Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2015 - Anul XX, nr. 107 (5919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Succes

Medalie de aur pentru rădăuţeanul Tudor Creţu, la Olimpiada Asiatică de Fizică, din China

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţeanul Tudor Costel Creţu a câştigat aurul în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Olimpiadei Asiatice de Fizică (Asian Physics Olympiad), competiţie care a avut loc înHangzhou, China, în perioada 3-11 mai. 26 de echipaje din 25 de ţări şi-au dat concursul la olimpiada de fizică a ţărilor asiatice.

Concursul este dedicat cu precădere elevilor şi studenţilor din ţările asiatice, dar este deschis şi Australiei şi, pentru al doilea an consecutiv, datorită lotului român, şi Europei.

Tudor Creţu a studiat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Mihai Eminescu” Rădăuţi până în clasa a VIII-a, iar în prezent este elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

În cadrul competiţiei din China loturile de elevi au fost testate în cadrul a două probe, una teoretică şi una experimentală, a câte cinci ore fiecare, cu un nivel de dificultate foarte ridicat.

De regulă, favoriţii acestui concurs sunt elevii chinezi, care, nu de puţine ori, se întâmplă să-şi îngheţe anul şcolar pentru a-şi aloca tot timpul pregătirii pentru astfel de competiţii.

În 2014, Tudor Creţu a câştigat medalie de argint la Olimpiada de fizică a ţărilor asiatice, din Singapore. Mai exact, rădăuţeanul şi-a adjudecat prima medalie de argint, clasându-se, după punctaj, primul sub linia celor care au luat medalie de aur.

La evenimentul din Singapore, lotul României a fost alcătuit din şase elevi, dintre care doi suceveni (Tudor Creţu şi Gabriel Găitan, ambii de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).

 

Laureat al Galei „Top 10 Suceveni”, organizată de Monitorul de Suceava

La finele anului 2014, Tudor Creţu a fost unul dintre cei 10 laureaţi ai Galei „Top 10 Suceveni”, organizată de Monitorul de Suceava. Sub genericul „Tudor Creţu – geniul de la Rădăuţi”, Tudor a primit trofeul evenimentului în semn de apreciere pentru performanţele de excepţie bifate în cursul anului trecut, în cadrul competiţiilor internaţionale - patru medalii de aur şi două medalii de argint obţinute în 2014.

În aprilie 2014, Tudor a câştigat o medalie de aur în Grecia, la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, iar o lună mai târziu şi-a adjudecat un argint la Singapore, la Olimpiada de fizică a ţărilor asiatice. În iulie a primit argint la Internaţionala de Fizică, tocmai din Kazahstan, iar în august a obţinut două medalii de aur la Suceava, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. În octombrie a câştigat aurul la Astronomie, în Kârgâzstan.

Din prisma reuşitelor din acest an şi a celor şase medalii internaţionale obţinute în 2014, Tudor are un loc în galeria oamenilor deosebiţi, a oamenilor care au o viziune pentru România. Tocmai de asta, după finalizarea studiilor pe care le va urma în străinătate, tânărul vrea să se întoarcă acasă pentru a pune umărul la construirea ţării pe care şi-o doreşte.

„Un lucru este cert. După ce voi termina studiile, vreau să mă întorc în ţară şi să ajut la dezvoltarea României. Văd oameni de potenţial aici şi consider că împreună cu ei se poate face ceva”, declara, la finele lui 2014, convingător, Tudor.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalie de aur pentru rădăuţeanul Tudor Creţu, la Olimpiada Asiatică de Fizică, din China.
 Vizualizări articol: 4403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Medalie de aur pentru rădăuţeanul Tudor Creţu, la Olimpiada Asiatică de Fizică, din China4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei