Curtea de Apel Suceava a decis ieri revocarea măsurii de arestare preventivă și a celei de arest la domiciliu luate vizavi de Săvel Botezatu, primarul suspendat al comunei Udești. Soluția, deși nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, era previzibilă și firească. Asta după ce Curtea Constituțională a decis săptămâna trecută că procurorii DNA Suceava ar fi trebuit să formuleze propunerea de prelungire a măsurii arestului preventiv cu cel puțin cinci zile înainte de expirarea perioadei de 30 de zile din mandatul de arestare anterior.
Curtea Constituțională a dat dreptate avocaților lui Săvel Botezatu, ceea ce a dus la sancțiunea decăderii procurorului din exercițiul dreptului de a depune propunerea de prelungire a duratei arestului preventiv și nulitatea actului făcut peste termen.
În afara cererii de revocare a măsurii arestului preventiv asupra căreia instanța s-a pronunțat ieri, a mai fost formulată și o cerere de revizuire, care se va judeca zilele următoare.
Săvel Botezatu se află momentan în arest la domiciliu, stare care se va menține până când magistrații instanței supreme se vor pronunța asupra eventualei contestații a DNA.
Primarul din Udești a fost arestat în acest dosar la începutul lunii decembrie 2014, iar după aproape trei luni magistrații au schimbat această măsură cu una mai puțin restrictivă, arestul la domiciliu.
În același dosar mai este cercetat și avocatul Dorin Andronic, sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu pentru că a avut mai multe contracte cu Consiliul Local Udești, procurorii DNA Suceava considerând că acestea s-au derulat cu încălcarea legislației.
Ancheta o mai vizează și pe Marilena Borza, casiera Primăriei Udești, dar și pe fostul prefect de Suceava, Florin Sinescu.
Soluție firească
Săvel Botezatu a fost pus în libertate
