Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2015 - Anul XX, nr. 108 (5920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie pentru Rădăuţi

Arestul la domiciliu îi permite lui Aurel Olărean să meargă la serviciu, dacă judecătorii aprobă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia complicată în care a ajuns administraţia locală din Rădăuţi, fără primar, viceprimar, consiliu local şi secretar şi cu activitatea primăriei şi instituţiilor subordonate blocată, s-ar putea rezolva relativ simplu. Schimbarea măsurii arestului preventiv în cea de arest la domiciliu pentru primarul suspendat Aurel Olărean permite ca acesta, cu acordul judecătorilor, să revină temporar la serviciu. Astfel, articolul 221 alin.6 din Noul Cod Penal stipulează că, la cerere, se poate permite părăsirea domiciliului pentru prezentarea la locul de muncă pe perioadă determinată, durata fiind de la 30 până la maximum 180 de zile. Dacă judecătorii ar aproba o astfel de cerere venită din partea lui Aurel Olărean, ordinul de suspendare din funcţie emis de prefect n-ar mai produce efecte. Reîntors la serviciu în funcţia de primar, Olărean ar putea semna pentru plata salariilor angajaţilor şi celelalte ordine de plată pe care acum nu este nimeni abilitat să se semneze.

Cealaltă variantă de deblocare, prin modificarea actualei legislaţii, deocamdată nu dă semne că ar fi pusă în practică de guvern. Prefectura Suceava a transmis Ministerului Afacerilor Interne, încă din data de 28 aprilie a.c., nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru completarea art. 55 alin.8 din Legea administraţiei publice locale nr.215/ 2001, concomitent cu prezentarea detaliată a situaţiei de la Rădăuţi. Juriştii Prefecturii au arătat explicit că legislaţia în vigoare nu oferă soluţii legale pentru speţa de la Rădăuţi şi că perpetuarea acestei stări de lucru  duce la blocaje în rezolvarea problemelor comunităţii din acest municipiu. În acest context, ei au propus ca, prin ordonanţă de urgenţă, Guvernul să completeze art. 55 cu un nou alineat, potrivit căruia ”până la constituirea, potrivit legii, a noului consiliu local, în absenţa primarului şi a secretarului unităţii administrativ teritoriale, rezolvarea problemelor curente se asigură de doi delegaţi numiţi prin ordin al prefectului, cu atribuţii de primar şi viceprimar, precum şi de un secretar numit de prefect, în condiţiile legii, care vor reprezenta autorităţile locale”.

 

De două săptămâni, Guvernul nu a găsit nici o soluţie pentru Rădăuţi

Răspunsul primit de Prefectura Suceava de la Ministerul Afacerilor Interne a fost că, într-adevăr, ”actele normative incidente nu au reglementat acest gen de probleme” (ca la Rădăuţi), iar ”cu privire la măsurile ce pot fi avute în vedere de prefect pentru soluţionarea situaţiei, apreciem că potrivit cadrului legal în vigoare, singura măsură, pe care aţi şi iniţiat-o, este promovarea unui act normativ care să conducă la rezolvarea cauzei”. ”În acest moment, rămâne ca instituţiile abilitate să se pronunţe asupra proiectului de act normativ”, se mai arată în răspunsul MAI.

De două săptămâni, nici o instituţie nu s-a pronunţat asupra proiectului de act normativ propus de Prefectura Suceava. Potrivit informaţiilor noastre, de fapt nu s-a ajuns la un acord politic între partidele aflate la guvernare în privinţa asumării modificării legii administraţiei publice locale. Asta face ca în continuare activitatea din Primăria Rădăuţi să fie blocată şi angajaţii nu numai să nu-şi poată primi salariile, dar nici măcar să nu poată demisiona şi să plece la o altă slujbă. Nu are cine să ia act de demisia lor şi nici cine să le semneze lichidarea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestul la domiciliu îi permite lui Aurel Olărean să meargă la serviciu, dacă judecătorii aprobă.
 Vizualizări articol: 2654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arestul la domiciliu îi permite lui Aurel Olărean să meargă la serviciu, dacă judecătorii aprobă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Măi băieți cucuieți, trimis de
(13 mai 2015, 13:06:09
Dați cu roțile pe pereți,
dați pe pat,
dați sub pat,
Dați cu nasul într-un … ciurpraiz!surprise

Hai să vă zâcă tothee hee șoaricii miia prophetici (scout-herlad mice) din insula Vanuatu, care sunt haruspiciile acestui șou mast go uan, made in Jamahiria Bokowineană, Populară și Socialistă a Rădăuczilor.confused

(dară să fie klar că pentru ultima oară dau pe goarnă cablograma trimeasă de șoaricii miia care ș-o băgat püla în ea Jamahirie țâcnită și anacronică și o tăiat-owave wave (îmbarcați în calele trenului de aterizare a unui Boeing 777 Traveller) și o șters-o în insula Vanuatu la beut Margarita din tequila, lămâie verde, umbreluță origami și țucăr presurat pe îmbuza pahărului, răstimp în care stau răstrunați pe șezlongurile de pe o bici însorită, așteptând să le facă vânt, doo negrese rasta buzate și țâțoase, cu frunza de palmier, ca să nu-i nțepe musca țețe și să capete boala somnului.sleepysleepy )

Ingăta ce zâc șocâții ceia năzdrăvani:
Cică o citit șî iia sentința dată de Curtea de Apel din Colonia Napoca:
Unde zâcea că dispune măsura controlului judiciar față de OA, iar printre obligațiile acestuia se preciza clar „să nu comunice direct sau indirect cu… […] nici cu personalul angajat al Primăriei mun. Rădăuţi și nici cu foștii membrii Consiliului local al mun. Rădăuţi.”

Dashame on you n-o fost să fie așa fiindcă senatorii de la Înaltul Forum de Strivire și Cântăreală o sucit hotărârea în arest la domiciliu, iar îndatorirea referitoare ladont tell anyone Omertă spune așa:
„să nu comunice între ei, cu ceilalţi inculpaţi trimiși în judecată, precum și cu martorii menţionaţi în…”
1.1  RE: Măi băieți cucuieți, trimis de
(13 mai 2015, 13:07:18
Apăi, din punct de vedere legal (de parcă s-ar mai pute aplica vro lege în Jamahiria Bokowineană), art. 71 alin. 1 din Legea 215 e cam clar: „Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv.”i dont know

Or fi arestul preventiv, arestul la domiciliu sau controlul judiciar toate în categoria măsurilor preventive, dară legea administrației publice sună clar.
Astfel încât, cuhurry up acordul judecătorilor, DA, recent plasatul în arest la domiciliu AR PUTEA SĂ-ȘI (rose rose rosei dont want to see cryingat wits end )reia mandatul de primar, întrucât motivele în drept ce au stat la baza suspendării mandatului au încetat, iar șoaricii miiadoh s-o-mbatat atât de tare încâtthinking nu pot să zâcă dacă „restituțio in integrum” se referă la dreptul civil, dreptul penal sau îi numai o vorbă așa ce vrea să definească principiul repunerii (revenirii) la situația anterioară. ( ai năibii bețâvani scout mice!)

Însă, de la acest punct intervine caracterul deideaidea prophetic, arhi-recunoscut, al șoaricilor miia.
Cine se așteaptă la o asăminea dezlegare a nodului gordian rădăuczea, hârții miia spun ca să-și pună pohta în cui.nail biting
Fiindcă adzi e miercuri, copy-lotul albanez dă OUG de modificare a Legii administrației publice locale, iar zilele următoare o să se desfășoare palpitanta sagă a numirii celor 2 consuli-cürului care să se așeze în scaunele de edili ai urbei.
N-o zâsno talking[-( mai mult șoaricii miia în cablograma transmisă din insula Vanuatu decât că de amu tărășenia de la Rădăuczi se transcende către zonele luptei politice de tipfeeling beat up querillă, căci, nu-i așa, cine naiba a mai văzut socialist- internaționalist care să predea, fără luptă și fără vărsare de sangve, o cetate a pizmașului pe care oluat-o în stăpânire.
1.2  RE: Măi băieți cucuieți, trimis de
(13 mai 2015, 13:09:03
Vin vremuri interesante, uăiiiii,rock on rock on o chiuit cei doi șoarici ai miia, care, simultan cu apelarea chelnerului care să le dea un repetir la pahărele cu Margarita, n-o uitatwave wave să-i salute cordial pe tăți lăcuitorii gomoși și țâfnoși ai Jamahiriei Bokowinene, Populară și Socialistă a Rădăuczilor:

