Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2015 - Anul XX, nr. 86 (5898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 16 -22 aprilie

 

Joi, 16 aprilie

Lansare de carte

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Societatea Scriitorilor Bucovineni organizează, începând cu ora 12.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, lansarea cărţii „Altă lume...”, de Ioan Ţicalo. Prezintă: Nicolae Cârlan, L.D. Clement, Ion Filipciuc şi Alexandru Ovidiu Vintilă. Moderator: Carmen Veronica Steiciuc. Evenimentul va avea parte de un moment artistic susţinut de Grupul vocal „Flori de măr”, din Râşca.

 

Seară de film german

Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben invită publicul sucevean, începând cu ora 18.30, la o seară de film german. Va fi prezentat filmul fantastic „Krabat”, o poveste despre magie neagră, prietenie, iubire și moarte, în regia lui Marco Kreuzpaintner.

Acţiunea, care se bazează pe romanul lui Ottfried Pressler (1971), are loc în timpul Războiului de Treizeci de Ani (1618-1648). Filmul, difuzat cu sprijinul Institutului Goethe și al Centrului Cultural German Iaşi, este subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă.

 

Vineri, 17 aprilie

Conversații Punct Ro cu AlterEgo, la Del’Iri Pub

Începând cu ora 22.00, Del’Iri Pub Suceava invită sucevenii la Conversații Punct Ro cu AlterEgo. Biletul costă 10 lei.

 

Sâmbătă, 18 aprilie

Retro Parada Primăverii

Retro Mobil Club România organizează, între orele 10.00 şi 14.00, pe platoul de la intrarea în Iulius Mall Suceava, Retro Parada Primăverii, eveniment la care vor participa colecţionari de automobile care au o vechime de cel puţin 30 de ani. Sucevenii vor putea admira modele de Dacia, Fiat, VW, Ford, Mercedes, Trabant, Aro, IMS sau Cadillac, majoritatea autoturismelor fiind atestate ca vehicule istorice. Organizatorii au anunţat că aşteaptă la paradă şi alţi suceveni care deţin autovehicule mai vechi de 30 de ani şi care sunt în stare bună, fără a fi obligatoriu atestate ca vehicule istorice. 

 

Concertul Soul Serenade - Spring Roots&Blues, la  Del`iri Pub

Începând cu ora 21.00, Del`iri Pub invită sucevenii la Concertul Soul Serenade - Spring Roots&Blues. Biletul costă 15 lei.

 

Campanie de reîmpădurire în zona Pojorâta-Rarău

Asociaţia Ghizilor din Bucovina (Bucovina Guides), cu sprijinul Ocolului Silvic Pojorâta, organizează o nouă campanie de reîmpădurire în zona Pojorâta-Rarău. Este vorba despre a patra acţiune de acest gen în cadrul proiectului „Hai la înverzit” şi organizatorii îşi propun să continue campania începută acum doi ani în aceeaşi zonă.

Acţiunea este una de voluntariat şi tinde să devină de la sezon la sezon o preocupare permanentă. Organizatorii au declarat că „prin puterea exemplului dorim să adunăm din ce în ce mai mulţi voluntari, pentru a reda Bucovinei măreţia pădurilor de altădată. Suntem optimişti, mai ales că de la o acţiune la alta numărul participanţilor a crescut nesperat de mult (de la 9 la 450 de participanţi), la fel şi suprafaţa reîmpădurită (de la 4 la 40 ha de teren)”.

Bucovina Guides îşi propune „o reîntâlnire de câteva ore cu Natura. Haideţi să ne luăm revanşa faţă de emisiile de gaze, faţă de gunoaiele aruncate în natură, de apa şi energia irosite.” Mai multe informaţii puteţi afla de pe Facebook:

https://www.facebook.com/events/1566738526914934/, https://www.facebook.com/pages/Hai-la-Inverzit/391382901039032

sau la numerele de telefon: 0742 828 908 (Cristina Iacob) şi 0748 010 122 (Nicoleta Loghin).

 

Duminică, 19 aprilie

Un veac de la Genocidul Armenilor

Uniunea Armenilor din România - Filiala Suceava, împreună cu Parohia Armeană din Suceava, comemorează un veac de la Genocidul Armenilor (1915-2015). În biserica armenească „Sfânta Cruce” se va oficia, începând cu ora 11.00, o slujbă de pomenire pentru sufletele armenilor nevinovaţi, uciși de otomani, apoi va fi inaugurată, la Şcoala Armenească (în prezent Muzeul comunităţii armeneşti), situată în curtea Bisericii „Sfânta Cruce”, expoziţia documentară cu titlul „Genocidul Armenilor văzut în presa vremii din Bucovina (1916-1920)”. Cu acest prilej vor fi susţinute prelegeri ale unor membri ai comunităţii armeneşti, respectiv lecturi din scrierile unor victime sau supravieţuitori ai Genocidului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos Rețeta ce urmează mi-a fost „dăruită” de unul dintre cei mai cunoscuți monahi de pe Muntele Athos din zilele noastre. Nu, nu este unul dintre acei schimnici duhovnici, căutați de toată lumea pentru vorbele-i înțelepte. Părintele... Citeşte