Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2015 - Anul XX, nr. 107 (5919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Campanie UNICEF

Peste 60 de elevi şi adulţi au participat la amenajarea spaţiului verde din faţa unei şcoli din Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 60 de elevi şi adulţi au participat săptămâna trecută la amenajarea spaţiului verde din faţa Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Vicovu de Sus (cartierul Plai), acţiune care se înscrie în cadrul Campaniei UNICEF “Hai la şcoală!”, care la nivelul judeţului Suceava se derulează, în perioada noiembrie 2014 - iunie 2015, prin proiectul UNICEF - CRIPS “Reţele comunitare pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar”. Partener la acest proiect este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

Acţiunea “Sunt elev… sunt cetăţean al oraşului meu!”, desfăşurată la şcoala gimnazială din cartierul Plai, a avut ca scop mobilizarea membrilor reţelei comunitare locale, dar şi implicarea părinţilor şi elevilor (în special a elevilor aflaţi în risc de abandon şcolar) în acţiuni menite să dezvolte simţul civic şi responsabilitatea socială. 46 de elevi (copii din grupul ţintă al proiectului, care se află în risc de abandon şcolar) şi 16 adulţi (studenţi voluntari de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, părinţi voluntari, reprezentanţi ai Partidei Romilor, cadre didactice, conducerea şcolii, membri ai Reţelei Comunitare „Vreau să ştiu”, un reprezentant al Primăriei Vicovu de Sus, voluntari din cadrul DGASPC Suceava) au amenajat spaţiul verde din faţa şcolii, au plantat arbuşti ornamentali pe care elevii şcolii i-au adoptat şi pe care îi vor avea în monitorizare pentru a le face posibilă acomodarea în noul mediu.

Tot elevii s-au ocupat de confecţionarea unor etichete care au fost prinse în fiecare arbust, pentru a-i ajuta pe copii să cunoască şi să reţină mai uşor denumirile ştiinţifice ale acestora: doi arbuşti de magnolie, doi arbuşti din specia tuia globosa, doi arbuşti din specia euonymus şi doi din specia tuia columnaris. În acelaşi timp, ceilalţi elevi din clasele participante s-au înscris la un concurs de desene pe tema “Protejez mediul, iubesc natura!”, prilej cu care au socializat, au desenat şi s-au bucurat de orele petrecute împreună. La finalul acţiunii, toţi copiii, dar şi adulţii au primit diplome semnate de primarul oraşului Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, precum şi premii pentru fiecare colectiv al claselor participante.

Copiii au servit dulciuri şi sucuri, au umflat baloane şi au imortalizat momentele. Bugetul alocat în cadrul proiectului UNICEF – CRIPS pentru această acţiune a fost de 800 de lei. Directoarea Protecţiei Copilului Suceava, Doina Cristina Cojocaru, şi Niculina Doina Daneliuc, expert judeţean, ne-au spus care sunt concluziile activităţii de la Vicovu de Sus. În opinia lor, „trebuie implicare mai activă din partea părinţilor, membrilor reţelei comunitare şi cadrelor didactice, conştientizarea şi sensibilizarea membrilor reţelei, dar şi a altor membri ai comunităţii cu privire la importanţa educaţiei pentru copiii din cadrul comunităţii şi la rolul pe care îl au activităţile practice şi de voluntariat în formarea viitorilor adulţi ai comunităţii, o relaţionare interinstituţională mai bună la nivel judeţean şi local şi o implicare practică a persoanelor prezente la acţiune care pot deveni persoane-resursă în acţiunile viitoare.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60 de elevi şi adulţi au participat la amenajarea spaţiului verde din faţa unei şcoli din Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 1818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 60 de elevi şi adulţi au participat la amenajarea spaţiului verde din faţa unei şcoli din Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei