Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2015 - Anul XX, nr. 101 (5913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pericol de moarte!

Suceava are un prim punct negru pe harta tragediilor rutiere din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curba de pe DN 17 de la intrarea în Prisaca Dornei dinspre Câmpulung Moldovenesc, locul în care au murit şapte oameni în accidente rutiere, a intrat pe harta punctelor negre de pe şoselele din România, fiind prima locaţie din judeţ semnalizată cu indicatorul cu punct negru care avertizează asupra pericolului de moarte. Pe lângă măsurile de siguranţă luate de autorităţi, benzi rezonatoare pe carosabil, indicatoare suplimentare de limitare a vitezei la 30 de km/h şi amplasarea unei machete care imită o maşină cu radar, în zonă a fost dispus şi indicatorul cu punct negru, care ar trebui să fie un semnal de alarmă în plus pentru şoferi.

 

Porţiunea Vama-Pojorâta a fost cea mai periculoasă în ultimii ani  

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a explicat că judeţul Suceava nu a avut până acum un punct negru pe harta întocmită la nivel naţional.

„Judeţul Suceava are o reţea foarte vastă de drumuri şi automat avem multe accidente rutiere grave, însă în ultimii ani nu s-a identificat un astfel de punct negru. Am identificat doar o porţiune, pe DN 17, de la Vama la Pojorâta, unde s-au concentrat mai multe accidente în ultimii ani. După ultima tragedie de la Prisaca Dornei această zonă a ajuns, din păcate, un punct negru care necesită măsuri ferme pentru evitarea de noi tragedii”, a declarat şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

 

138 de puncte negre în România

Conform unor date recente ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, în ţară au fost identificate şi marcate cu noul indicator 138 de puncte negre, în care s-au înregistrat 1.517 accidente grave, soldate cu decesul a 569 de persoane şi rănirea gravă a altor 1.369. Aceste puncte negre au fost identificate în intervalul 2007-2013, fiind realizată şi o hartă în acest sens. Această hartă (publicată pe site-ul hartapunctelornegre.ro) urmează a fi actualizată şi cu punctul negru de la Prisaca Dornei.

Punctul negru este definit ca un sector de drum cu lungime de maximum 1 kilometru pe care s-au petrecut accidente foarte grave.

 

Radarul va acţiona cu prioritate în zona limitată la 30 de km/h

Noul punct negru de pe harta tragediilor rutiere înseamnă şi acţiuni de control concentrate în acea zonă.

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat: “Am dat dispoziţie colegilor de la Câmpulung Moldovenesc ca în acea zonă să se acţioneze cu prioritate cu aparatul radar. O autospecială cu radar va acţiona aproape zilnic câte două ore în această zonă”, referindu-se la radarul „adevărat”, pe lângă macheta dispusă acolo. El a mai spus că de regulă radarele nu sunt dispuse în zonele cu limitare de 30 de kilometri la oră, cum este în acea curbă, însă în acest caz se va face o excepţie, având în vedere tragediile care s-au petrecut acolo. Aşadar, o viteză de peste 80 de km/h poate însemna permis suspendat pentru un şofer. De menţionat că în zonă au fost dispuse şi camere video de supraveghere a traficului.

 

Urmează amplasarea de denivelări pentru reducerea vitezei

Reamintim că în curba deosebit de periculoasă la stânga de la Prisaca Dornei, două tiruri s-au răsturnat în curtea aceleiaşi locuinţe, în interval de mai puţin de doi ani, rezultând şapte morţi. Între cele două accidente mortale, unul petrecut în mai 2013 şi unul în aprilie 2015, au mai avut loc şi alte accidente, inclusiv un al treilea autotren răsturnându-se în aceeaşi zonă.

Printre măsurile de evitare a noi accidente din acea zonă se numără şi amplasarea de „cocoaşe”, denivelări pentru reducerea vitezei, care ar urma să fie montate în cel mai scurt timp. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava are un prim punct negru pe harta tragediilor rutiere din ţară.
 Vizualizări articol: 3185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava are un prim punct negru pe harta tragediilor rutiere din ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei