Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest fără fundament

Lungu: „De când sunt primar am dat peste cinci milioane de euro pentru sprijinirea activităţilor sportive”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia suporterilor echipelor de fotbal şi handbal de a face sâmbătă după-amiază, după meciul Rapid Suceava - SC Bacău, un protest comun în faţa Primăriei Suceava, nu este văzută cu ochi buni de conducerea municipalităţii sucevene, care consideră că protestul nu îşi are rostul, cu atât mai mult cu cât este organizat contra celor care sunt singurii susţinători financiari ai acestor activităţi sportive.

„Am văzut o intenţie care mă surprinde, de a se organiza un protest în faţa Primăriei Suceava, pentru salvarea sportului sucevean. Cred că Primăria Suceava ar trebui să fie ultimul loc în care să se organizeze asemenea manifestări. De când sunt primar am dat peste cinci milioane de euro pentru  sprijinirea activităţilor sportive, din care cea mai mare parte din bani a mers la fotbal, urmat de handbal. De fapt, noi am fost singurul sprijin al sportului din judeţ, iar acum am aflat cu surprindere şi dezamăgire că vor să vină galeriile reunite de la fotbal şi handbal să protesteze în faţă la primărie”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, edilul sucevean i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii galeriilor de la fotbal şi de la handbal, să lămurească o serie de aspecte în privinţa finanţărilor acordate.

„Vreau să le aduc la cunoştinţă faptul că o parte din finanţări nu ajung la echipe tocmai din cauza conducerii acestora. La fotbal se aduc cu foarte mare întârziere justificările pentru sumele acordate şi din această cauză au şi pierdut un miliard de lei vechi în luna decembrie. Banii le-au fost repartizaţi, dar nu au fost în stare să aducă documente justificative pentru ei. La handbal, şi Primăria Suceava are de tras pentru faptul că nu au fost lucrurile gestionate corect de cei din conducerea acestui club sportiv, iar acum suntem cu Curtea de Conturi într-un proces de recuperare a 1,7 milioane de lei (17 miliarde de lei vechi). Nu are nici o vină primăria şi nici primarul că aceste echipe au probleme financiare”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Protestul anunţat pe Facebook de membrii galeriei de fotbal şi autorizat deja de Jandarmerie pentru intervalul orar 13.30 – 16.00 ar putea chiar să producă mai mult rău decât bine, în condiţiile în care cei împotriva cărora ei protestează, membrii Consiliul Local Suceava, vor avea de aprobat săptămâna viitoare tocmai acordarea sumei de zece miliarde de lei vechi pentru echipa de fotbal a Clubului Sportiv Rapid CFR.

„Faptul că din partea noastră există bunăvoinţă şi dorinţă de sprijinire a activităţilor sportive este demonstrat chiar de faptul că s-au alocat sume importante de la bugetul local pentru acest capitol. Și am încercat să găsim soluţii să asigurăm bani şi la fotbal şi la handbal, în ciuda piedicilor întâmpinate. A fost un accident ceea ce s-a întâmplat în şedinţa de Consiliu Local anterioară, dar în şedinţa extraordinară convocată pentru data de 14 mai voi pune din nou în discuţie proiectul de acordare a finanţărilor nerambursabile şi sunt convins că va fi aprobat de consilieri, care deja au aprobat acordarea acestor sume ca membri ai comisiei de licitaţie care a analizat proiectele depuse spre finanţare”, a adăugat Lungu, care a precizat faptul că nu mai merge pe stadion la meciuri de ani de zile, ci le urmăreşte din birou, pe geam, tocmai din cauza unor probleme puse greşit, cum se întâmplă şi la acest protest.

„Îi invit la discuţii pe cei din galeriile de fotbal şi handbal şi sper să nu se lase atraşi într-o acţiune care aduce mult a campanie electorală pentru 2016. Consider că eu ar trebui să fiu ultimul om care să fie huiduit în privinţa finanţării sportului, având în vedere faptul că, în calitate de ordonator principal de credite, am acordat aproximativ cinci milioane de euro pentru sport. Nu ştiu dacă alt primar a mai făcut acest lucru”, a concluzionat Ion Lungu.

În şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare se va discuta şi finanţarea altor activităţi sportive, dar şi a numeroase activităţi culturale, care să fie sprijinite cu fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „De când sunt primar am dat peste cinci milioane de euro pentru sprijinirea activităţilor sportive”.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Lungu: „De când sunt primar am dat peste cinci milioane de euro pentru sprijinirea activităţilor sportive”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "meleoane" trimis de
( 8 mai 2015, 11:06:15
Ar fi interesant sa ne spuna "gusatu' " cate "meleoane" de euro au intrat in buzunarul sau!laughing)
1.1  RE: "meleoane" trimis de
( 8 mai 2015, 11:45:04
draga, sper ca cifrele de la nume sint o virsta, nu un iq, iar intrebarea e doar un deziderat. e un eufemism sa spui ca ar fi interesant, ar fi o sinucidere pentru el. nu exista spovedanie pentru acest neom, va duce totul in mormint, ca altfel neam de neamul lui va fi prigonit si spoliat de avere, pentru cit rau a facut un asemenea nenorocit.
lumea vede si se refera, asta cine nu e suficient de indolent la starea locului prin care se preumbla, dar nu stie ce are in spate acest nemernic. trafic de influenta, ca doar toti nemernicii lui fii-su si al lui frate-su calcau in strachini. la circiumile pramatiei de ficior erau scandaluri monstru, care trebuiau stinse "a la permisul lui delia munteanu versus popi cu priza la crap", la fel si pavelistii lui frate-su, niste brute penale, responsabili de multe potlogarii, acolo la ei fiind un alt cuib de infractori.
apoi mai putem vorbi de cite milioane de euro, da, atitea sint, pe care le-a spalat burto-gusatul (cred ca brevetez denumirea) prin intermediul lui pimen si locotenentii lui, caci cine a vazut dna la biserica, asa ca filiera e sigura. si asa, mare fiss nu a facut dna-ul, ca uite, cateaua udrea a iesit de la ecarisaj si latra printre gardurile arestului la domiciul, vioaie si obraznica ca de obicei. plus averea intacta.
... ce gogoasa si cu dna-ul asta care scapa tot felul de potai de tip delia_apia, udrea_frunza sau rudel_recuperatorul! plus ca rechinii se intorc la prada intacta.
de aia probabil, inima de mama, dna-ul nu-l mai salta nici pe bruto-gusat. ca sa ce? sa revina la averea lui nestirbita? mai bine nu. vedeti cum dna are grija sa nu ne facem singe rau?
niste bomboane de profesionisti. sa nu ii mai laudam, ca ne prinde naibiii diabetul...
1.2  RE: "meleoane" trimis de
( 8 mai 2015, 15:26:05
Mai Tasta, chiar mori de nerabdare sa afli de la ce vine 36?
1.3  RE: "meleoane" trimis de
( 8 mai 2015, 16:10:35
nici macar in coma de nerabdare nu intru, dar daca ma iei la rost asa amical, pot spune ca nu e cazul ca noi sa devenim subiect, cind avem asa un elefant printre noi, portelanurile din magazin.
oricum sper ca macar literele sa fie scrise corect la numele tau, nu de alta dar un U in loc de S ar fi o catastrofa pentru tine...mai ales ca la noi numele predicativ este, prescurtat e, de multe ori din cauza accentului zonei este rostit ca i...
1.4  RE: "meleoane" trimis de
( 8 mai 2015, 22:12:49
Atunci mai Tastă di Sușiava, comenteaza direct pe subiect, excude-mă din elucubrațiile tale și nu mai divaga în legătura cu Id-ul și IQ-ul meu! Presupun că nu te interesează ce, cum și cât gândesc, cum nu mă interesează pe mine câți păduchi lați ai tu în părut creț!

1.5  RE: "meleoane" trimis de
( 8 mai 2015, 23:23:49
Si daca tot iti place sa te joci cu literele din Id-ul meu, sper si eu ca Id-ul tau sa fie scris corect, pentru ca in dulcele grai moldovenesc un Ț in loc de primul T si un D in loc de al doilea T, te-ar caracteriza irefutabil - ȚASTADURADESUCEAVA!
1.6  RE: "meleoane" trimis de
( 9 mai 2015, 09:31:52
daca imi dadeai doar o replica, te ignoram, dar la doua replici, la fel ca la un ciine insistent pe linga care treci si latra, ma simt obligat sa procedez asisderea, recte un spit in bot. acum ca mi-am reglat limbajul la nivelul cifrei tale, care pina la urma se refera la dimensiunea organului la care tu te gindesti mindru, iar eu il consider responsabil de parerile tale, sa incercam un mic instructaj:
puisor, inteleg ca esti mimetic si incerci sa imi raspunzi papagaliceste, studiind literele din nume. te mai las 2 ani pina la termini, ca sint cam multe pentru tine, dar pina atunci te salvez din ignoranta si iti explic ca lui lungu (adjectiv injurios la ora actuala).
numele este o paralela la cel al monitoruluidesuceava, daca initial ei l-au adoptat cu gindul de a exprima actiunea de monitorizare, observare a sv-ului, eu i-am dat o interpretare din domeniu it si m-am facut pereche cu ei, caci la un pc, unde este monitorul, este si tastatura, cele doua periferice implicite de io si out.
daca pe mine m-ai prescurtat la puterea intelectului tau cu numele de tasta, atunci presupun ca si lor forta mintii nu te-ar putea duce mai departe de a-i apela cu numele de moni.
ceea ce te situeaza definitiv in aura unei mari revelatii, in care tu devii irinel, iar cifra la care tii asa de mult (nu cred ca poate reprezenta o virsta, e imposibil sa ai 36 de ani si sa fii asa redus) exprima asadar statura, inaltimea ta.
noapte buna, piciule!
2.   Comentariu trimis de
( 8 mai 2015, 12:19:35
Ai dat, parca ar fi din buzunarul tau , nu din taxele si impozitele platite de noi contribuabilii Sucevei, domnule primar.
Dar cred ca mai mult ,,am dat,, pentru catedrala, dar pentru construirea unor gradinite, scoli , aziluri de batrani , cat ,,ai dat,, d-le primar?
3.   Despre viitorul fotbalului sucevean! trimis de
( 8 mai 2015, 23:55:34
Esti club privat sau nu?? Daca esti club privat, atunci sustine-te pe tine insuti, din propriile resurse financiare, tot asa cum e firesc sa-ti insusesti si castigurile rezultate din vanzarile de jucatori, etc. Daca nu esti in stare sa te autofinantezi, atunci desfiinteaza-te! Nu stati cu mana intinsa la Primarie stimate domnule Moldovan!!! Nu mai cersiti! Vi se pare fireasca finantarea unei entitati private din bani publici?? Sunt un mare iubitor al fotbalului, dar asta nu ma impiedica sa recunosc ca atat timp cat o echipa a Sucevei va fi finantata de primarie, nu are viitor! E o anormalitate, atat pentru primarie cat si pentru suceveni! Nu vor exista astfel niciodata premisele performantei! Premise in acest sens pot exista doar in conditiile finantarii private, care sa-si asume in totalitate atat obligatiile fata de echipa cat si castigurile! De altfel, UEFA (din aceleasi considerente) e pe cale a nu mai permite echipelor finantate de comunitatile locale, sa participe in competitiile europene! Barcelona, Real Madrid, Mancester United, Bayern Munchen, etc.etc., sunt finantate de primarii?? NU!!! E impotriva naturii!! Si a firescului si a bunului simt!! Domnii patroni de la Rapid, sa-si asume realitatea: pot, sau nu pot!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei