Seminția spurcată a Leviților de mir, îndeobște definiție vizual prin olița noapte răsturnată-n cap, ornată cu rune, cioburi de oglinzi, insigne fasciste și poze porno cu Miriam din Magdala, proprietari de Merțane și Beamweuri A6-A8,Q6-Q8 ultimul răcnet din Scripturile Auto-moto, călcătură apăsată, burdihan ecumenic doldora de osânză dindărătul patrafirului, vorbirea mieroasă și privirea spanchie ațintită după dinarii răsturnați pe podelele Templului și pentru care ar fi în stare să-i adune cu limba scoasă de un cot, până și din colbul uliței, numai să-și respecte legământul de Sărăcie ce l-au rostit odată cu jurământul de devoțiune față de Christ.
10.6  RE: Live de la concertul sarmalele calde trimis de
(24 iun 2015, 08:49:31
Stai că abia acum pricep...
În fapt, noi plecarăm de la teutoni la talieni pentru olecuță de vacanță. Când am plecat de-acasă eram doi, eu și cu fumeia. Ne-am întins osatura pe pătuțurile de pe plajă așteptând efectele UV.
La un moment dat m-am ridicat și am luat-o spre bar să achiziționez câte o bere rece.
Când m-am întors mi-au înghețat mâinile(nu de la bere), m-am văzut pe mine însumi în apa mării în timp ce stăteam și pe pătuț.
Nevastă-mea se certa cu ea însăși din cauză că tot ea a uitat să ceară și o cafea.
Ceilalți doi eu se uitau chiorâș la mine că de ce nu le-am adus și lor bere...
Pfii...gata cu vacanța, mâine direcția nord, acolo e mai răcoare și sper ca asta să ne compacteze la loc unu-n-altu. Nu-i ușor să-mi port singur de grijă, unde mai pui că s-au mai ivit două ego-uri de ale mele care îmblă fleaura primprejurul meu...
Plus încă două neveste...
Văleeeeuuu, o să mă gândesc cum ne înghesuim toți șase în mașină și... valea!

p.s.

La naiba, nici măcar nu știu care dintre noi o să conducă harabaua pân'-acasă...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior de leac din nucă verde, ca la Mănăstirea Dintr-un Lemn Pe sub deal, pe sub pădure... mergem nu după mure, ci, de data asta, după nuci verzi. E anotimpul lor, şi, cel puţin în Subcarpaţi, mirosul de iod împrospătează aerul şi-l face tare şi bun pentru plămâni. E și vremea... Citeşte