Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2015 - Anul XX, nr. 107 (5919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Deputatul Ioan Balan atrage atenţia că Guvernul Ponta îndepărtează România de Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan atrage atenţia că prin modelul politic pe care l-a implementat Victor Ponta, „cel al baronilor cu pretenţii de oligarhi”, România se îndepărtează de Europa şi se apropie tot mai mult de un model estic extrem de dăunător. El a arătat că de la Revoluţie şi până în 2012, populaţia şi guvernele care s-au succedat au făcut eforturi consistente pentru a apropia România de Uniunea Europeană, de exigenţele unui stat modern, cu o economie funcţională şi o democraţie consolidată. „Din păcate pentru ţara mea, din 7 mai 2012, România pare a fi intrat, fără echivoc, într-un proces invers, de îndepărtare de Uniunea Europeană. Democraţia a  fost lovită direct la moalele capului în vara anului 2012 şi de atunci primeşte lovituri asupra instituţiilor statului de drept ori de câte ori Victor Ponta se necăjeşte la meciurile de baschet! Structurile economice sănătoase au fost puse pe butuci! Privatizările s-au transformat toate în surse de îmbogăţire pentru clientela PSD. Potenţialul economiei naţionale a scăzut de la un an la altul! Peste patru milioane de români nu mai au încredere că-şi vor îndeplini visurile în România şi au luat calea străinătăţii. Nivelul de colaborare şi coordonare cu instituţiile comunitare s-a deteriorat şi a devenit ineficient. Liderii politici aflaţi la guvernare au ţinut să se pozeze mai degrabă cu Putin la Soci, decât cu Merkel la Bruxelles”, a spus Balan.

 

Balan susţine că „toate acestea sunt doar rezultatul nociv al menţinerii lui Victor Ponta la guvernare”

El a arătat că Europa a ajutat şi ajută mai departe România să continue implementarea reformelor din justiţie, administraţie şi afaceri interne, că Europa pune anual la dispoziţia ţării noastre fonduri structurale de miliarde de euro din care „Victor Ponta nu reuşeşte să atragă nici un cent, ci se laudă cu proiectele demarate de guvernul anterior”.

„Europa aduce în România investitori străini care plătesc taxe către stat şi furnizează bunăstare tuturor. Europa aduce în România locurile de muncă pe care le aşteaptă românii şi pe care Victor Ponta este incapabil să le creeze, deşi a promis peste un milion. Europa ne ascultă şi ne-a luat la masa deciziilor celor <mari>, numai că miniştrii lui Victor Ponta trimişi la consilii nu ştiu nici de ce se află acolo, nici ce foloase să atragă pentru români şi România, nici de ce sunt miniştri. Îi trimite la Bruxelles doar pentru shopping şi ca să-şi facă poze pentru Facebook”, a menţionat Balan. Toate acestea, a subliniat parlamentarul liberal, sunt doar rezultatul nociv al menţinerii lui Victor Ponta la guvernare, „cu braţele nesătule ale baronilor locali”.

„ Ei l-au creat pe Victor Ponta şi tot ei îi girează toate actele şi faptele. Aşadar, prin modelul politic pe care l-a implementat Victor Ponta, cel al baronilor cu pretenţii de oligarhi, România se îndepărtează de Europa şi se apropie tot mai mult de un model estic extrem de dăunător. Ştiu cu certitudine că românii au ajuns la maximum de suportabilitate cu Victor Ponta şi PSD la guvernare şi îi vor trimite pe aceştia în paginile negre ale istoriei recente”, a conchis deputatul Ioan Balan.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan atrage atenţia că Guvernul Ponta îndepărtează România de Europa.
 Vizualizări articol: 3319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Deputatul Ioan Balan atrage atenţia că Guvernul Ponta îndepărtează România de Europa3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Senatul blocheaza activitatea DNA trimis de
(12 mai 2015, 13:04:06
Plenul Senatului a adoptat luni proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala. De asemenea, in plen a fost adoptat si raportul Comisiei Juridice pe acest proiect ce contine amendamentul a trei senatori privind inlocuirea sintagmei "suspiciune rezonabila" cu "indicii temeinice" la dispunerea arestarii preventive, din Codul de Procedura Penala.Cei trei senatori sunt Ion Chelaru,Ovidiu Dontu si invatatoarea Cristiana Anghel.Daca a ajuns o invatatoare sa modifice codul penal e clar in ce tara traim.Cat despre senatorul Dontu interesul sau este foarte clar.Domnul Dontu este invinuit de DNA de mai multe infractiuni:
*"Numitul Iulian Conţac a oferit numiților Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Ovidiu-Liviu DONŢU, senator în Parlamentul României, suma de 20.000 euro, pentru influenţarea membrilor comisiei de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă."
*"La data de 22 iulie 2013, numiții Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Ovidiu Liviu DONŢU au decis susţinerea numitului Cosmin SUCIU, agent de vânzări al SC ALCEDO SRL Bucureşti, în calitate de unic candidat la concursul pentru ocuparea postului de director adjunct gradul II în cadrul Oficiului Judeţean pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava.
Motivul acestui demers este reprezentat de relaţiile apropiate stabilite de preşedintele CJ Suceava cu Viorel IEREMCIUC, administrator al SC HIGH TECH SRL Suceava26, socrul lui Cosmin SUCIU. "

