Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2015 - Anul XX, nr. 59 (5871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect cu fonduri europene al CJ pentru a marca 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a promovat spre finanţare din fonduri europene un proiect menit să marcheze împlinirea a 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectul intitulat „Întâlnirea generaţiilor în istoria verbală europeană. 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial” a fost depus în cadrul Programului „Europa pentru cetăţeni”, acţiunea 4 „Memoria europeană activă”. El are o valoare de 75.000 de euro, contribuţia Consiliului Judeţean la cofinanţarea proiectului fiind de 7.000 de euro. Judeţul Suceava va avea în cadrul acestui proiect parteneri din regiuni din 10 ţări.  Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat că pe lângă marcarea a 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, proiectul mai urmăreşte facilitarea comunicării între generaţii şi între cetăţenii europeni, posibilitatea de a se cunoaşte şi de a interacţiona în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar. Consiliul Judeţean va colabora pe plan local cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Muzeul Bucovinei şi cu filiala Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, iar pe plan internaţional cu Consiliul Regional Schwaben din Germania, Departamentul de Nord din Franţa, Provincia Luxemburg din Belgia, Consiliul Municipal Daugavpils din Letonia, Uniunea Puşcaşilor Lituanieni din Lituania, Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană Ungheni din Republica Moldova şi organizaţii neguvernamentale din Estonia, Ungaria şi Italia.

„În cadrul proiectului tineri din regiunile partenere vor colecţiona memoriile participanţilor la cel de-al Doilea Război Mondial, veterani, martori, facilitându-se astfel cunoaşterea directă a istoriei europene de către tineri. Totodată, tinerii implicaţi în proiect vor face o documentare fotografică a monumentelor închinate victimelor celui de-al Doilea Război Mondial din regiunea de care aparţin. La finalul proiectului vom obţine o colecţie de istorie verbală şi un inventar al monumentelor despre cel de-al Doilea Război Mondial din cadrul teritoriilor implicate în proiect. În completarea informaţiilor culese de tineri Muzeul de Istorie Suceava va organiza o expoziţie de fotografie tematică, iar Universitatea va organiza o conferinţă de specialitate cu participare internaţională”, a explicat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect cu fonduri europene al CJ pentru a marca 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
 Vizualizări articol: 1743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect cu fonduri europene al CJ pentru a marca 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limba soacrei Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc.... Citeşte