„Hy Seek Tear to all!” loser loser ( ← international sign of uniyversal harmony)

(especially tochicken Signora Lola Cicci di Tormenta the 11th &monkey Signore Augusto Ciccio di Tormenta the 6th.)
2.   Addendum trimis de
(13 mai 2015, 13:42:30
Tot șoaricii miia o trimes amu, un mesaj legat de chiciorul unui porumbel voiajor, cu țântă în capul la praefectul- cürul al Provicnicei Bukowina Inferiori:
Cică să nu se mai țâie de câcaturi aiurea, stând în jâlțul de praefect și să frece buha, menta, să bată berbunca sau să fabrice biluțe din muci.
Să ieie aminte despre faptul că întrarea în vigoare a Noului cod de procedură penală face ca anumite articole din Legea administrației publice locale să devină… hai să zicem desuete.
Adicătele e vorbire taman despre articolul de mai sus, referitor la suspendarea mandatului primarului.
Apăi legea erea bună raportată la prevederile vechiului Cod de procedură penală, care enumera măsurile preventive așa:
„a) reţinerea;
b) obligarea de a nu părăsi localitatea;
c) obligarea de a nu părăsi ţara;
d) arestarea preventivă.”

Codul de feliușag penal nouț zâce un pchiculeț mai altfel:
„a) reţinerea;
b) controlul judiciar;
c) controlul judiciar pe cauţiune;
d) arestul la domiciliu;
e) arestarea preventivă.”

Tari mi sî pari că ar fi nimerit ca praefectul- cürul să ieie problema de la cap și să deie un țâgnal la Caesarii ceia de la Bucale, ca să le zâcă despre minunea asta ce se naște dintr-o lege organică mai betrână și un Cod de procedură juvenil.
Iar Caesarii ciia să ieie inițiativă legislativă (Lex data) și să îndrepte Codexul, nu de alta dar puturoșii ceia din comițiile Parlamentului n-au ei timp de „Lex rogata” fiind mai pre(a)ocupați să-și footă niște pensii astronomic de nesâmțite, care să le asigure, la senectuți sclerotice, necesarul de pastile albastre și maseuse, îngrijitoare sau infirmiere thailandeze.
La treabă, cetățene Harasimus Constantinus Beamweus, nu sta și împute digeaba scaunul de praefect! Ș-așa îți extragi „genialele” idei din comentariile din ziarele online.
3.   Nu avem administratie trimis de
(13 mai 2015, 18:36:09
Si nu ma refer doar la Radauti ci si la Guvern, niste lingai care ar trebui trimisi in judecata pentru subminarea economiei nationale si pentru sabotarea tarii!!! Iar la Radauti ar trebui sa se constituie ad-hoc un sfat al batranilor care sa declare Republica Radauti si sa faca ceea ce trebuie!!! Sa nu uitam de podul de la Marginea, construit intr-o singura zi acum cativa ani (de sateni, nu de autoritati!!!)
3.1  RE: Nu avem administratie trimis de
(13 mai 2015, 22:42:45
Care săteni au fost amendați!!!! Care autorități, ce au făcut? Au deschis un dosar penal, desigur, acelor săteni! WTF?!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de legume Ai trebuinţă de: 3-4 cepe, 2-3 morcovi, o ţelină (rădăcină şi frunze), pătrunjel (rădăcină şi frunze), o felie de dovleac plăcintar, o legătură de leuştean, două-trei linguri de orez, o jumătate de litru de borş, sare, piper; facultativ: 3 linguri... Citeşte