Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2015 - Anul XX, nr. 101 (5913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Vicovu de Sus vor amenaja astăzi spaţiul verde din faţa şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din cartierul Plai - Vicovu de Sus vor amenaja astăzi, 5 mai, de la ora 13:00, spaţiul verde din faţa şcolii, în cadrul acţiunii „Sunt elev... Sunt cetăţean al oraşului meu”. Evenimentul se înscrie într-un proiect al Asociaţiei Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS) Bucureşti, intitulat „Reţele comunitare pentru prevenirea abandonului şcolar, 2014-2015”, din cadrul Campaniei Naţionale de Participare Şcolară „Hai la şcoală”, coordonat de UNICEF. Organizatorii acţiunii sunt Primăria oraşului Vicovu de Sus şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Vicovu de Sus.

La Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Plai, majoritatea copiilor provin din familii cu venituri reduse şi aproximativ 60% dintre elevi aparţin comunităţii de romi. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, în calitate de partener la acest proiect de prevenire a abandonului şcolar, susţine, în colaborare cu Primăria oraşului Vicovu de Sus, implementarea directă a activităţilor la nivel judeţean şi local. În proiectul iniţiat de CRIPS sunt implicate 32 de comunităţi rurale şi urbane din 19 judeţe. Selecţia localităţilor ţintă din proiect a fost efectuată de UNICEF. Obiectivele CRIPS sunt de a preveni riscurile presupuse de abandonul şcolar.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că „implementarea activităţilor se bazează pe antrenarea relaţiilor de colaborare interinstituţională în parteneriat, fiind importantă implicarea comunităţii locale şi judeţene (şi a instituţiilor relevante în domeniu) în identificarea precoce a problematicii presupuse de abandonul şcolar şi intervenţia comună în combaterea acesteia”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Vicovu de Sus vor amenaja astăzi spaţiul verde din faţa şcolii.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Vicovu de Sus vor amenaja astăzi spaţiul verde din faţa şcolii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei