Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2015 - Anul XX, nr. 101 (5913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere

Donţu solicită Corpul de control al premierului la proiectul şoselei de centură a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că intenţionează să solicite prezenţa la Suceava a Corpului de control al premierului României pentru o verificare a proiectului pentru construcţia şoselei de centură a municipiului reşedinţă de judeţ. Ovidiu Donţu a declarat că va solicita acest lucru printr-o interpelare pe care i-o va adresa premierului Victor Ponta în Parlamentul României. Donţu a precizat că solicitarea sa vizează în principal modul în care s-au folosit fondurile în perioada guvernării PDL pentru lucrările care au fost deja realizate la şoseaua de centură a Sucevei.

„Voi solicita prezenţa Corpului de control al premierului la Suceava pentru a verifica dacă nu cumva blocajul investiţiei la şoseaua de centură s-a datorat procentului de 20 care era practicat de PDL ca <parandărăt> pentru acest partid, aşa cum am văzut că este prezentat în dosarul Microsoft. Vrem să vedem clar dacă ceea ce apărea în dosarul Microsoft nu era generalizat la nivel de judeţe, pentru că altfel nu se explică cum o astfel de investiţie este blocată şi nu a fost încă finalizată”, a spus senatorul PSD de Suceava.

Pe de altă parte, Ovidiu Donţu a precizat că i-a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Ioan Rus, prin care solicită informaţii cu privire la stadiul achiziţiei publice cu privire la desemnarea unui nou constructor la primele două tronsoane ale şoselei de centură a Sucevei, de la ieşirea din Suceava spre Fălticeni şi până în Şcheia, pe DN 17. Donţu a solicitat conducerii Ministerului Transporturilor să îi precizeze şi care sunt motivele pentru care se înregistrează întârzieri foarte mari pentru desemnarea noilor constructori. „Lucrările pentru finalizarea primelor două tronsoane ale şoselei de centură puteau să înceapă, motiv pentru care am solicitat să mi se spună de ce sunt aceste întârzieri în finalizarea achiziţiei publice pentru desemnarea noului constructor şi care este stadiul procedurilor la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale”, a declarat Donţu.

El a amintit că în urma unui amendament pe care l-a depus la finalul anului trecut la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2015 a fost aprobată alocarea sumei de 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) pentru şoseaua de centură a Sucevei, astfel încât fondurile necesare pentru finalizarea acestei investiţii sunt disponibile. Senatorul PSD de Suceava a spus că la vremea respectivă a fost indicată exact sursa de finanţare pentru şoseaua de centură a Sucevei, respectiv capitolul „alte acţiuni” din bugetul Ministerului Finanţelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu solicită Corpul de control al premierului la proiectul şoselei de centură a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Donţu solicită Corpul de control al premierului la proiectul şoselei de centură a Sucevei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   66 trimis de
( 5 mai 2015, 11:38:51
ce face guvernarea usl nu va intereseaza tov.Do..n.tu,
2.   Hotu striga... hotu!!! trimis de
( 5 mai 2015, 12:48:55
Bai Dontulei... din cate imi amintesc eu in proportie de 80% soseaua de centura a fost construita pe vremea lui Flutur (PDL) in cursul a 4 ani!!! Voua celor de la PSD in frunte cu colegul Nechifor a-ti frecat-o timp de 5 ani si a-ti stat numai pe la DNA. L-ati adus pe Ponta in campania electorala si l-ati plimbat pe centura si rupeati atunci cu gura ca la vara soseaua va fi data in folosinta in totalitate! Pune-ti osul la treaba jigodiilor ca numai gura e de voi... nesimtiti ordinari! Hoooooooooooooooooooo
3.   PSD partidul coruptilor trimis de
( 5 mai 2015, 14:13:23
Guvernul PSD Ponta a alocat în bugetul pentru 2015 doar 5,64% din suma necesară pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava. Adică cinci milioane de lei dintr-un necesar total de 88,5 milioane.Bascalie curata.Domnul Dontu si domnul Nechifor nu inseamna nimic pentru conducerea PSD.Lor li se arunca firimituri.Acum Dontu vine si se lauda ca a mai obtinut 20 milioane lei.Vrajeli de doi lei..Domnul Flutur a inceput lucrarile in 2008 si in 2012 soseaua de centura era aproape gata.Oamenii lui Ponta nu au reusit in intervalul 2012-2016 sa termine cei 10% ramasi pentru finalizarea lucrarilor,cu exceptia tronson 3 care era aproape gata in 2012 .Halal sa va fie.
4.   66 trimis de
( 5 mai 2015, 15:11:34
El Stupido...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei