Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2015 - Anul XX, nr. 140 (5952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie inedită

Municipiul Suceava ar putea rămâne iar fără operator de salubrizare menajeră, înainte de finalizarea licitaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salubrizarea menajeră a municipiului Suceava este la un pas de a trece printr-o nouă criză, după cea din aprilie, în care, timp de câteva zile, nu a existat nici un prestator pentru acest serviciu public, îngroparea oraşului în gunoaie fiind evitată doar ca urmare a eforturilor depuse de trei firme de salubrizare, care au ridicat gratuit zecile de tone de gunoi produse zilnic de 90.000 de suceveni.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat câştig de cauză fostului operator de salubrizare menajeră, firma Rosal, într-unul din dosarele deschise contra municipalităţii sucevene, dispunând anularea procedurii de negociere a atribuirii acestui serviciu unui operator temporar.

Chiar dacă actualul contract de salubrizare menajeră a Sucevei, încheiat cu asocierea de firme Florconstruct – Diasil, a fost făcut pentru rezolvarea unei situaţii de „forţă majoră”, în baza unei decizii a Consiliului Local Suceava, în acele zile în care nu exista nici un prestator oficial pentru acest serviciu, juriştii Rosal spun că acesta nu mai este valabil de săptămâna trecută.

Mai exact, în decizia de încheiere a unui contract pe durată determinată, în cazul situaţiei de forţă majoră, HCL 100 din 21 aprilie 2015, la articolul 2 se precizează că „durata contractului mai sus menţionat este până la soluţionarea definitivă a contestaţiei formulate de către Rosal Grup SA împotriva procedurii de negociere demarate în baza HCL 95/2015, fără a depăşi data la care va fi semnat contractul cu câştigătorul procedurii de licitaţie publică”.

Practic, odată cu soluţionarea acelei contestaţii, în data de 10 iunie, la Curtea de Apel Suceava, contractul actualului operator de salubrizare menajeră din municipiul Suceava nu ar mai fi valabil.

„Primăria Suceava trebuie să desemneze un nou operator, cât mai rapid. Noi suntem dispuşi să reluăm activitatea, la tarifele din vechiul contract, din 2007”, a spus directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu.

„Oriunde în lume, atunci când expiră un contract şi mai este puţin timp până la licitaţia de atribuire, activitatea se continuă cu cel care a prestat acel serviciu. Numai aici s-au făcut fel de fel de proceduri, ba de licitare, ba de atribuire prin negociere, pentru a fi desemnat un nou operator, când legea permitea continuarea activităţii cu vechiul operator”, şi-a exprimat nemulţumirea reprezentantul Rosal.

De cealaltă parte, conducerea Primăriei Suceava spune că nu este cazul să facă o nouă licitaţie sau noi runde de negocieri, mai ales că în curând ar putea fi desemnat câştigătorul licitaţiei de salubrizare menajeră din data de 16 iunie, la care s-au depus patru oferte.

„Deocamdată nu am primit nici o înştiinţare oficială din partea Curţii de Apel, încât nu avem temei să considerăm contractul cu asocierea Florconstruct – Diasil ca fiind unul încheiat.

S-ar putea ca până la primirea acestei înştiinţări şi a motivării să avem deja desemnat un nou operator de salubrizare, în urma licitaţiei care a avut loc. Le recomand celor de la Rosal să se lupte în teren, să demonstreze că sunt firmă de salubrizare, nu una de avocatură”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava a existat pe ordinea de zi suplimentară un proiect de modificare a articolului 2 din HCL 100/2015, în sensul stabilirii duratei contractului de „forţă majoră” până la data desemnării unui câştigător al licitaţiei publice organizate de municipalitate, dar acesta a picat cu 15 voturi „pentru” şi trei abţineri, lipsind doar un vot pentru a fi adoptat.

Nu este exclus însă să fie rediscutat curând acest proiect, în cadrul unei şedinţe extraordinare sau „de îndată”, care ar putea schimba total datele problemei cu care se confruntă acum municipalitatea suceveană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava ar putea rămâne iar fără operator de salubrizare menajeră, înainte de finalizarea licitaţiei.
 Vizualizări articol: 2130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Suceava ar putea rămâne iar fără operator de salubrizare menajeră, înainte de finalizarea licitaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rosal a fost cea mai murdara firma trimis de
(20 iun 2015, 16:11:52
De fiecare data cand vedeam masinile lor nu am vrut sa ma apropii nici 10 metrii. Era cea mai murdara, nu si-au schimbat niciodata tomberoanele nici cand erau crapate, rupte, infecte. Oamenii erau imbracat mudar si putin interesati. Orasul a fost mereu murdar dar firma aceasta nu era serioasa sa o curate.
2.   Nici astia nu sunt mai tari trimis de
(22 iun 2015, 08:22:26
la inceput au facut ceva acum sunt si ei delasatori au conatinere vechi si masini si mai vechi care poate au facut razboiul !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de lăptucuță O pagină de carte, cu un veac şi mai bine în urmă: "Falnic şi luminos se ridică-n fundal blândul rege al atâtor înălţimi, vestitul Penteleu, cu cele mai grase păşuni, cu cele mai încântătoare şi mai bogate... Citeşte