Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă

Pedeapsă grea pentru un şofer care a omorât un biciclist: şase ani de închisoare cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Zvoriştea, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost judecat pentru patru infracţiuni concurente la regimul rutier, care au dus la decesul unui biciclist care se deplasa regulamentar.  Pedeapsa este una fără precedent în ultimii ani la nivel de judeţ pentru un caz de ucidere din culpă, însă drept este şi că inculpatul din acest caz, Adrian Nicolae Achiţei, a comis un adevărat lanţ de infracţiuni grave.

Inculpatul mai are o cale de atac la instanţa superioară, care va da verdictul final în acest caz.

 

Biciclistul circula regulamentar, cu sisteme de iluminare şi cu vestă reflectorizantă

Accidentul care a dus la moartea unui bărbat în vârstă de 62 de ani s-a petrecut pe 23 decembrie 2014, pe DJ 291A, pe raza comunei Zvoriştea. Din ancheta derulată de poliţiştii rutieri rezultă că Ghiţă B., bărbatul de 62 de ani, se deplasa pe marginea drumului judeţean cu o bicicletă prevăzută cu sistem de iluminare faţă-spate şi cu vestă reflectorizantă. În jurul orei 19.45, acesta a fost izbit violent din spate de un autoturism BMW, impactul fiindu-i fatal. După impact, şoferul a fugit de la faţa locului.

Un echipă complexă de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a demarat imediat o anchetă, ajungând în scurt timp la autor. În curtea casei localnicului Adrian Nicolae Achiţei a fost identificat autoturismul BMW, cu mai multe avarii în partea din faţă.  Pus să sufle în alcooltest, Adrian Achiței a fost găsit cu o alcoolemie de 0,54 la mie în aerul expirat.După efectuarea de verificări în baza de date, poliţiştii rutieri au aflat şi că şoferul nu este posesor de permis de conducere.

Pus sub acuzare pentru infracţiunile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, Achiţei a fost arestat preventiv la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava imediat după ce a fost reţinut.

El a rămas în stare de arest preventiv, şi acum fiind în spatele gratiilor.

 

Patru ani de închisoare, plus un spor de încă doi ani de închisoare

Judecătoria Suceava, prima instanţă care a judecat acest caz, a stabilit ca pentru cele patru infracţiuni pentru care a fost judecat inculpatul să primească pedepse între 1 şi 4 ani de închisoare. Condamnările de 4 ani închisoare sunt pentru două dintre infracţiuni, cea de ucidere din culpă şi cea de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Conform prevederilor noului Cod Penal, pedepsele au fost contopite, inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea, 4 ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de doi ani de închisoare. De aici a rezultat aşadar condamnarea la şase ani de închisoare.

 

Interdicţie de a conduce timp de patru ani de zile  

Magistraţii au mai stabilit ca după executarea pedepsei care va fi stabilită definitiv şi irevocabil, inculpatului să-i fie interzis dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de patru ani de zile. Aşadar, cu alte cuvinte, abia la patru ani după ce va executa pedeapsa tânărul ar putea da examen pentru a obţine permis de conducere.

Instanţa a mai dispus ca după pronunţarea definitivă a sentinţei autoturismul BMW să fie restituit proprietarului.

Judecătoria Suceava a mai stabilit ca procesul în care urmaşii decedatului solicită despăgubiri civile să fie disjuns în cadrul unui alt dosar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă grea pentru un şofer care a omorât un biciclist: şase ani de închisoare cu executare.
 Vizualizări articol: 2476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pedeapsă grea pentru un şofer care a omorât un biciclist: şase ani de închisoare cu executare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legi blande trimis de
( 8 mai 2015, 20:19:57
7 ani ?! Asta e pedeapsa grea? Iese dupa 4 ani si omoara pe altcineva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei