Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2015 - Anul XX, nr. 107 (5919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Trimis în judecată

Şoferul care a omorât un copil pe o trecere de pietoni din Burdujeni le-a explicat procurorilor de ce nu era atent la trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape un an de la cumplitul accident petrecut pe o trecere de pietoni din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, când şoferul unui BMW a intrat în plin într-un copil de numai cinci anişori care traversa regulamentar strada de mână cu o tânără de 23 de ani, verişoara sa, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a conducătorului auto vinovat, Marius Hotin, în vârstă de 34 de ani.

În urma accidentului, minorul a decedat pe loc, iar verişoara sa a fost transportată la spital, unde medicii au constatat că a suferit leziuni care nu i-au pus viaţa în pericol.

Marius Hotin a fost dat pe mâna judecătorilor, în stare de libertate, şi va fi judecat pentru ucidere din culpă.

Terifiantul accident s-a petrecut pe 21 iulie 2014, în jurul orei 13.30, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava.

Dramaticul eveniment rutier a fost surprins de o cameră de supraveghere video din zonă, în urma vizionării imaginilor constându-se că deşi şoferul BMW-ului avea vizibilitate în apropierea trecerii de pietoni, nu a încetinit, intrând în plin în copilul în vârstă de cinci ani şi verişoara acestuia. Cei doi au fost proiectaţi în aer, fata fiind aruncată pe marginea şoselei, iar minorul pe carosabil, la aproximativ zece metri de locul impactului. Trupul copilului a suferit un al doilea şoc teribil, BMW-ul trecând peste el.  

Zeci de minute, paramedicii SMURD au încercat să-l resusciteze pe micuţ, însă trupul firav al copilului nu a rezistat în urma leziunilor grave suferite.

Ce a şocat de asemenea a fost faptul că şoferul, Marius Hotin, nu a schiţat nici un gest pentru a evita impactul.

 

Şoferul: Aveam în jur de 50 de kilometri la oră. Anchetatorii: Rula cu aproape 70 de km/h

La audieri, Marius Hotin a declarat că, în momentul impactului, conducea maşina cu o viteză de aproximativ 50 de kilometri la oră.

Anchetatorii au stabilit în urma expertizei tehnice-judiciare făcute la faţa locului că BMW-ul condus de Hotin rula cu 65-70 de kilometri la oră, depăşind cu 15-20 de km/h viteza maximă admisă pe respectivul sector de drum.

De altfel, din documentele înaintate instanţei de judecată, reiese că BMW-ul a fost găsit de poliţiştii care au făcut cercetări la faţa locului la o distanţă de 46 de metri după trecerea de pietoni.

„Cauza determinantă în producerea accidentului de circulaţie a reprezentat-o, pe lângă viteza mare de deplasare a autoturismului marca BMW, neacordarea de prioritate de trecere pietonilor de către conducătorul auto, în condiţiile în care traversarea pietonilor s-a efectuat prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător”, susţin anchetatorii.

 

Explicaţiile şoferului

La audieri, Marius Hotin le-a explicat anchetatorilor de ce nu era atent la trafic în momentul în care a dat cu maşina peste cele două victime.

El a declarat că în momentul în care s-a apropiat de trecerea de pietoni pe care tocmai se angajaseră în traversare cele două persoane vătămate a avut un acces de tuse, motiv pentru care a încercat să îşi scoată din buzunar spray-ul inhalator, nefiind atent la trafic pentru câteva clipe. Suficient pentru producerea tragediei în urma căreia copilul în vârstă de cinci anişori şi-a pierdut viaţa.

„Inculpatul a declarat că a simţit o lovitură puternică în caroseria maşinii, oprind autoturismul, fără a-şi mai aduce aminte alte detalii, întrucât a intrat în stare de şoc”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a omorât un copil pe o trecere de pietoni din Burdujeni le-a explicat procurorilor de ce nu era atent la trafic.
 Vizualizări articol: 9476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Şoferul care a omorât un copil pe o trecere de pietoni din Burdujeni le-a explicat procurorilor de ce nu era atent la trafic2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   88 trimis de
(12 mai 2015, 11:22:09
Țigan borît a scăpat de pîrnaie, ar fi trebuit sa înfunde pușcăria
2.   Hm.. trimis de
(12 mai 2015, 18:44:38
eu zic ca anchetatorii sa ceara lista de apeluri simesaje efectuate in acel moment.si sa vada ca el scria mesaje pe telefon

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei