Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2015 - Anul XX, nr. 70 (5882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Triplă reuşită

Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare” s-a calificat la olimpiadele naţionale de matematică, fizică şi informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucian Bicsi, elev al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a reuşit performanţa de a se califica la fazele naţionale a trei olimpiade - matematică, fizică şi informatică. Reuşita tânărului a venit oarecum firesc, dat fiind faptul că Lucian este obişnuit cu performanţele şcolare de un înalt nivel, mai ales în ceea ce priveşte ştiinţele exacte.

Din cauza faptului că cele trei competiţii naţionale se vor desfăşura în aceeaşi perioadă (6-10 aprilie), ştefanistul este nevoit să aleagă doar o olimpiadă în cadrul căreia să ne reprezinte judeţul. Deşi cele mai multe satisfacţii le-a avut la competiţiile de fizică, Lucian vrea să participe, în acest an, la Olimpiada Naţională de Informatică, disciplină la care este pregătit de prof. Ovidiu Marcu.

„În acest an m-am hotărât să merg la Olimpiada de Informatică, chiar dacă până acum am avut rezultate foarte bune la fizică. Anul acesta, am luat locul al II-lea la Concursul naţional <Urmaşii lui Moisil>, la informatică, iar acest premiu m-a motivat foarte tare şi mi-a trezit interesul pentru informatică. Aş putea participa şi la Olimpiada Naţională de Matematică, asta este în funcţie de rezultatele obţinute la informatică”, a mărturisit Lucian.

Obiectivul adolescentului este acela de a obţine rezultate care să-l propulseze în prima parte a clasamentului şi astfel să se califice în lotul lărgit ce se va forma în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Informatică.

 

Un „abonat” al olimpiadelor naţionale

Liceul a reprezentat pentru Lucian o perioadă extrem de prolifică dacă e să luăm în calcul distincţiile de la competiţiile la care a participat.

Cu vădite înclinaţii pentru ştiinţele exacte, Lucian povesteşte: „Am ajuns la concluzia că pasiunea e cea care mă ghidează. Prind lucrurile, le înţeleg şi le reţin atât de uşor datorită faptului că sunt pasionat, sunt lucruri care mă fascinează într-un fel sau altul, care îmi par foarte interesante. S-ar putea să fie şi un fel de dependenţă. Totodată, pasiunea vine şi din faptul că eşti bun la ceva, eşti încrezător, ceea ce te motivează şi te face capabil să lucrezi foarte mult. Dincolo de pasiune, cred că mai este şi gândirea logică care mă face să înţeleg uşor aceste discipline”.

Pe lângă premiile la concursurile judeţene şi naţionale, Lucian are în palmares şi importante premii de la olimpiadele naţionale.

În clasa a IX-a, a obţinut argint la Olimpiada Naţională de Matematică, sub îndrumarea prof. Dan Popescu, şi tot medalii de argint a obţinut şi în următorii doi ani la Olimpiada Naţională de Fizică, pregătit fiind de prof. Costan Costică.

Lucian nu vrea să părăsească România, în ciuda faptului că ar putea intra fără emoţii la orice universitate din afara ţării. Elevul îşi doreşte să îşi continue ascensiunea în ţara în care s-au născut, drept pentru care se va înscrie la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

„Eu cred în universităţile din România. Consider că pe partea de informatică, în ţară sunt unele facultăţi mai bune decât cele din străinătate”, spune Lucian. Cât despre

examenul maturităţii, elevul spune că nu are emoţii.

„Mă concentrez pe ce-mi place mie şi învăţ în ritmul meu. După olimpiade mă voi pregăti şi pentru bacalaureat”, a conchis ştefanistul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare” s-a calificat la olimpiadele naţionale de matematică, fizică şi informatică.
 Vizualizări articol: 5177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 16 voturi
Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare” s-a calificat la olimpiadele naţionale de matematică, fizică şi informatică4.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari pentru performante si maturitate trimis de
(29 mar 2015, 06:36:32
citesc destul de frecvent Monitorul de SV si am aflat de performantele lui Lucian si ma intrebam daca exista vreo legatura intre cei doi si nu doar o coincidenta de nume.... Dom'le , Felicitari la amindoi!! Ma surprinde (sensul pozitiv) si maturitatea lui Lucian. La performantele lui de pina acum sint sigur ca va fi foarte capabil si interest sa faca un doctorat, iar asta se poate face dupa ce a absolvit facultatea in Romania, si sint sigur ca cei care vor sa invete, vor invata unde se vor afla... In plus va mai cistiga si in experienta de viata inainte de a pleca in lume la 18 ani. Chiar acum vreo 2 sau 3 saptamini am intilnit o romanca la o conferinta in Atlanta si care imi spunea ca a venit in sua la virsta de 18 ani .....
...Virgilius Calafindescu (B,'84)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăvi mănăstirești cu legume Se zice că, de Buna Vestire, ca să ai spor în casă, trebuie să-ți fie masa plină. Mai ales cu bucate de pește. Aflată demult la Mănăstirea Bistrița din Neamț, această rețetă de Păstrăvi mănăstirești cu legume s-ar potrivi numai bine în... Citeşte