Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2015 - Anul XX, nr. 142 (5954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură urgentă

Aleşii locali au evitat blocarea salubrităţii menajere, printr-o şedinţă „de îndată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local Suceava s-a întrunit ieri dimineaţă, într-o şedinţă „de îndată”, convocată în aceeaşi zi, pentru a lua o decizie, care, în funcţie de votul aleşilor locali, putea duce la anularea actualului contract de salubrizare menajeră, încheiat cu asocierea Florconstruct – Diasil.

Acest lucru a fost la un pas de a se întâmpla, ca urmare a faptului că CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) a dat câştig de cauză fostului operator de salubrizare menajeră, firma Rosal, într-unul din dosarele deschise contra municipalităţii sucevene, dispunând anularea procedurii de negociere a atribuirii acestui serviciu unui operator temporar.

Mai mult, instanţele de judecată, unde decizia CNSC a fost contestată, au dat dreptate Rosal-ului în această privinţă, soluţia fiind una definitivă.

Chiar de actualul contract de salubrizare menajeră nu este încheiat în baza respectivei negocieri, victoria obţinută de Rosal în instanţe avea puterea de a-l bloca. Asta deoarece în decizia de încheiere a unui contract pe durată determinată, în cazul situaţiei de forţă majoră, HCL 100 din 21 aprilie 2015, la articolul 2 se preciza că „durata contractului mai sus menţionat este până la soluţionarea definitivă a contestaţiei formulate de către Rosal Grup SA împotriva procedurii de negociere demarată în baza HCL 95/2015, fără a depăşi data la care va fi semnat contractul cu câştigătorul procedurii de licitaţie publică”.

Pentru a evita neplăcuta situaţie de a rămâne iar fără un operator de salubrizare, chiar şi pentru câteva zile, până la încheierea unui nou contract, aleşii locali au votat ieri, cu 19 voturi "pentru" şi 2 abţineri, modificarea articolului 2 din HCL 100/2015.

În noua formulare, „durata contractului mai sus menţionat este până la soluţionarea definitivă a contestaţiei formulate de către Rosal Grup SA împotriva procedurii de negociere demarată în baza HCL 95/2015, iar în cazul anulării acesteia, până la data la care va fi semnat contractul cu câştigătorul procedurii de licitaţie publică”.

„Din păcate Rosal s-a transformat din operator de salubritate în firmă de avocatură şi şi-a făcut un scop din a desfiinţa toate HCL şi de a ataca toate licitaţiile de salubrizare făcute de noi. Vor ca astfel să îşi prelungească vechiul contract de salubritate menajeră, la fel cum s-a făcut cu cel de salubrizare stradală, unde au avut contract 8 ani, dar au prestat 10 ani. Nu am fost de acord cu prelungirea acelor contracte pentru că tarifele erau mai mari decât sunt acum. Noi trebuie să lucrăm în interesul sucevenilor. Astăzi lucrăm pe preţuri mai mici decât în contractul cu ei şi sunt convins că şi la licitaţia care a avut loc, dar la care nu este desemnat încă un câştigător, vom avea tarife foarte bune, iar în plus vom face şi o investiţie foarte importantă pentru oraş  - 145 de depozite subterane de deşeuri”, a spus primarul Ion Lungu.

Hotărârea de Consiliu Local de ieri a fost luată înainte de comunicarea oficială a deciziei Curţii de Apel Suceava referitoare la anularea procedurii de negociere a atribuirii serviciului de salubrizare menajeră, încât asocierea de firme Florconstruct – Diasil rămâne în continuare operatorul temporar al acestui serviciu public, de gestionare a gunoaielor produse zilnic de 90.000 de suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aleşii locali au evitat blocarea salubrităţii menajere, printr-o şedinţă „de îndată”.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aleşii locali au evitat blocarea salubrităţii menajere, printr-o şedinţă „de îndată”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior de leac din nucă verde, ca la Mănăstirea Dintr-un Lemn Pe sub deal, pe sub pădure... mergem nu după mure, ci, de data asta, după nuci verzi. E anotimpul lor, şi, cel puţin în Subcarpaţi, mirosul de iod împrospătează aerul şi-l face tare şi bun pentru plămâni. E și vremea... Citeşte