Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2015 - Anul XX, nr. 70 (5882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Prelungire mandat

Familia de romi acuzată că a exploatat cerșetori rămâne după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei cinci romi din clanul  Lazăr din Câmpulung Moldovenesc, acuzaţi de structurile de combatere a crimei organizate că exploatau persoane prin practicarea cerşetoriei, victimele fiind supuse unor torturi şi tratamente inumane, rămân după gratii, au decis, ieri, judecătorii Tribunalului Suceava.

Magistraţii au hotărât ca toţi cei cinci inculpaţi, în frunte cu Gheorghe Lazăr (76 de ani), criminalul eliberat acum aproximativ cinci ani, după ce a fost închis pentru două crime, să mai stea în arest preventiv cel puţin o lună. Odată cu septuagenarul Lazăr, în arestul poliţiei au ajuns şi Gheorghe Lazăr ( 32 de ani), zis „Norocel”,  Florea Lazăr (22 de ani),  Tudor Lazăr (42 de ani) şi Livica Motan (37 de ani), toţi din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013-2015, suspecţiiau racolat un număr de 7 victime, dintre care 3 erau minore. Profitând de starea vădită de vulnerabilitate în care acestea se aflau, victimele provenind din familii dezorganizate, cu o situaţie materială deosebit de precară, le-au exploatat prin obligare la practicarea cerșetoriei în folosul lor,obligându-le să apeleze în mod repetat la mila publicului în diferite localități rurale sau urbane, în care săptămânal erau organizate târguri și piețe, atât pe raza județului Suceava dar și în alte judeţe din țară: Cluj, Neamț, Botoșani, Arad, Bihor, Iași, sumele câștigate fiind însușite în totalitate de către traficanți”, susţineau într-un comunicat de presă procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava. Anchetatorii au dat ca exemplu cazul uneia dintre victime, care a fost tratată cu o cruzime ieşită din comun, fiind aproape să fie omorâtă în bătaie, susţin procurorii DIICOT Suceava, chiar de către septuagenarul Gheorghe Lazăr.

Mărturisirile anchetatorilor sunt de-a dreptul îngrozitoare: criminalul Lazăr şi-a supus victima unui regim inuman şi degradant, de înfometare şi de însetare, dar şi unor violenţe extreme. „A legat-o de mâini și de picioare, a lovit-o cu pumnii picioarele și cu diferite obiecte contondente, după ce mai întâi îi punea un căluș în gură, pentru ca vecinii să nu audă ţipetele victimei, dându-i de mâncare numai resturi adunate de prin gunoaie”, explică procurorii DIICOT.

 

Şi-au luat locuinţe şi maşini din banii de pe urma cerşetorilor

Banii câştigaţi erau de ordinul sutelor de lei în fiecare zi. Una dintre victimele lui Gheorghe Lazăr -”Norocel” a fost o minoră în vârstă de 15 ani, obligată să cerşească prin pieţe, târguri, în apropierea supermarketurilor şi a unităţilor de cult. Era supravegheată de traficant, atât direct, cât şi prin intermediul telefonului mobil. Adolescenta primea bani de la trecători şi zilnic câştiga sume de până la 300 de lei, banii fiind însuşiţi în totalitate, susţin anchetatorii, de către „Norocel”. Când victimele nu câştigau suficient în opinia traficanţilor erau bătute, legate şi torturate.

„Sumele de bani obţinute au fost însuşite în totalitate de către membrii familiei Lazăr, iar din aceste sume, Lazăr Gheorghe - tatăl și Lazăr Tudor - cel mai mare dintre fii și-au cumpărat un apartament într-un imobil tip vilă și și-au construit o casă, ambele imobile în municipiul Câmpulung Moldovenesc. De asemenea cu sumele câştigate de victime din practicarea cerşetoriei şi-au achiziţionat diferite autoturisme care erau conduse de şoferi <angajați> și cu care se deplasau în diferite localități din țară”, au susţinut procurorii în faţa judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia de romi acuzată că a exploatat cerșetori rămâne după gratii.
 Vizualizări articol: 2022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familia de romi acuzată că a exploatat cerșetori rămâne după gratii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oferta trimis de
(26 mar 2015, 18:17:43
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it
1.1  RE: Oferta trimis de
(26 mar 2015, 23:10:49
Nu răspundeți la "oferte" Este ȚEAPĂ scopul lor este să vă afle adresa email,după care ve-ți fi umpluți de spam. Când voi trimiteți "info" la - muilă 2929@yahoo.it- vă pun anumite condiții pe care nu le puteți îndeplini. Voi renunțați, iar muilă rămâne cu adresa voastra email pe care o vinde. Asta e "seriozitatea maxima" Hai siktir " mu(r)iela la2929"
2.   INTREBARI INTREBATOARE trimis de
(26 mar 2015, 19:54:46
CINE I-A PROTEJAT SI TOLERAT ANI LA RAND PE ACESTI RAPANOSI???
LA ,,CUIBUL'' ACESTORA DIN STR SIRENEI ERAU SAPTAMANAL SCANDALURI SI BATAI IN MIEZ DE NOAPTE,UNEORI NU INTERVENEA NIMENI,ABIA A DOUA ZI DACA APAREAU ORGANILY.UNITATEA DE JANDARMI SE AFLA LA APROX. 70 DE METRI DE CUIBAR.
INCA DIN 2010 A INCEPUT SA PARA SUSPECTA ACEASTA PROTECTIE,IAR DIN 2012 NE GANDEAM CA AU DEJA REGIM SPECIAL IN TARA SI IN UE.
PE DE ALTA PARTE,ACUM UNII VOR PROFITA SI LE VOR PUTEA PUNE IN CARCA SI ALTELE CHIAR NEFACUTE.
IN SISTEM SE PROCEDEAZA DUPA MODEL SOVIETIC-O INSCENARE SI DOI MARTORI MINCINOSI SI NEVERIFICABILI!
PUTINTICA RABDARE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăvi mănăstirești cu legume Se zice că, de Buna Vestire, ca să ai spor în casă, trebuie să-ți fie masa plină. Mai ales cu bucate de pește. Aflată demult la Mănăstirea Bistrița din Neamț, această rețetă de Păstrăvi mănăstirești cu legume s-ar potrivi numai bine în... Citeşte