Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2015 - Anul XX, nr. 108 (5920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program de învăţare socială şi emoţională

Profesori din mai multe şcoli şi licee din Suceava, Gura Humorului şi Rădăuţi au participat la seminarul Lions Quest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Lions Suceava a organizat primul seminar Lions Quest, la care au participat 18 profesori din şcolile şi liceele din Suceava, Gura Humorului şi Rădăuţi. Evenimentul a avut loc în perioada 8-10 mai, la sediul Edumax Suceava. Profesori de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul cu Program Sportiv şi Grădiniţa cu Program Normal „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, de la Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Nr. 4 Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Petru Comărnescu” din Gura Humorului şi Şcoala Gimnazială Ipoteşti au participat la un curs de pregătire oferit gratuit de Clubul Lions Suceava, pentru implementarea în cadrul școlilor participante a Programului Lions Quest - “Social and Emotional Learning”.

Profesorii participanți au beneficiat de pregătire pentru punerea în aplicare a programului Lions Quest, un program de învățare socială și emoțională dezvoltat pentru tineri, un curriculum pentru clasă. Finanțarea acestui seminar este asigurată printr-un Grant Lions Clubs International Foundation (LCIF). În organizarea seminarului s-au implicat activ și membrii din Clubul Lions Suceava. Lions Quest pune la dispoziția cadrelor didactice o programă modernă, care completează programa şcolară, oferind elevilor din clasele gimnaziale posibilitatea unei dezvoltări armonioase a abilităților sociale și emoționale.

 

Dezvoltarea abilităților necesare autodisciplinării, responsabilizării

Programele sunt integratoare, aducând împreună părinți, educatori și lideri ai comunității, pentru a transmite copiilor abilități esențiale de viață într-un cadru educativ modern și consistent. Aceasta include dezvoltarea abilităților necesare autodisciplinării, responsabilizării, dezvoltării unei bune judecăți, rezolvării conflictelor și unei bune integrări în grup. Fiind un program care are la bază un curriculum bine structurat, Lions Quest oferă planuri detaliate de lecție și o varietate de materiale didactice care pot fi folosite imediat. Toate lecțiile sunt concepute pentru a completa programa standard, oferind o varietate de moduri de a învăța și de a consolida abilitățile sociale și academice. Lions Quest pune accent şi pe formarea tinerilor ca membri activi ai comunității. Elevii deprind abilități de conducere, prin organizarea și derularea unor proiecte în școală și în comunitate. Potrivit celor mai recente studii, elevii care sunt implicați în proiecte comunitare sunt mai echilibrați, mai puțin predispuși la consum de alcool sau droguri, obținând rezultate mult mai bune în scoală.

 

Iniţiative umanitare de amploare

Programele Lions Quest oferite de Lions Clubs International Foundation sunt printre cele mai larg răspândite și utilizate programe din lume, pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor și de prevenire a adicțiilor. Programele Lions Quest au primit calificativul de Program “SELECT” din partea “Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning” (CASEL) pentru rezultatele excepționale în formarea abilităților esențiale pentru o viață sănătoasă, evaluare riguroasă a rezultatelor și o foarte bună dezvoltare profesională a tinerilor. Lions Clubs International Foundation (LCIF) sprijină inițiativele umanitare de amploare ale membrilor Lions Clubs International, fiind cea mai mare organizaţie de servicii comunitare din lume, cu peste 1,35 de milioane de membri în 208 țări și regiuni de pe întreg mapamondul. Sprijinirea educării tinerilor a fost și este o prioritate strategică a cluburilor Lions. LCIF a acordat mai mult de 200 de granturi nerambursabile, în valoare de peste 13 milioane de dolari, pentru a extinde sau pentru a implementa programe Lions Quest în peste 81 de țări din întreaga lume. Peste 12 milioane de tineri au beneficiat de  instruire în cadrul programelor Lions Quest. Cei interesaţi pot afla mai multe dateaccesând site-urile www.lcif.orgsau www.lions-quest.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori din mai multe şcoli şi licee din Suceava, Gura Humorului şi Rădăuţi au participat la seminarul Lions Quest.
 Vizualizări articol: 2247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesori din mai multe şcoli şi licee din Suceava, Gura Humorului şi Rădăuţi au participat la seminarul Lions Quest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de legume Ai trebuinţă de: 3-4 cepe, 2-3 morcovi, o ţelină (rădăcină şi frunze), pătrunjel (rădăcină şi frunze), o felie de dovleac plăcintar, o legătură de leuştean, două-trei linguri de orez, o jumătate de litru de borş, sare, piper; facultativ: 3 linguri... Citeşte