Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2015 - Anul XX, nr. 140 (5952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La cererea DIICOT

Destinatarul trolerului cu aproape un kilogram de canabis şi cocaină, în arest la canapea şi televizor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În dosarul trolerului cu aproape un kilogram de canabis şi cocaină ajuns accidental la Suceava, dosar în care au fost arestaţi preventiv în cursul zilei de joi doi tineri, Mihai Cristian Rădoi şi Emil Andrei Sima, iar un al treilea,  Gheorghe Anghel, a primit mandat de arestare la domiciliu, vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au cerut arestarea la domiciliu a încă unui inculpat. Vineri după-amiază, magistraţii Tribunalului Suceava au decis să-l trimită în arest la canapea şi televizor pe Florin Ionel Constantinescu, pentru următoarele 30 de zile.

Toţi inculpaţii au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi sunt din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

 

Tânărul care trebuia să ridice drogurile de la Oradea a întârziat, iar trolerul cu stupefiante a plecat spre Suceava

În privinţa lui Florin Ionel Constantinescu, arată anchetatorii, acesta era destinatarul trolerului cu droguri.

 Povestea pe scurt, prezentată de procurorii DIICOT Suceava, este următoarea: în cursul lunii februarie 2015, cei patru inculpaţi, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a procura droguri din străinătate, pe care să le aducă în ţară şi să le vândă ulterior.

Din Austria, membrii grupării au cumpărat de la alţi traficanţi 961,9 grame de canabis şi 27,16 grame de cocaină, pe care, la începutul lunii martie a acestui an, le-au pus într-un troler şi l-au trimis spre România, prin intermediul unui autocar aparţinând unei firme de transport din municipiul Suceava.

Destinaţia stabilită era Oradea, iar în timpul transportului, trolerul a fost supravegheat de doi dintre traficanţi, arată anchetatorii, traficanţi care s-au deplasat cu acelaşi autocar.

Trolerul trebuia livrat la Oradea lui Florin Ionel Constantinescu, însă acesta din urmă nu a ajuns la timp, iar autocarul şi-a continuat drumul spre Suceava, cu tot cu respectivul troler încărcat la bagaje.

 

Au reuşit să scape de flagrantul pus la cale de poliţişti

Membrii grupării i-au contactat pe reprezentanţii firmei de transport şi le-au cerut să retrimită bagajul neridicat la Oradea, neştiind că între timp intraseră pe fir ofiţerii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Suceava.

La Oradea, trolerul a fost preluat de la autocar într-o benzinărie, moment în care poliţiştii au încercat prinderea în flagrant a suspecţilor, însă aceştia au reuşit să scape.

„Un autoturism folosit de organele de poliţie a fost interpus pe direcţia de deplasare a maşinii fugarilor (n.r. - un Audi), însă conducătorul acesteia a făcut o manevră bruscă şi a mers peste trotuar şi, deşi ulterior maşina Audi a fost urmărită de poliţie, a reuşit, datorită vitezei şi manevrelor agresive efectuate, să dispară”, arată anchetatorii, precizând că drogurile nu se mai aflau în troler, fiind ridicate la Suceava de poliţiştii Antidrog.

De altfel, suspecţii au constatat şi ei lipsa stupefiantelor, aruncând trolerul din maşină, împreună cu alte bunuri care se aflau în interior.

Autoturismul a fost abandonat pe un câmp dintr-o localitate de lângă municipiul Oradea, traficanţii plecând pe jos, pe câmp, şi ascunzându-se până a doua zi dimineaţă, când au fost preluaţi de un alt autoturism.

 

Doi inculpaţi, în celule, alţi doi arestaţi la casele lor, în pat şi cu telecomanda în mână

Ofiţerii BCCO Suceava, sub conducerea procurorilor DIICOT Suceava, au continuat ancheta, iar la mijlocul acestei săptămâni au efectuat nu mai puţin de şapte percheziţii la locuinţele suspecţilor, în Bucureşti şi Ilfov, cinci tineri fiind aduşi la audieri, iar trei dintre ei reţinuţi pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. A doua zi, Mihai Cristian Rădoi şi Emil Andrei Sima au fost arestaţi preventiv, iar Gheorghe Anghel, trimis în arest la domiciliu. Arestat în apartamentul său este începând de vineri după-amiază şi Florin Ionel Constantinescu, procurorii DIICOT continuând cercetările pentru identificarea celorlalţi membri ai grupării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Destinatarul trolerului cu aproape un kilogram de canabis şi cocaină, în arest la canapea şi televizor.
 Vizualizări articol: 3052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Destinatarul trolerului cu aproape un kilogram de canabis şi cocaină, în arest la canapea şi televizor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de lăptucuță O pagină de carte, cu un veac şi mai bine în urmă: "Falnic şi luminos se ridică-n fundal blândul rege al atâtor înălţimi, vestitul Penteleu, cu cele mai grase păşuni, cu cele mai încântătoare şi mai bogate... Citeşte