Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2015 - Anul XX, nr. 70 (5882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedeapsă blândă

Un individ care a lovit un poliţist cu o rangă în cap a scăpat cu închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Broşteni, trimis în judecată pentru infracţiunea de ultraj, după ce a lovit un agent de poliţie cu o rangă în cap, a fost condamnat de judecători la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

Inculpatul, Haralambie Ciprian Horga, are aşadar şanse să scape doar cu cele 24 de ore de arest făcute în baza ordonanţei de reţinere emise în ziua în care a fost prins. Pedeapsa a fost stabilită de Judecătoria Vatra Dornei, prima instanţă care a judecat acest caz, astfel că sentinţa poate fi atacată cu apel.

 

Lovit din spate, prin surprindere, în cap, de cel care a fost reclamat la 112

Pedeapsa poate fi considerată blândă ţinând cont de condiţiile în care s-a petrecut agresiunea şi de faptul că autoritatea unui poliţist a fost călcată în picioare.

Agresiunea s-a petrecut în luna noiembrie a anului trecut. În ziua de 17 noiembrie, un agent din cadrul Poliţiei oraşului Broşteni, Marius Cristian Zancu, s-a deplasat în satul Cotârgaşi, în urma unui apel la 112. Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Broşteni a sesizat poliţia că un anume Haralambie Ciprian Horga, în vârstă de 31 de ani, tânăr cercetat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni silvice, provoacă scandal pe raza satului. Agentul, aflat la volanul maşinii de serviciu, s-a oprit la un moment dat pentru a vorbi cu fratele agresorului, pe care l-a observat în drum. Din anchetă rezultă că în timp ce avea această discuţie agentul a fost lovit din spate, prin surprindere, în zona capului, cu o bucată de fier masiv, de Haralambie Ciprian Horga, după care cei doi fraţi au părăsit locul faptei.

 

Suspectul a fost arestat la domiciliu

Poliţistul a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, ulterior fiindu-i emis un certificat medico-legal din care rezultă că a avut nevoie de şapte zile de îngrijiri medicale. Agresorul a dispărut timp de câteva zile, fiind prins abia pe 21 noiembrie. El a ajuns în arestul Poliţiei, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, după care, a doua zi, Judecătoria Vatra Dornei a decis că nu se impune arestarea sa preventivă, ci este suficientă măsura arestului la domiciliu.

 

Şi-a recunoscut fapta şi a convins că nu a avut intenţia de a-i produce o vătămare gravă poliţistului

Agresorul şi-a recunoscut fapta comisă, condiţii în care procesul s-a derulat foarte repede. Avocatul acestuia a insistat pe faptul că, deşi a lovit poliţistul în cap, inculpatului nu a avut intenţia de a-i produce o vătămare gravă, dovadă în acest sens fiind că agentul nu a avut nevoie decât de şapte zile de îngrijiri medicale.

Deşi dezamăgit de această sentinţă şi convins că o astfel de condamnare nu face decât să ştirbească autoritatea poliţistului, agentul s-a decis totuşi să nu înainteze apel şi să accepte decizia magistratului care a judecat cazul.

De precizat că judecătorii din Vatra Dornei i-au impus inculpatului un termen de supraveghere de trei ani de zile, în care acesta nu are voie să mai comită vreo infracţiune. În caz contrar, pedeapsa de un an închisoare se va transforma în una cu executare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ care a lovit un poliţist cu o rangă în cap a scăpat cu închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 1840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un individ care a lovit un poliţist cu o rangă în cap a scăpat cu închisoare cu suspendare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(26 mar 2015, 16:34:21
nu cred ca la lovit cu ranga de fier, sigur il trimetea in coma vreo cateva luni.
2.   INTREBARE SINDICALA trimis de
(26 mar 2015, 20:03:32
DACA UNUI SEF DE POST CARE SE LAUDA CU PILE LA BUCURESTI,DE EXEMPLU,DACA I SE ADMINISTREAZA FARA INTENTIE UN CAP IN BOT[CA SA LIPSEASCA ELEMENTUL CONSTITUTIV-INTENTIA] CAT POATE PRIMI ,,ADMINISTRATORUL'',CEL MULT O AMENDA???
DACA MAI INVOCA SI PRINCIPIUL III AL DINAMICII SI DACA ISI MAI SCRIJELESTE CU O SERINGA NISTE DINTI DE PORC PE FRUNTE,SEFU' CARE TINE UN DOSAR LA PUTREZIT,ORI LA POST ORI PE LA VREO FUNDATIE DUBIOASA DIN COMUNA,ASADAR ACEST SEF S-AR MAI PUTEA CAUTA SI PRIN BUZUNARE,PANA LA URMA???
TOTUSI ,DOAMNE FERESTE,DAR NU STIE NICIDATA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăvi mănăstirești cu legume Se zice că, de Buna Vestire, ca să ai spor în casă, trebuie să-ți fie masa plină. Mai ales cu bucate de pește. Aflată demult la Mănăstirea Bistrița din Neamț, această rețetă de Păstrăvi mănăstirești cu legume s-ar potrivi numai bine în... Citeşte