2.   Senatul blocheaza activitatea DNA trimis de
(12 mai 2015, 13:13:22
*Nicolae Vlad Popa, senator PNL: „O asemenea prevedere nu există în niciun cod de procedură penală din Uniunea Europeană. Știu că aveți probleme penale, dar ascultați-mă, să vă explic despre ce este vorba. Dacă procurorul are suspiciune, în 24 de ore urmează judecată și, la judecată, trebuie să facă probe temeinice, dar, în faza luării unei măsuri preventive, suspiciunea rezonabilă este suficientă”.
*„Am o părere foarte proastă despre aceste modificări, iar aceeaşi părere evident că o au şi alţii care au exprimat îngrijorările în spaţiul public. Nu sunt de acord cu ele. După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa şi cu toată forţa”, a adăugat Klaus Iohannis.
*DNA considera ca modificarea codului penal ar diminua semnificativ eficiența DNA, ar îngreuna identificarea și pedepsirea infractorilor și ar afecta în mod sever statutul procurorilor în cadrul sistemului judiciar.
Sa nu uitam ca in parlament mai sunt inca alte sapte initiative legislative de modificare a codului penal.
3.   Piscina primarului Lungu trimis de
(12 mai 2015, 13:31:32
II multumim foarte mult lui Sandrinio.datorita lui am putut vedea impresionanta piscina pe care primarul si-a construit-o la vila familiei din Salcea.Constructia a inceput in toamna lui 2013.Sunt trei poze care ne ofera o imagine de ansamblu a unei piscini de exceptie.De fapt nu este o piscina,putem spune ca este un un complex asemanator (pastrand proportiile )cu cel din parcul Arinis.In prima poza observam betoanele turnate.Bazinul are o adancime foarte mare .Exista si un bazin micut care probabil este pentru copii sau poate e jacuzzi.Betonul este impecabil,probabil beton special .Se vede ca operatiunea de cofrare a fost perfecta.Pe langa cantitatea enorma de beton folosita la bazinu inot mai avem si un zid imens tot din beton pe o parte(probabil pentru a crea intimitatea necesara).Totul arata perfect.
4.   Piscina primarului Lungu trimis de
(12 mai 2015, 13:42:59
Poza a doua ne prezinta niste grinzi uriase foarte bine finisate.Ele constituie structura tavanului.Intre grinzi sunt panouri de sticla.Celalat perete opus zidului de beton este constituit tot din pereti sticla si are deschiderea spre livada familiei.Tot ansamblu este incantator.Este o constructie foarte bine executata.As fi foarte curios cum arata acum piscina,dupa ce a fost finisata si echipata cu toate utilitatile si dotarile.As vrea sa stau in interior pe un sezlong si soarele sa creeze irizatii magnifice cand este filtrat de cu ☭  de sticla a piscinei.Sa mai zica cineva ca domnul primar nu este un om gospodar.Vazand aceasta piscina intelegem de ce toate lucrarile din oras sunt de calitate deosebita.Si de ce stie domnul primar sa planifice foarte bine diferitele etape ale lucrarilor.incepand cu sapaturile Pfeiffer,continuand cu lucrarile de asfaltare si apoi din nou cu sapaturile pe strazile deja asfaltate.Sa mai zica cineva ca primarul nu face investitii pentru orasul Suceava.Pai uite ca nu numai primarul Ursaciuc a facut piscina in arinis.Uite ca si primarul Lungu a facut piscina.
4.1  RE: Piscina primarului Lungu trimis de
(12 mai 2015, 21:56:27
Grinzi de gertoi, Ceasca era mai stilat si mai modest decat asta. Probabil ca-si face mansarda.
5.   666 trimis de
(13 mai 2015, 10:34:23
John Balan stop being gay . Ne dai lectii de politichie tu venit din tara paielor, catre noi bucovinenii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei