Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2015 - Anul XX, nr. 108 (5920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Universitatea Suceava

30 de ani de învăţământ superior în inginerie electrică, sărbătoriţi în cadrul Concursului Internaţional „Hard&Soft”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) sărbătoreşte în acest an 30 de ani de existenţă. În tot acest timp, afirmă prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, „am fost într-o continuă competiţie cu noi înşine, o competiţie din care credem că am ieşit, cu fiecare etapă, mai buni”. Din acest motiv, FIESC a ales să-şi aniverseze cei 30 de ani în timpul desfăşurării celei de-a XXII-a ediţii a celei mai puternice competiţii studenţeşti din România: Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare "Hard&Soft", care va avea loc în perioada 17-24 mai.

La ediţia 2015 a concursului s-au înscris 15 echipaje - zece echipaje din ţară (Cluj-Napoca şi Oradea cu câte un echipaj, Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Suceava cu câte două echipaje) şi cinci echipaje din afara ţării (Cernăuţi şi Viniţa – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, Ilmenau – Germania, Novi Sad – Serbia). 

Juriul concursului este format din Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda, – preşedinte, Ciaran MacNamee şi Kevin Johnson, de la aceeaşi universitate, Nicolae Foica şi Alexandru Nasalean, de la ServiceXpert GmbH Munchen, Germania, şi Jean Michel Duthilleul, de la Université Lille 1, Franţa, în calitate de membri.

Prezentarea practică a temelor-proiect – un adevărat spectacol al echipamentelor realizate şi aduse în stare de funcţiune – va avea loc vineri, 22 mai, începând cu ora 14.00, în Atriumul din Corpul E al universităţii. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa: http://www.hardandsoft.ro/.

 

Concurs iniţiat în 1994

„Hard&Soft” este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoare, electronică şi automatică, ce îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, care vor necesita cunoştinţe avansate din domeniile ştiinţa calculatoarelor, inginerie electronică şi automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare şi nu numai.

Concursul a debutat în 1994, cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de preşedinte al juriului pentru primele nouă ediţii ale concursului. Începând din anul 2003 coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Concursul „Hard&Soft” a devenit o competiţie internaţională respectată, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Judeţean Suceava, al firmelor ServiceXpert, Miele, OSF Global Services, Electroalfa, Assist Software, Egger, Continental, Loial, care se implică în organizarea diverselor acţiuni şi workshopuri adresate studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de ani de învăţământ superior în inginerie electrică, sărbătoriţi în cadrul Concursului Internaţional „Hard&Soft”.
 Vizualizări articol: 2186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
30 de ani de învăţământ superior în inginerie electrică, sărbătoriţi în cadrul Concursului Internaţional „Hard&Soft”4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de legume Ai trebuinţă de: 3-4 cepe, 2-3 morcovi, o ţelină (rădăcină şi frunze), pătrunjel (rădăcină şi frunze), o felie de dovleac plăcintar, o legătură de leuştean, două-trei linguri de orez, o jumătate de litru de borş, sare, piper; facultativ: 3 linguri... Citeşte