Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2015 - Anul XX, nr. 86 (5898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Cablurile fără proprietar din Suceava vor fi tăiate şi îndepărtate de primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai mulţi proprietari ai cablurilor care formează un păienjeniş haotic deasupra străzilor şi în spaţiile dintre blocurile din municipiul Suceava au fost identificaţi de primărie, dar asta nu ajută foarte mult municipalitatea în soluţionarea problemei.

Deşi primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că ”suntem pe drumul cel bun cu cablurile din oraş”, zecile de kilometri de cabluri adunate colac pe stâlpi şi reţelele aeriene nu vor dispărea prea curând. Lungu a afirmat că două comisii ale administraţiei locale au reuşit să realizeze o inventariere a cablurilor reţelelor de comunicaţii prin fir şi a celor mai multe firme care le deţin.  ”Proprietarii mai mari de cabluri au fost identificaţi. Pe cele ale căror proprietari nu au fost identificaţi urmează să le tăiem”, a declarat primarul. Conform acestuia, pe baza datelor existente, în şedinţa de Consiliu Local din această lună va propune consilierilor introducerea unei taxe, deoarece stâlpii de iluminat sunt în proprietatea municipalităţii. Tot în aprilie, va fi prezentată consilierilor şi situaţia locurilor de panotaj în oraş şi se va dezbate scoaterea acestora la licitaţie.

 

Primăria poate doar să-i roage frumos pe operatori să-şi îngroape cablurile

Administraţia locală a încercat în mai multe rânduri să rezolve problema cablurilor aeriene, care poluează vizual oraşul. Deşi se poate invoca afectarea municipiului, din punct de vedere urbanistic, precum şi faptul că instalarea unor reţele de comunicaţii electronice fără respectarea normelor de siguranţă a elementelor de susţinere poate genera reale pericole pentru cetăţeni, cadrul legislativ nu stabileşte obligativitatea instalării subterane a cablurilor. Dreptul furnizorilor de a instala elemente ale reţelelor pe sau deasupra proprietăţilor poate fi limitat, dar nu interzis.

Mai mult, îngroparea reţelelor de comunicaţii presupune decopertări de asfalt, săpături, instalare de tuburi, crearea de camere de tragere a cablurilor, acoperirea săpăturii, refacerea asfaltului, fapt ce presupune cheltuieli relativ ridicate, pe care furnizorii de cablu, internet şi telefonie nu se înghesuie să le facă.

Prin urmare, singurul lucru pe care îl poate face primăria este să facă apel la operatori să-şi ducă o parte din cabluri în subteran, măcar în zona centrală, şi să instituie o taxă de folosire a stâlpilor, în calitate de proprietar al acestora. În cazul în care operatorii nu plătesc taxa, primăria consideră ”construcţia” ilegală şi dacă la somaţia de dezafectare operatorul nu se conformează, acest lucru îl poate face administraţia locală, cu forţe proprii. Costurile se impun, prin instanţă, firmelor vinovate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cablurile fără proprietar din Suceava vor fi tăiate şi îndepărtate de primărie.
 Vizualizări articol: 2211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Cablurile fără proprietar din Suceava vor fi tăiate şi îndepărtate de primărie4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ingropate..... trimis de
(16 apr 2015, 12:08:02
Daca aceste cabluri erau ingropate prin canale pavate si ridicate din pavele si borduri, cred ca erau de mult timp ingropate..... Dar asa....
Si apropo tovarasu primar : cum in alte orase se pot ingropa aceste cabluri si in Suceava nu se pot, paradoxal fiind ca sunt mai aceleasi firme de comunicatii in toata tara.....
Iar in incheiere, spuneti ca modernizati bulevardul G Enescu si Unirii..... Pai cum modernizati daca nici macar stalpii nu-i schimbati, iar strazile si trotoarele au aceeasi structura.....
Hai sictir tovarase, ca de rusine nu poate fi vorba
2.   Orasul trebuie personalizat! trimis de
(16 apr 2015, 14:24:11

Dl Primar,
Avem nevoie de oameni competenti care sa se implice in amenajarea moderna a orasului distrus!
De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Cum ar fi spre exemplu:
- o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.
-toate trotuarele sa fie modernizate si sa fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori.
-cablurile RDS sa fie coborite de pe stilpi, ca arata groaznic.
-multe parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cosuri de gunoi, banci, copaci, arbusti , WC-uri, asa cum exista in Botosani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos Rețeta ce urmează mi-a fost „dăruită” de unul dintre cei mai cunoscuți monahi de pe Muntele Athos din zilele noastre. Nu, nu este unul dintre acei schimnici duhovnici, căutați de toată lumea pentru vorbele-i înțelepte. Părintele... Citeşte