Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2015 - Anul XX, nr. 86 (5898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După gratii

A insistat să conducă în locul unui prieten, deşi era băut, şi a omorât un tânăr de 18 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 22 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care conducea un autoturism deşi era băut şi a accidentat mortal un adolescent în vârstă de 18 ani, după care a părăsit locul accidentului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pus sub acuzare pentru comiterea a trei infracţiuni, inculpatul, Sergiu Mihai Ţâmpău, a fost mai întâi reţinut pentru 24 de ore, marţi după-amiază, iar ieri procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a înaintat la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea, emiţând mandatul de arestare pentru 30 de zile. Decizia poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Decizia fatală de a reveni la volan

Din ancheta derulată în acest caz rezultă că tânărul care a provocat tragedia l-a lăsat iniţial la volan pe un prieten, care nu era băut. Povestea tragică din acest caz începe duminică seară, în prima zi de Paşte, când câţiva tineri din Fundu Moldovei au petrecut  pe la casele mai multor prieteni, iar în jurul miezului nopţii s-au pornit spre case, cu autoturismul VW Golf, aflat în proprietatea familiei tânărului care avea să provoace tragedia.

Din datele de anchetă adunate până acum rezultă că la volan s-a urcat iniţial un alt tânăr, care nu consumase alcool. Cu aproximativ un kilometru înainte de locul în care s-a produs accidentul mortal Sergiu Mihai Ţâmpău a insistat însă să revină la volanul maşinii sale. O decizie care i-a schimbat radical viaţa în rău, în timp ce pentru un alt tânăr a fost fatală.

 

Alcoolemie mare în sânge

Beat şi fără experienţă, şoferul în vârstă de 22 de ani nu a putut stăpâni maşina pe o porţiune de drum prevăzută cu zone succesive de urcare şi coborâre. Din ancheta poliţiei rezultă că autoturismul VW circula pe contrasens în momentul în care l-a lovit în plin pe Marian Moroşan, un tânăr în vârstă de 18 ani, şi el din Fundu Moldovei, care circula în aceeaşi direcţie cu maşina, pe partea stângă a drumului. După impact, şoferul în vârstă de 22 de  ani a mai rulat la volanul maşinii în jur de o sută de metri, după care a abandonat autoturismul şi a fugit acasă. Ulterior, la audieri, acesta a declarat că a fugit din cauza fricii, temându-se de reacţia familiei tânărului pe care l-a accidentat mortal.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul avea o concentraţie de 0,60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, probele de sânge au indicat valori de 1,15 la mie, la prima probă, respectiv 1 la mie, la a doua probă.

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele tânărului pentru nu mai puţin de trei infracţiuni: ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A insistat să conducă în locul unui prieten, deşi era băut, şi a omorât un tânăr de 18 ani.
 Vizualizări articol: 2839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A insistat să conducă în locul unui prieten, deşi era băut, şi a omorât un tânăr de 18 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos Rețeta ce urmează mi-a fost „dăruită” de unul dintre cei mai cunoscuți monahi de pe Muntele Athos din zilele noastre. Nu, nu este unul dintre acei schimnici duhovnici, căutați de toată lumea pentru vorbele-i înțelepte. Părintele... Citeşte