Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Prefectul încearcă să deblocheze problemele de urbanism din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat în cursul zilei de ieri că încearcă să găsească o soluţie pentru deblocarea activităţii de urbanism din municipiul Rădăuţi. Eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire de către Primăria Rădăuţi este blocată încă din data de 31 martie 2015, după dizolvarea Consiliului Local al acestui municipiu. Şi asta pentru că pentru astfel de documente este necesară aprobarea Consiliului Local, însă acesta a fost dizolvat în urma unei decizii a instanţelor. În aceste condiţii, timp de mai bine de o lună Primăria Rădăuţi nu a putut să emită nici un certificat de urbanism sau o autorizaţie de construire, astfel încât  orice intenţie a rădăuţenilor de a construi ceva a fost sortită eşecului.

În aceste condiţii, prefectul Constantin Harasim a declarat că a solicitat Consiliului Judeţean Suceava un punct de vedere cu privire la posibilitatea ca această instituţie să preia rezolvarea problemelor de urbanism din Rădăuţi. Harasim a precizat că în Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii se prevede faptul că în situaţia în care într-o unitate administrativ teritorială nu mai există nici o structură care să mai poată semna documente de urbanism, această activitate ar putea fi preluată de compartimentele de specialitate ale Consiliului Judeţean. „Am făcut acest demers pentru a vedea dacă nu se poate ca cei din compartimentul de specialitate al Consiliului Judeţean sau arhitectul-şef să poată rezolva problemele de urbanism din Rădăuţi”, a spus Constantin Harasim.

Pe de altă parte, prefectul a spus că a informat Direcţia Generală Juridică din cadrul Ministerul Afacerilor Interne cu privire la blocajul existent la Primăria Rădăuţi cu plata salariilor propriilor angajaţi, precum şi a salariilor angajaţilor de la Poliţia Locală, Casa de Cultură şi Clubul Sportiv Municipal. Reamintim că aproximativ 200 de angajaţi nu îşi vor primi salariile la începutul săptămânii viitoare având în vedere că primăria municipiului nu are nici un ordonator principal de credite care să poată semna documentele necesare în acest sens. Prefectul a amintit că în urmă cu două zile, şefa Serviciului financiar contabil din cadrul Primăriei Rădăuţi, Camelia Romencu, a înştiinţat în mod oficial Prefectura Suceava cu privire la faptul că nu există nici un ordonator principal de credite, motiv pentru care nimeni din primărie nu poate semna pentru acordarea salariilor. Harasim a explicat că juriştii Prefecturii au analizat această adresă şi nu au găsit nici o prevedere legală prin care să se poată rezolva problema achitării salariilor. În aceste condiţii, el a spus că despre această problemă a fost înştiinţat Ministerul Afacerilor Interne. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul încearcă să deblocheze problemele de urbanism din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Prefectul încearcă să deblocheze problemele de urbanism din Rădăuţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei