Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2015 - Anul XX, nr. 140 (5952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Tribunalul Suceava

Mandate europene de arestare pentru doi indivizi, unul acuzat că a furat zece maşini de 120.000 de euro, şi celălalt de un furt de 52.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi, unul în vârstă de 44 de ani, celălalt de 24 de ani, au fost săltaţi joi de poliţiştii suceveni şi încătuşaţi, în baza unor mandate europene de arestare, a transmis vineri Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

  Maricel Hruşcă, în vârstă de 44 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a ajuns în arestul poliţiei la cererea procurorilor de la Procuratura Publică din Wr. Neustadt –Austria, respectivul fiind dat în urmărire prin Interpol.

Procurorii austrieci au emis mandat european pe numele suceveanului la data de 11 iunie 2015, iar vineri după-amiază, Curtea de Apel Suceava a decis arestarea provizorie a lui Maricel Hruşcă pe o perioadă de 14 zile, măsura putând fi contestată la Curtea Supremă.

Potrivit informaţiilor transmise de austrieci, Hruşcă este bănuit că în urmă cu nu mai puţin de 9 ani, pe 30 martie 2006, singur sau însoţit de o persoană, rămasă neidentificată, a pătruns prin efracţie într-o societate din Austria de unde a furat bani, un laptop şi mai multe electronice, valoarea prejudiciului fiind de 52.000 de euro.

 

Încătuşat, a aflat în sala de judecată că nemţii au revocat mandatul emis pe numele său

A două persoană reţinută joi în baza unui mandat european de arestare este un tânăr din Ucraina, Dmytro Saka, în vârstă de 24 de ani, a cărui arestare era cerută de autorităţile din Germania în baza unui mandat european emis la 13 noiembrie 2014 de Procuratura din Munchen.

Joi seară, la ora 21.00, tânărul ucrainean a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. A doua zi, vineri, la ora 14.00, a fost dus în faţa judecătorilor pentru arestarea provizorie, în vederea demarării procedurilor de extrădare.

Ucraineanul era acuzat de nemţi de furt calificat în formă continuată, constând în aceea că, în perioada august 2012 –ianuarie 2013, tânărul ar fi făcut parte dintr-o bandă, alături de alte trei persoane, care urmărea dubiţe în trafic, de regulă Mercedes Sprinter, le bruia sistemele de închidere centralizată, după care le fura. Faptele s-ar fi petrecut în zona Bavariei, iar nemţii susţin în documentele trimise la Suceava că au fost comise zece furturi de maşini, valoarea prejudiciului fiind estimată la 120.000 de euro.

În sala de judecată, însă, magistraţii au aflat că nemţii au renunţat la acuzaţii, soluţia instanţei fiind afişată şi pe portal: “ia act de retragerea mandatului european de arestare”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandate europene de arestare pentru doi indivizi, unul acuzat că a furat zece maşini de 120.000 de euro, şi celălalt de un furt de 52.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mandate europene de arestare pentru doi indivizi, unul acuzat că a furat zece maşini de 120.000 de euro, şi celălalt de un furt de 52.000 de euro3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de lăptucuță O pagină de carte, cu un veac şi mai bine în urmă: "Falnic şi luminos se ridică-n fundal blândul rege al atâtor înălţimi, vestitul Penteleu, cu cele mai grase păşuni, cu cele mai încântătoare şi mai bogate... Citeşte