Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2015 - Anul XX, nr. 70 (5882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pentru al treilea an consecutiv

Trupa de teatru Fabulinus va participa la Festivalul Naţional „Serile Teatrului Studenţesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava – Fabulinus - va participa, pentru a treia oară consecutiv, la Festivalul Naţional „Serile Teatrului Studenţesc”, eveniment care se va desfăşura în perioada 30 martie - 3 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Studenţii suceveni vor intra în cursa pentru premii cu noul lor spectacol, piesa „Substantiv feminin”, comedie într-un singur act. Regia artistică, scenografia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Ioan Creţescu, de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani.

Spectacolul surprinde o zi din viaţa a şapte femei, foste angajate ale unui bar de noapte, naufragiate pe o insulă pustie, în urmă cu un an. De altfel, spectacolul tratează într-o cheie comică relaţiile dintre femei şi bărbaţi, diferenţa dintre dorinţă şi realitate şi aspiraţiile oamenilor pentru putere.

Din distribuţie fac parte Anna Moldovan, Ana Gubca, Daria Brădăţan, Tania Dombrov, Vera Ţaran, Silvia Timofti, Iuliana Girigan, Adrian Crăciunescul, Alex Huţanu, Mihai Cerneanu şi Andrei Traian.
Lumini - Stelian Cuniţchi, coordonator vocal - Iulia Buraciuc, logistică - Adrian Crăciunescul, make-up - Tania Dombrov, sonorizare - Adrian Crăciunescul, Alex Huţanu, afiş - Anna Moldovan.

Adrian Crăciunescul ne-a declarat: „Sper că aducem şi în acest an premii la Suceava. Suntem bucuroşi de colaborarea cu Ioan Creţescu şi poate în viitor vom merge cu această piesă şi într-un turneu în judeţ”.

Festivalul „Serile teatrului studenţesc” este primul festival de teatru din România dedicat în întregime studenţilor. Ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, festivalul reuneşte anual zeci de tineri actori ce îşi demonstrează măiestria în artele teatrale, sute de spectatori pasionaţi de lumea teatrului şi un juriu pe măsură. Scopul Festivalului „Serile Teatrului Studenţesc” îl constituie aducerea culturii şi a artei în planul vizibil studenţilor, precum şi oferirea unor oportunităţi de afirmare pentru trupele de teatru, şi, nu în ultimul rând, o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut.

Festivalul are două secţiuni – profesionişti şi amatori. Ediţia din acest an are ca temă „Timpul”.

 

Premiile micului Fabulinus din 2014

În 2014, trupa Fabulinus a câştigat cinci premii la Festivalul Naţional „Serile Teatrului Studenţesc”. Trupa a concurat la secţiunea amatori, cu piesa „Drum în jos cu înger”, în regia lui Ion Sapdaru, piesă care a primit din partea juriului Premiul pentru cel mai bun spectacol.

Iuliana Girigan a obţinut Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Traian Andrei a câştigat Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, Simina Catelcă a obţinut Premiul pentru cel mai bun rol secundar şi Silvia Timofti a câştigat Premiul special al juriului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa de teatru Fabulinus va participa la Festivalul Naţional „Serile Teatrului Studenţesc”.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trupa de teatru Fabulinus va participa la Festivalul Naţional „Serile Teatrului Studenţesc”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăvi mănăstirești cu legume Se zice că, de Buna Vestire, ca să ai spor în casă, trebuie să-ți fie masa plină. Mai ales cu bucate de pește. Aflată demult la Mănăstirea Bistrița din Neamț, această rețetă de Păstrăvi mănăstirești cu legume s-ar potrivi numai bine în... Citeşte