Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2015 - Anul XX, nr. 108 (5920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gest iresponsabil

Un salariat al Primăriei Suceava s-a tăiat cu drujba, din cauza unui locatar ce l-a atacat cu un ghiveci de flori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La un pas de moarte din cauza unui gest inconştient – în această situaţie s-a aflat ieri tatăl a şase copii, care se ocupă de toaletarea spaţiilor verzi din municipiul Suceava.

Bărbatul, angajat al Primăriei Suceava, în cadrul Direcţiei Domeniului Public, îşi făcea ieri treaba în zona magazinului Bucovina, pe strada Ana Ipătescu nr. 2, în dreptul blocului E1, când a fost atacat de un locatar deranjat de zgomotul drujbei pe care muncitorul de la spaţii verzi o utiliza, dar şi de faptul că tăia un copac din acea zonă.

Valerian Buzilă (60 de ani) a aruncat cu un ghiveci de flori înspre Viorel Belţic (53 ani), muncitorul de la primărie care se ocupa de tăierea copacului. Încercând să se ferească, acesta nu a mai stăpânit bine drujba pe care o utiliza, lama acesteia înfingându-i-se în picior, în zona gambei, secţionându-i carnea până la os, care a fost de asemeni afectat.

Medicii care l-au consultat şi l-au îngrijit pentru „rană deschisă la gambă” şi „fractură la gambă” (osul fiind afectat de zimţii drujbei), au dispus internarea sa pentru o perioadă de cinci zile, timp în care va fi ţinut sub observaţie, pentru a nu apărea complicaţii care să-i pună viaţa în pericol.

Salariatul Primăriei Suceava, unul dintre cei mai pricepuţi angajaţi de la Spaţii verzi, este sub tratament şi pentru TBC cronic.

 

Atacatorul a semnat pentru tăierea copacului

Gestul locatarului care a pus în pericol viaţa salariatului municipalităţii, singurul întreţinător al familiei, după ce nevasta i-a murit în urmă cu câteva luni, este surprinzător în condiţiile în care acesta a semnat pentru tăierea copacului, la solicitarea unuia dintre vecinii săi.

Acesta a obţinut acordul vecinilor pentru amenajarea unei căi de acces pe spaţiul verde al blocului, pentru a o putea scoate din casă pe mama sa, paralizată. Lucrarea a fost autorizată atât de Consiliul Local, cât şi de serviciul de urbanism din primărie, iar pentru tăierea copacului care bloca accesul au fost obţinute toate autorizaţiile necesare.

Mai mult, conform celor care se aflau de faţă în momentul în care muncitorul de la spaţii verzi era să rămână fără picior, atacul s-a produs după ce copacul a fost tăiat, când deja se lucra la îndepărtarea cioatei.

„Nu e normal ce se întâmplă. Nu este prima dată când angajaţii de la Spaţii verzi sunt atacaţi de locatari cărora nu le convine cum se fac anumite lucrări sau că se taie un copac, chiar de măsura era absolut legală şi în scopul protejării lor. Se aruncă în ei cu fel de fel de lucruri, cu lichide, oricând se poate întâmpla ce a păţit acest muncitor. Ei îşi fac treaba la care au fost trimişi. Dacă sunt nemulţumiri, locatarii trebuie să se adreseze celor care i-au direcţionat acolo, nu să atace aceşti oameni care fac o muncă destul de grea, pe nişte salarii foarte mici”, a spus Marian Andronache, şeful Direcţiei Domeniului Public, din cadrul Primăriei Suceava.

Poliţia Municipiului Suceava, care a preluat acest caz, i-a  întocmit lui Valerian Buzilă dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, dar face cercetări şi în privinţa respectării măsurilor de securitate în muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un salariat al Primăriei Suceava s-a tăiat cu drujba, din cauza unui locatar ce l-a atacat cu un ghiveci de flori.
 Vizualizări articol: 2830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Un salariat al Primăriei Suceava s-a tăiat cu drujba, din cauza unui locatar ce l-a atacat cu un ghiveci de flori2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de legume Ai trebuinţă de: 3-4 cepe, 2-3 morcovi, o ţelină (rădăcină şi frunze), pătrunjel (rădăcină şi frunze), o felie de dovleac plăcintar, o legătură de leuştean, două-trei linguri de orez, o jumătate de litru de borş, sare, piper; facultativ: 3 linguri... Citeşte