Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, suceveanul Cristian Adomniţei, a fost reţinut

Preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Iaşi, suceveanul Cristian Adomniţei, a fost reţinut ieri seară de procurorii DNA Iaşi.

Adomniţei a ajuns ieri la sediul DNA - Serviciul Teritorial Iaşi în jurul orei 15.00, el declarând presei, prin intermediul unui sms, că a fost chemat să dea declaraţii în faţa procurorilor.

"Am fost chemat la audieri şi aştept pe hol. Nu am fost ridicat din trafic. Am sentimentul acela că sunt singurul din sat care nu ştie şi nu înţelege ce se întâmplă în jurul său", declara ieri Adomniţei.

După aproximativ cinci ore de audieri, Adomniţei a fost reţinut.

În acelaşi dosar au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă, şefa Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din CJ Iaşi, Teodora Jinga, şi şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate, Carmen Irimescu.

De asemenea, a fost reţinută şi Letiţia Popa, care este administratorul firmei "Laser Co" SRL.

Pe 15 aprilie, procurorii DNA au făcut 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Faptele cercetate de procurori vizează acordarea unui contract, prin procedura "cerere de ofertă", societăţii Laser Co SRL Iaşi.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat pe 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul-verbal de recepţie ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoştinţă lui Cristian Adomniţei.

Preşedintele CJ Iaşi ar fi fost însă nemulţumit de constatările auditului intern şi ar fi ameninţat că "va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă".

Acţionarii firmei Laser Co SRL sunt Elena şi Gabriel Popa, finii primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita (PSD).

Cristian Adomniţei, în vârstă de 40 de ani, este preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi din noiembrie 2012. Acesta a declarat, la câteva zile după percheziţiile de la mijlocul lunii aprilie, că speră ca bazele de date din calculatoarele ridicate de DNA din birouri ale CJ să fie recuperate în timp util, întrucât acolo se aflau cereri de plată pentru diverse proiecte, dar şi informaţii privind salariile funcţionarilor instituţiei, şi că aşteaptă ”cu mare interes ca investigaţia DNA să aibă un rezultat”, pentru a vedea ”cine a avut dreptate şi cine a greşit”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, suceveanul Cristian Adomniţei, a fost reţinut.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, suceveanul Cristian Adomniţei, a fost reţinut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei