Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2015 - Anul XX, nr. 70 (5882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Prefectul Florin Sinescu a fost schimbat din funcţie, fiind înlocuit de Constantin Harasim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a fost schimbat ieri din această funcţie, în locul acestuia Guvernul României numindu-l pe actualul subprefect Constantin Harasim. Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Guvernului, printr-o hotărâre care nu a fost anunţată iniţial a fi pe ordinea de zi a Executivului. De remarcat este faptul că Suceava este singurul judeţ din ţară în care Guvernul României a decis ieri schimbarea prefectului. Tot ieri, Guvernul a decis că în postul de subprefect al judeţului Suceava va reveni Atanasă Nistor, cel care fusese schimbat din această funcţie cu doar câteva zile înainte tocmai cu viitorul prefect, Constantin Harasim. Trebuie spus că prin numirea lui Constantin Harasim în funcţia de prefect, deşi postul este apolitic, actualul Guvern oferă această funcţie cuiva din zona Partidului Liberal Reformator (care nu este înfiinţat încă în mod oficial), condus la nivel naţional de actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Astfel se face că modul în care s-au făcut schimbările la nivelul conducerii Prefecturii Suceava în ultima săptămână arată în mod clar că formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu a reuşit să obţină la Suceava una dintre cele mai importante funcţii din judeţ, în detrimentul celor de la PSD, în condiţiile în care deşi este apolitică, pentru funcţia de prefect este numită o persoană susţinută de partidul aflat la guvernare. Mai mult, este posibil ca în perioada următoare şi alte persoane care susţin formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu să obţină funcţii de conducere în instituţiile publice din judeţul Suceava. Mai trebuie spus că schimbarea lui Florin Sinescu era previzibilă, în condiţiile în care acesta este cercetat pentru cinci infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

 

Sinescu le-a mulţumit primarilor, şefilor de instituţii şi angajaţilor Prefecturii

Contactat în cursul zilei de ieri, Florin Sinescu a ţinut să le mulţumească tuturor angajaţilor Prefecturii, dar şi primarilor din judeţ şi şefilor de instituţii publice. „Categoric a fost o perioadă grea în care au fost foarte multe provocări, o perioadă în care au fost cinci procese electorale, aplicarea Legii nr. 165 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, plus alte activităţi importante. Prin tot ce am făcut am încercat să aduc un plus de valoare, pentru a îmbunătăţi activitatea Prefecturii şi pentru a fi aşa cum cred eu că trebuie să fie un prefect, adică liantul între primari, şefi de instituţii publice şi cetăţeni. Primarii şi şefii de instituţii sunt cele două elemente care trebuie să servească cetăţenii şi cred eu că în această perioadă am încercat şi am reuşit să îmbunătăţesc această activitate şi să rezolvăm problematica cetăţenilor din judeţul Suceava”, a spus Sinescu.

După ce va fi schimbat în mod oficial din funcţia de prefect, Florin Sinescu va reveni în funcţia de şef al serviciului Coordonarea serviciilor publice deconcentrate şi situaţii de urgenţă din cadrul Prefecturii.

„Pentru angajaţii Prefecturii a fost o situaţie inedită. Atât pentru ei, cât şi pentru mine, pentru că pentru prima dată la nivelul judeţului a fost desemnat un prefect din rândul funcţionarilor publici din aparatul propriu. Şi cred că acest lucru a reprezentat un avantaj pentru ei, în sensul că am încercat ca împreună să rezolvăm operativ orice problemă legată de îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţeanul. Şi vreau să le mulţumesc atât colegilor, cât şi primarilor şi şefilor de instituţii”, a mai spus Florin Sinescu. El a fost numit în această funcţie în luna mai 2012.

 

Noul prefect Constantin Harasim ar putea prelua funcţia la finalul acestei săptămânii

Noul prefect numit al judeţului Suceava, Constantin Harasim, ar putea să preia această funcţie la sfârşitul acestei săptămâni, fiind posibil ca la ceremonia de învestire să fie prezent şi un reprezentant al Guvernului României. Constantin Harasim ne-a declarat ieri că „am demnitatea să primesc această funcţie şi să-mi fac treaba bine”. Harasim a mai spus că funcţia de prefect reprezintă „o încredere acordată de Guvern”. Constantin Harasim a mai ocupat funcţia de subprefect, din anul 2012, timp de aproape doi ani, în perioada în care la guvernare era Uniunea Social Liberală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Florin Sinescu a fost schimbat din funcţie, fiind înlocuit de Constantin Harasim.
 Vizualizări articol: 3365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Prefectul Florin Sinescu a fost schimbat din funcţie, fiind înlocuit de Constantin Harasim2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mirare mare trimis de
(26 mar 2015, 15:21:06
Chiar nu ma asteptam ca Ponta sa-l dea afara pe domnul Sinescu.Dupa modelul Vosganian,Borbely,Sova,ma asteptam ca Sinescu sa ramana prefect inca mult timp .Si ce daca DNA il acuza de opt infractiuni sau tocmai de aceea.
Sa facem o recapitulare a invinuirilor DNA.
**nu a emis ordinal de incetare din functie de primar al comunei Udesti a inculpatului Botezatu Savel viorel care fusese declarat în conflict de interese de către ANI.
*ingerinte in 2012 in APIA CJ Suceava pentru acordarea subventii catre Consiliul local Udesti desi nu erau indeplinite conditii eligilibitate.
*exercitarea deficitara si subiectiva a controlului de legalitate asupra Hotararii Consiliului local udesti prin care s-au concesionat ilegal 806 ha din patrimoniul comunei asociatiei ACAUP ADICI Udesti(ce nume frate)pentru obtinerea fonduri ilegale APIA 418.000 lei.
*Prefectul de Suceava mai este acuzat de abuz în serviciu pentru că, la solicitarea expresă a primarului comunei Brodina, Vasile Viorel Melen, a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava şi pe lângă administratorul unei firme,Viorel Juravle pentru a găsi o soluţie de deblocare a conturilor Primăriei Brodina.
2.   Mirare mare trimis de
(26 mar 2015, 15:25:26
*Prefectul mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu pentru a obţine ilegal un titlu de proprietate pe o suprafaţă de 26.103 metri pătraţi de teren în comuna Moldoviţa pe numele socrilor săi, cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate care să dovedească modul de dobândire
*Florin Sinescu mai este acuzat de conflict de interese pentru că, în calitate de prefect al judeţului Suceava a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu ITM , la care a participat şi soţia sa, Angelica Sinescu, doi subordonaţi
*Prefectul de Suceava este acuzat pentru că, profitând de funcţia de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava pentru a ajuta un bărbat să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut in Iasi.
*Florin Sinescu mai este acuzat de fals pentru că în luna noiembrie 2012 şi-a achiziţionat un autoturism marca AUDI A4, care a fost înmatriculat pe numele său, folosindu-se cu bună ştiinţă de documente fictive pe numele său.
Motivul pentru care Ponta l-a dat afara pe Sinescu pare mai degraba politic .Ii este dator lui Tariceanu pentru mascarada petrecuta la senat cu Sova si atunci il intareste politic numindu-i oamenii din asa zisul sau partid unde poate si el.adica la Suceava.
3.   Alegeri anticipate trimis de
(26 mar 2015, 15:32:29
Primul ministru a decis să arunce la coș toate promisiunile privind predarea penalilor din Parlamentul României justiției, care trebuie să-i cerceteze și să îi judece. Au trecut patru luni de la 16 noiembrie, iar situația este exact ca înaintea acestei date.Să facem o scurtă trecere în revistă a celor mântuiţi prin imunitate: deputat PSD Vlad Cosma, deputat PSD Ion Stan, deputat PMP Florin Popescu, senator PSD Marius Isăilă, distinşii miniştri Victor Paul Dobre (PNL), Daniel Chiţoiu (PNL), Varujan Vosganian (PNL), Laszlo Borbely (UDMR), Dan Şova (PSD). Președintele Klaus Iohannis trebuie să înțeleagă, în primul rând, că a ajuns la conducerea țării tocmai pentru ca voturi în Parlament, precum cel dat pentru Dan Șova, să nu mai existe niciodată.
4.   Reportaj exceptional din Osica de Sus trimis de
(26 mar 2015, 15:47:32
Vestea că procurorii DNA ar fi găsit, zilele trecute, o adevărată comoară ascunsă de senatorul PSD de la Olt, Darius Vâlcov într-o casă din comuna Osica de Sus (judeţul Olt), la nici 25 km de Slatina, a făcut vâlvă printre ţăranii de aici.În casa cu pricina se afla, ieri, mama lui Marius Streche, proprietara locuinţei, care a negat, însă, că la ea ar fi venit procurorii şi ar fi găsit seiful. "Nu este nimic adevărat, lăsaţi-mă în pace! Doamne-Dumnezeule!…Vecinu casei cu pricina ne cheama la el:Domnu reporter va spun cu mana pe inima că Vâlcov e unul dintre cei mai săraci politicieni care au seifuri pe la noi prin comună, de vreme ce n-a fost în stare să agonisească decât două tablouri mai acătării.”Noi suntem o comună bogată, cu oameni gospodari, care-și fac iarna Car cu boi de Grigorescu și vara Sanie cu zurgălăi de Vesin, a precizat un localnic. Pentru noi, vreo trei tablouri, cum avea Vâlcov, nu înseamnă nimic. Avem în sat seifuri pe care ne-au rugat alți domni politicieni să le păstrăm, care cuprind zeci de tablouri.. Avem tablouri și în coșarul găinilor, și în grajd, chiar și în căcăstoarea din curte. Eu, de pildă, la căcăstoarea din fundu curții am doi vangogi și trei picassouri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăvi mănăstirești cu legume Se zice că, de Buna Vestire, ca să ai spor în casă, trebuie să-ți fie masa plină. Mai ales cu bucate de pește. Aflată demult la Mănăstirea Bistrița din Neamț, această rețetă de Păstrăvi mănăstirești cu legume s-ar potrivi numai bine în... Citeşte