Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2015 - Anul XX, nr. 86 (5898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie de moment

Doar trei firme de salubrizare s-au arătat interesate să gestioneze temporar deşeurile menajere din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doar trei firme de salubrizare s-au arătat interesate să preia temporar serviciul de salubrizare menajeră a municipiului Suceava.

Cele trei oferte au fost depuse ieri, până la ora 09.00, de societăţile de salubrizare Goscom Fălticeni, Servicii Comunale Rădăuţi şi asocierea de firme Diasil Service – Florconstruct.

Pentru ca licitaţia să aibă loc erau necesare minim trei oferte, după cum a precizat şi primarul Sucevei, Ion Lungu. La licitaţie au fost invitate 14 firme.

O şedinţă „de îndată” a Consiliului Local Suceava ar putea fi convocată astăzi, în funcţie de rezultatul licitaţiei cu încredinţare directă, la care s-a apelat ca variantă temporară, până la finalizarea licitaţiei de atribuire a acestui serviciu pe 12 ani.

 

Rosal ar putea bloca licitaţia intermediară

Chiar de nu participă la această licitaţie de încredinţare temporară a serviciului de salubrizare menajeră, Rosal ar putea influenţa în totalitate desfăşurarea acesteia.

Asta deoarece actualul operator de salubrizare menajeră, al cărui contract expiră vineri, a reclamat la  Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor organizarea acestei licitaţii, în condiţiile în care ei solicitaseră prelungirea contractului, conform prevederilor acestuia, pe încă 3,5 ani.

„Din păcate cei de la Rosal ne-au contestat la CNSC, care va pune în discuţie solicitarea contestatorului de suspendare a procedurilor de achiziţie publică până la suspendarea fondului cauzei. Decizia ar putea veni oricând”, a spus ieri primarul Ion Lungu.

Conform celor de la Rosal, contestaţia lor a şi fost admisă de CNSC, ieri, ceea ce ar echivala cu obligaţia municipalităţii de a continua să asigure acest serviciu public tot prin intermediul lor, neavând alternative.

 

Lungu le cere celor de la Rosal „să lase loc de bună ziua”

Edilul sucevean s-a arătat deranjat de faptul că Rosal se foloseşte de „tertipuri” pentru a rămâne pe piaţă:

„Fac apel la cei de la Rosal să lase loc de bună ziua. Le recomand să vină să câştige meciul în teren, la licitaţie, nu la masa verde, cu fel de fel de tertipuri – prin instanţă, pe la CNSC. Am avut o relaţie corectă cu ei, nu văd de ce ar bloca acum activitatea primăriei”, a spus primarul Ion Lungu.

De altfel, Rosal a „ameninţat” cu strângerea tuturor ghenelor proprii de gunoi din oraş, imediat ce le expiră contractul, ceea ce ar produce efecte neplăcute la nivelul întregului municipiu, ca urmare a faptului că sucevenii nu vor mai avea unde să depoziteze deşeurile menajere produse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar trei firme de salubrizare s-au arătat interesate să gestioneze temporar deşeurile menajere din Suceava.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar trei firme de salubrizare s-au arătat interesate să gestioneze temporar deşeurile menajere din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 apr 2015, 11:38:46
Si noi facem apel la tine : Lasa-neeee! ne-am saturat de pavelele tale din g enescu..., de asfaltarile facute aiurea, chiar vrei sa distrugi tot!!! in ce secol traim, i-ai adus pe cei de la DIasil cu miniaturile alea de utilaje,... rusinneeeeee!!!acu vrei sa strangi si gunoiul cu ei , cu penalul de Florescu si cu cuscrul Diasil,... Cata minciunaaa, ai adus doua firme care nici macar nu au treaba cu colectarea deseurilor doar sa fie la numar! Rusineeeeeeeeeeeeeeeee!!!
2.   Meserias trimis de
(16 apr 2015, 12:58:32
Cum naiba astia de la FLOCICONSTRUCT sunt buni la toate?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos Rețeta ce urmează mi-a fost „dăruită” de unul dintre cei mai cunoscuți monahi de pe Muntele Athos din zilele noastre. Nu, nu este unul dintre acei schimnici duhovnici, căutați de toată lumea pentru vorbele-i înțelepte. Părintele... Citeşte