Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultat verificări

Consiliul de Etică al spitalului din Rădăuți nu a descoperit ”rele tratamente” aplicate unui pacient care a murit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul de Etică din cadrul SpitaluluiMunicipal Rădăuți a finalizat, în urmă cu două zile, ancheta în cazul unui pacient de 47 de ani care a murit, la jumătatea lunii martie, în ambulanţa care îl transporta de la Spitalul Municipal Rădăuţi la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Managerul spitalului, Dorin Robu, ne-a declarat că, în urma investigației, Consiliul de Etică a concluzionat că ”nu se justifică acuzația de rele tratamente aplicate pacientului”. În ceea ce privește acuzația de malpraxis, aceasta va fi verificată de Colegiul Medicilor Suceava, sesizat de familie în data de 23 martie a.c..

Managerul Robu a precizat că rezultatele au fost comunicate atât familiei pacientului mort, cât și Avocatului Poporului, care a solicitat un raport și măsurile care vor fi luate de spital pentru a preîntâmpina apariția unor alte situații de acest gen.

Reamintim că ancheta a fost demarată după moartea unui pacient care s-a prezentat prima dată la Spitalul Municipal Rădăuţi în data de 8 martie a.c., cu febră şi tuse care ar fi debutat în data de 5 martie. A fost consultat de un medic pneumolog, care l-a diagnosticat cu infecţie acută a căilor respiratorii superioare şi i-a prescris tratament la domiciliu, cu recomandarea să revină a doua zi la spital pentru radiografie pulmonară.

Pacientul a revenit în data de 9 martie, a fost investigat imagistic şi apoi internat. El a primit o primă doză de antibiotic intravenos în jurul orei 14.00, iar în jurul orei 21.00, un medicament antitermic. Starea pacientului a fost stabilă până în jurul orei 02.00, după care a început să se agraveze, astfel că medicul de gardă a luat decizia să-l transfere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. În drum spre spital, bolnavul a intrat în stop cardio-respirator și a murit, iar familia a reclamat că bolnavul nu a fost tratat corespunzător.

Poziția medicilor din spitalul rădăuțean este că doctorii care s-au ocupat de pacient au suspectat o infecţie virală şi au prescris tratamentul recomandat în astfel de cazuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul de Etică al spitalului din Rădăuți nu a descoperit ”rele tratamente” aplicate unui pacient care a murit.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul de Etică al spitalului din Rădăuți nu a descoperit ”rele tratamente” aplicate unui pacient care a murit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei