Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2015 - Anul XX, nr. 101 (5913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fel de fel de surprize

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru mine n-a fost nimic surprinzător în înfrângerea Bayern-ului, care fără Robben şi Lewandowski nu este decât o echipă oarecare. Să vedeţi numai câte ia de la Barcelona! Nici faptul că Târgu Mureş a depăşit-o pe Steaua nu are nimic surprinzător, ci mai degrabă nu înţeleg cum de a bătut-o Steaua pe Dinamo, deşi la fel de surprins aş fi fost şi dacă ar fi fost invers! Sunt, adică, unele competiţii în care orice s-ar întâmpla nu are nici o importanţă, fiindcă de fapt nu există nici reguli, nici valoare şi implicit nici nişte ierarhii corecte, faţă de care să poţi raporta nişte rezultate presupus surprinzătoare. Cum se întâmplă, de exemplu, în snooker, sportul în care peste câteva ore se va cunoaşte noul campion mondial (eu scriu cam pe la ora 14.00, iar ultima "repriză" a finalei începe la ora 21.00). O finală în care te-ai fi aşteptat la oricare două nume dintre cei 6-8 potenţial campioni mondiali, dintre care unul chiar a ajuns acolo: Shawn Murphy, care a mai fost campion mondial acum 10 ani şi care de atunci încoace nu a părăsit, cred, top 16. Dar, atât timp cât pe tabloul competiţiei figurau şi Robertson, şi Judd Trump, şi încă actualul (până diseară!) campion mondial Mark Selby, însăşi accederea lui Murphy în finală ar fi părut o semisurpriză. Ea s-a produs, iar la jumătatea meciului Murphy conduce cu 9-8. Ei bine, împotriva cui? Aici e chestia. Nu-i doar o surpriză oarecare, este de-a dreptul uluitor cum Stuart Bingham, unul care în 19 ani de profesionism n-a ajuns niciodată măcar în semifinale (n-am căutat online, dar cred că nici în sferturi n-a fost de două ori!), a reuşit acum, în 2015, performanţa vieţii lui. Şi nu oricum, ci măturând arena de la Sheffield cu însuşi Ronnie O'Sullivan în sferturi, iar apoi, în semifinală conducându-l cap-coadă pe Judd Trump! Şi n-ar fi de mirare să-l bată şi pe Murphy. Ca să înţelegeţi exact ce vreau să spun, e ca şi cum azi Juventus ar face scor cu Real, apoi ar bate-o şi în retur, mai strâns, iar în finală ar desfigura-o şi pe Barcelona. Astea ar fi surprize, nu cum împiedicaţii de la ASA îi bat pe împiedicaţii de la Steaua care apoi îi bat pe împiedicaţii lui Dinamo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fel de fel de surprize.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Fel de fel de surprize4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei