Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2015 - Anul XX, nr. 101 (5913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Cei mai mulţi tineri din şcolile Poliţiei Române provin din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai mulţi tineri admişi anul trecut pe băncile şcolilor care pregătesc viitori ofiţeri sau subofiţeri de poliţie sunt din judeţul Suceava. Aşa arată statisticile întocmite la nivel naţional pentru admiterea organizată în 2014, iar perspectivele din 2015 sunt cel puţin la fel de promiţătoare, tinerii din judeţ arătând un interes ridicat pentru a urma o carieră de poliţist. 

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a declarat că anul trecut 99 de suceveni s-au înscris la admiterea pentru şcoli de ofiţeri de poliţie, în timp ce 175 au optat pentru şcolile de agenţi de poliţie. Dintre aceştia, 22 au fost admişi al academiile de poliţie, iar 30 la şcolile care formează viitori subofiţeri de poliţie.

Ionuţ Epureanu a mai arătat că în acest an, până la finele săptămânii trecute, s-au înscris deja peste o sută de tineri din judeţ, asta în condiţiile în care campania a debutat pe 21 aprilie. De altfel, Poliţia a demarat o campanie, „Şi tu poţi deveni poliţist”, prin care vrea să atragă cât mai mulţi tineri spre o carieră în această structură a Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin Serviciul Resurse Umane, efectuează recrutări, în perioada 21 aprilie – 29 mai 2015, pentru instituţiile de învăţământ superior din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care formează ofiţeri de poliţie, Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” Bucureşti şi instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) care formează specialişti potrivit nevoilor MAI, respectiv în perioada 21 aprilie – 7 august 2015, pentru şcolile postliceale din cadrul MAI.

Printre altele, la Facultatea de Poliţie sunt 100 de locuri la specializarea Drept şi 250 la cea de Ordine Publică, în timp ce la Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina cifra de şcolarizare cuprinde peste 500 de locuri. Ca în fiecare an, există o serie de criterii de selecţie. Candidaţii trebuie să aibă între 18 şi 27 de ani, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, cel puţin media 8,00 şi să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai mulţi tineri din şcolile Poliţiei Române provin din Suceava.
 Vizualizări articol: 2959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cei mai mulţi tineri din şcolile Poliţiei Române provin din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei